![]() |
İslam Literatüründe Arapça olmayan Kelimeler
Kuran Arapça bir kitaptır.Ancak gerek Tanrı'dan geldiği ileri sürülen Kuran gerek İslam Peygamberine isnat edilen hadisler ve gerekse yaklaşık bin senedir oluşturulan İslam literatüründe kullanılan teknik terimlerin hiç birisinin kökeninin Arapça olmadığı anlaşılmaktadır.
Bu başlıkta İslami terimlerin hangi dillerden alındığını hep beraber ortaya koyalım. İslam literatüründe hangi kelime varsa. Başlığa yapılacak katkılar için şimdiden teşekkür ederim. |
sayın fantomas,
Başlık sahibi olarak ortaya karışık bir kaç kelime koysaydınız daha iyi olmazmıydı? Bu arada arabca biliyormusunuz ki? Sizce hangi dillerden " alıntı" var? saygılar |
benim aklıma ilk olarak namaz ve oruç geldi. bunlar farsça diye biliyorum.
|
Alıntı:
Bu kelimeler Türkçeye Farscadan girmiş.Üstelik bu çakma Rituellerin Türkçe karşılığı konusunda hiçkimse düşünme gereği bile duymamış,neden arabcalarının kullanılmadığınıda kimse bilmez. Salat,Savm gibi Kuran tabirleri, müslümanların %95'i için anlamsızdır. Kuranda yabancı kelime olarak İLLİYUN veya SİCCİN gibi kelimeler gösterilir ki onada kendisi bir açıklama getiriyor;Siccin nedir bilirmisin? diyerek... Ancak Cehennem-Gehinnom benzerlikleri ve Aramice bazı kelimelerde dikkate alınmalı. Şimdilik bu kadar. Saygılar.... |
Alıntı:
|
Bildigim kadariyla Kuran kelimesi Arapca degil, süryanice kökenli diye hatirliyorum.
Kuran'da anlasilmayan cok sayida kelime var. Bunlar baska diller yada lehcelerden. http://kitap.mollacami.com/kurani-ke...kelimeler.html Garibül kuran konusu ilginc bir konu http://www.ihlsozluk.com/nedir.php?&...C3%BCl%20kuran |
Şimdi ben olayı tam anlayamadım galiba.
Kurani Kerimde geçen arapça kelimelerin hepsi arap kökenli degilmiymiş ? |
Alıntı:
Zevk bildiğiniz gibi geçici bir duygulanmadır.Gerçekler ACIDIR. Senin Kuranında diyor ki "bırak bir müddet daha zevklensinler",sonrasında SAYHATEN VAHİDETEN:) Siz iletimin en önemli noktalarını gözden kaçırmışsınız.%95 lik kesim gibi. Yine de Sizde diğer müslümanlardan farklı olarak gerçekleri görme potansiyelini görüyorum. sevgi ve Saygılar... |
Alıntı:
Abdest farsca El SUYU Namaz Yine farsca Hint kökenli bir yoga şekli Oruç da farsca RAMAZAN kelimesinin anlamı ise değme Müslümanın bileceği şey değildir. Sıcak Dolunay anlamı verilsede işin için Hint mistik terimleri girer. Sanskritce bilmeyen Kuranı çözemez! |
Alıntı:
saygılarımla... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:35 . |