Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kolay İbadet ORUÇ (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20600)

walla 15-08-2010 14:43

Kolay İbadet ORUÇ

-Ne şikayetin var?
- Dilim damağım kuruyor.
-o zman bir serum takalım.
-Yoo olmaz.
-Neden ki ?
-Orucum ben.
yaşnmış gercek olay...

-Ne şikayetin var?
-Elim ayağım tutmuyor, halsizim.
-Bir yerinde ağrı varmı?
-Yok ama ben şeker hastasıyım.
- Hımmm bir kan alıp kan şekerina bakalım o zaman.
- Kan almak orucu bozarmı?
-Yoksa oruçmusun?
-Evet.
yaşanmış gercek olay ve benzeri yüzlerce sadece benim başımdan gecen...
OOOFFFFF OFFFFFF

Oruç?
Kaçmaz
Namaz?
Bayramdan Bayrama...
Zekat?
O ne?

KOLAY OLAN İABADETE EVET ZOR OLAN O NE. SİZ BİR MÜSLÜMANIN ZEKAT VERDİĞİNİ DUYDUNUZ MU?
HER RAMAZAN PAKET PAKET MAKARNA ŞEKER VS DAĞITIRLAR DEĞERİ 2-3 YÜZBİN TL YAPMAZ AMA MALIN KIRKDA BİRİNİ ASLA VERMEZLER. ALLAHLARINI PARAYA DEĞİŞİRLER.

Natan 15-08-2010 14:57

Ben de öğlen saatlerine kadar uyuyan sonrada "orucum" diyenleri çok gördüm :)

Müslümanlarda olduğu gibi bazı hristiyan kilise/mezheplerde de oruç vardır.

Oruç tut, günahın gitsin bol sevap gelsin ,süper bir şey. Yaın ben de oruç tutacağım.

saygılarımla

hackercesur 15-08-2010 16:52

Oruç tutmam. Tutana da acırım dogrusu. Sabahtan akşama kadar aç susuz kalmak akıl işi degil. Bana sınav mınav demeyin. Saçmalıgın, mantıksızlıgın adı sınav olamaz.

islamneferi 15-08-2010 17:19

Alıntı:

Oruç tutmam. Tutana da acırım dogrusu. Sabahtan akşama kadar aç susuz kalmak akıl işi degil. Bana sınav mınav demeyin. Saçmalıgın, mantıksızlıgın adı sınav olamaz.
Ben de tutmayana acırım. Başına gelecekler aklıma geldkçe.
Allah (c.c.) nin haşa senin benim aç suzus kalmasına ihtiyacı yoktur. Ne yaparsak kendimize.

breymin 15-08-2010 17:30

Oruc tutmayi severim ama günahi sevabindan deyil,sakinlesdiriyor ilk üc günü zor ama ondan sonra müthis bir zevk veriyor,kis aylarina denk gelseydi kesin tutardim,kisa dogru kesin tutarim,,,,,,hangi allahami?,,,öylesine,nefsi kontrol altina almak icin.saygilar

kespır:) 15-08-2010 18:25

Alıntı:

walla´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 329230)
-Ne şikayetin var?
- Dilim damağım kuruyor.
-o zman bir serum takalım.
-Yoo olmaz.
-Neden ki ?
-Orucum ben.
yaşnmış gercek olay...

-Ne şikayetin var?
-Elim ayağım tutmuyor, halsizim.
-Bir yerinde ağrı varmı?
-Yok ama ben şeker hastasıyım.
- Hımmm bir kan alıp kan şekerina bakalım o zaman.
- Kan almak orucu bozarmı?
-Yoksa oruçmusun?
-Evet.
yaşanmış gercek olay ve benzeri yüzlerce sadece benim başımdan gecen...
OOOFFFFF OFFFFFF

Oruç?
Kaçmaz
Namaz?
Bayramdan Bayrama...
Zekat?
O ne?

KOLAY OLAN İABADETE EVET ZOR OLAN O NE. SİZ BİR MÜSLÜMANIN ZEKAT VERDİĞİNİ DUYDUNUZ MU?
HER RAMAZAN PAKET PAKET MAKARNA ŞEKER VS DAĞITIRLAR DEĞERİ 2-3 YÜZBİN TL YAPMAZ AMA MALIN KIRKDA BİRİNİ ASLA VERMEZLER. ALLAHLARINI PARAYA DEĞİŞİRLER.

yuh yanı cahıllıgın bu kadarı ınsan hastalndıgında orucunu bozabılır kefaretı yoktur.kan aldırmakta orucu bozmaz:) bilmiyorsan sor utanma yani.nerden bılıon malının zekatını vermedıgını?ıyılk yaparken sag elın verdıgını dıgerı gormemeli(açıklamaya luzum var mı anlamıssındır umarım bu satırı) yanı senın gormemen verılmıyor anlamına gelmez.ee bı de su var tabı senın cevrende muslumanım dıe gecınenlerden ornek alıp dıosan bunu orası ayrı

Nova 15-08-2010 19:24

Sağ elin görmediğini sol el kamera ile çekmiş. Buradaki insanlarda ibadet ediyorlar zaten.

AerA 15-08-2010 20:21

Alıntı:

islamneferi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 329256)
Ben de tutmayana acırım. Başına gelecekler aklıma geldkçe.
Allah (c.c.) nin haşa senin benim aç suzus kalmasına ihtiyacı yoktur. Ne yaparsak kendimize.

Siz inançlıların şöyle bir felsefesi var. Allah söylemeseydi, buyurmasa isi halimiz nice idi.

Oysaki nefse hakimiyet oruç tutmadanda yapılır. Elalemin dul bayanına sahip çıkmakta, peygamber gibi hepsini koynuna almadanda yapılabilir.

Din insan zekasına bir küfürdür derken, ne kadar haklı imişiz.

AerA 15-08-2010 20:32

Alıntı:

nova´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 329298)
Sağ elin görmediğini sol el kamera ile çekmiş. Buradaki insanlarda ibadet ediyorlar zaten.

İslamın ne büyük bir vandallık olduğunun kanıtı niteliğindedir. Kimse bu İslam değil, demesin. Laik bir ülkede şirin (!) bir Din yaşıyor olmanız, dinin gerçekte şirin olduğu anlamına gelmez.

troyya 15-08-2010 20:55

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 329254)

sınav sistemleri zordur sayın hacker cesur...bana kolay geçebileceğin bir sınav sistemi göstersene...yok öyle bir sınav...ne olacaktı ne bekliyordun...oruç büyük sınavdır..Hakkıyla geçebilene helal olsun...geçemeyende oruça mana bulur senin gibi mantıksız salak şeyler diyerek...kendi açından doğru ama Allah açısından yanlış değil...namazada saçma diyorsunuz ona bakarsanız..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:37 .