![]() |
Cuma namazi neden farz?
Cuma namazi neden farz?neden mecburi ve neden cuma?bilgisi olan arkadaslar varmi,haftada bir beyin yikama operasyonu olma ihtimali varmi?.saygilar
|
Biliyorum biraz fazla kurcaliyoruz ama ne yapalim ,kafaya takiliyor böyle sorular.saygilar
|
Cuma namazı hür erkekler için şarttır köleler ve kadınlara Cuma namazı kılma mecburiyeti yok.
|
Alıntı:
Saygilar... |
Alıntı:
Saygideyer Yücemanitu,sayet bu beyin yikama operasyonuysa zaten hür olan erkek evde bunu kadinada köleyede aktarir,ayrica tersi olsa yani kadina ve köleye farz olsa? bunlarin beynini yikasan ne olur yikamasan ne olur?hür erkek onlar gibi düsünmek onlar gibi inanmak zorunda deyil ama onlar hür erkek gibi düsünüp inanmak zorundalar.saygilar not---ö.m atamiyorum su ambargoyu kaldirin artik |
[QUOTE=karinca;331975]Dedigin dogru, dinin devleti gidip yerine devletin dini geleli beri, yaklasik bindörtyüz yillik bir hikaye, sadece beynini kullananlarin beyinlerini yikiyorlar.
Saygilar... Dinin devleti?Devletin dini?beynini kullananlar,,biraz karismis,anliyamadim,biraz aciklayabilirmisiniz?,sayin karinca,saygilar |
Teorik olarak erkeklerin yapmasi farz olan ibadettir. Pratik tarafi ise ibadetten sonra, insanin burnuna sokulan yardim sandigidir.
Saygilar... |
Cuma namazı bir çeşit cehalet örnegidir...
|
Cuma namazı neden farz? sorusu tuhaf olmuş. namaz neden farzsa cuma namazının farzları da ondan dolayı farzdır. cuma namazının diğer namazlardan bir farkı yoktur. kimisi sadece cuma namazı kılmanın yeterli olacağını veya 3 cuma namazı kılmayanın dinden çıkacağını iddia eder. bunlar zaten gerçek değildir. cehalet örnekleridir. cuma namazlarının toplu kılınmasının istenmesinin sebebi de müslümanların en azından haftada bir gün bir araya gelmesinin istenmesindendir. hutbe vermek şart değildir ama nedense hutbe vermek de farzmış gibi bir dayatma vardır. bu yüzden de cuma namazlarına gidenler her hafta diyanetin belirlediği geyik muhabbetlerini dinlemek zorunda kalırlar.
|
[QUOTE=breymin;331987]
Alıntı:
Saygilar... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:44 . |