![]() |
Kolay İbadet ORUÇ
-Ne şikayetin var?
- Dilim damağım kuruyor. -o zman bir serum takalım. -Yoo olmaz. -Neden ki ? -Orucum ben. yaşnmış gercek olay... -Ne şikayetin var? -Elim ayağım tutmuyor, halsizim. -Bir yerinde ağrı varmı? -Yok ama ben şeker hastasıyım. - Hımmm bir kan alıp kan şekerina bakalım o zaman. - Kan almak orucu bozarmı? -Yoksa oruçmusun? -Evet. yaşanmış gercek olay ve benzeri yüzlerce sadece benim başımdan gecen... OOOFFFFF OFFFFFF Oruç? Kaçmaz Namaz? Bayramdan Bayrama... Zekat? O ne? KOLAY OLAN İABADETE EVET ZOR OLAN O NE. SİZ BİR MÜSLÜMANIN ZEKAT VERDİĞİNİ DUYDUNUZ MU? HER RAMAZAN PAKET PAKET MAKARNA ŞEKER VS DAĞITIRLAR DEĞERİ 2-3 YÜZBİN TL YAPMAZ AMA MALIN KIRKDA BİRİNİ ASLA VERMEZLER. ALLAHLARINI PARAYA DEĞİŞİRLER. |
Ben de öğlen saatlerine kadar uyuyan sonrada "orucum" diyenleri çok gördüm :)
Müslümanlarda olduğu gibi bazı hristiyan kilise/mezheplerde de oruç vardır. Oruç tut, günahın gitsin bol sevap gelsin ,süper bir şey. Yaın ben de oruç tutacağım. saygılarımla |
Oruç tutmam. Tutana da acırım dogrusu. Sabahtan akşama kadar aç susuz kalmak akıl işi degil. Bana sınav mınav demeyin. Saçmalıgın, mantıksızlıgın adı sınav olamaz.
|
Alıntı:
Allah (c.c.) nin haşa senin benim aç suzus kalmasına ihtiyacı yoktur. Ne yaparsak kendimize. |
Oruc tutmayi severim ama günahi sevabindan deyil,sakinlesdiriyor ilk üc günü zor ama ondan sonra müthis bir zevk veriyor,kis aylarina denk gelseydi kesin tutardim,kisa dogru kesin tutarim,,,,,,hangi allahami?,,,öylesine,nefsi kontrol altina almak icin.saygilar
|
Alıntı:
yuh yanı cahıllıgın bu kadarı ınsan hastalndıgında orucunu bozabılır kefaretı yoktur.kan aldırmakta orucu bozmaz:) bilmiyorsan sor utanma yani.nerden bılıon malının zekatını vermedıgını?ıyılk yaparken sag elın verdıgını dıgerı gormemeli(açıklamaya luzum var mı anlamıssındır umarım bu satırı) yanı senın gormemen verılmıyor anlamına gelmez.ee bı de su var tabı senın cevrende muslumanım dıe gecınenlerden ornek alıp dıosan bunu orası ayrı |
Sağ elin görmediğini sol el kamera ile çekmiş. Buradaki insanlarda ibadet ediyorlar zaten.
|
Alıntı:
Oysaki nefse hakimiyet oruç tutmadanda yapılır. Elalemin dul bayanına sahip çıkmakta, peygamber gibi hepsini koynuna almadanda yapılabilir. Din insan zekasına bir küfürdür derken, ne kadar haklı imişiz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:37 . |