Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Müslüman modeli (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20962)

breymin 29-08-2010 21:25

Müslüman modeli

Benim en cok merak etdiyim bir konudur,gercek müslüman modeli,,müslüman arkadaslar nasil tarif eder gercek müslümani,,mesela inaniyor görünüp milleti dolandiranlar var,bunlarda müslümanmidir?insanlara zulüm yapanlar var,canlarini alanlar var,,bunlarda müslümanmi?müslüman arkadaslarin bu konudaki görüsleri beni cok ilgilendiriyor.saygilar

ExEgoist 29-08-2010 22:06

Sayın Breymin,

Müslüman doğulmaz...Müslüman olunur.
Ancak bu müslüman olmak... öyle bir şehadet getirmek safsatası ile de olmaz.
Ben müslüman arkadaşlara hep sormuşumdur:

Müslümanlık bir Sıfat mıdır? (Adjektive) Yoksa bir Fiil midir? (Verb)

Bu soruya %99 oranında kendini müslümanolarak tanımlayan kitle cevap verememiştir!

Müslümanlar kendilerini kutulmuş sanıyorlar ama Cehennemi o kadar çok müslümanla dolduracaklar ki...Ateistlere yer kalmayabilir:D

Müslümanlığın Felsefesini anlamayan kişi ancak müslüman taklidi yapar...Onuda ne kadar yaptıklarını görüyoruz.
Muhammedin Sakalına tapınan,Türbelere Adak adayan,Kabe diye bir taş binaya tapınan
...saymakla bitmez...
İşte bunların hepsine müslüman dersek...Biz kendimizi nasıl tanımlayacağız?
Farkımız ne?
Aslında bu konuda bir Hanif Akım vardı...Ama O da artık kalabalıklar içinde eridi gitti...

Şimdilik hoşkalın...

VraeL 29-08-2010 22:26

Aslında "olması gereken müslüman modeli kurana göre mi olmalıdır" şeklinde bir başlık açsaydınız çok daha işlevli olurdu fikrimce. (.

saygılarımla

Probability 29-08-2010 22:32

Alıntı:

ExEgoist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333756)
Sayın Breymin,

Müslüman doğulmaz...Müslüman olunur.
Ancak bu müslüman olmak... öyle bir şehadet getirmek safsatası ile de olmaz.
Ben müslüman arkadaşlara hep sormuşumdur:

Müslümanlık bir Sıfat mıdır? (Adjektive) Yoksa bir Fiil midir? (Verb)

Bu soruya %99 oranında kendini müslümanolarak tanımlayan kitle cevap verememiştir!

Müslümanlar kendilerini kutulmuş sanıyorlar ama Cehennemi o kadar çok müslümanla dolduracaklar ki...Ateistlere yer kalmayabilir:D

Müslümanlığın Felsefesini anlamayan kişi ancak müslüman taklidi yapar...Onuda ne kadar yaptıklarını görüyoruz.
Muhammedin Sakalına tapınan,Türbelere Adak adayan,Kabe diye bir taş binaya tapınan
...saymakla bitmez...
İşte bunların hepsine müslüman dersek...Biz kendimizi nasıl tanımlayacağız?
Farkımız ne?
Aslında bu konuda bir Hanif Akım vardı...Ama O da artık kalabalıklar içinde eridi gitti...

Şimdilik hoşkalın...

Doğru söze ne hacet... :kiss: Bende Müslümanım ama hakkyla değil.Hatta kötü müslümanım diyebilirim.Kendine zararlı tiplerden...:D Ama burdaki ateist arkadaşlardan okuduğum şeyler bende balyoz etkisi yarattı.

Saygılar...

Probability 29-08-2010 22:35

Alıntı:

VraeL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333761)
Aslında "olması gereken müslüman modeli kurana göre mi olmalıdır" şeklinde bir başlık açsaydınız çok daha işlevli olurdu fikrimce. (.

saygılarımla

Keşke herkes Kuranı Hakkıyla anlasa ve hakkıyla uygulasada Dünya gerçek Müslümanlık görse... Maalesef ben gösteremiyorum :(

Saygılar...

noripcord 29-08-2010 22:52

Alıntı:

Probability´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333765)
Keşke herkes Kuranı Hakkıyla anlasa ve hakkıyla uygulasada Dünya gerçek Müslümanlık görse... Maalesef ben gösteremiyorum :(

Saygılar...

aslında keşke bütün dünya hakkıyla budizmi uygulayabilse, bir asya ile olmaz ki canım, dünyanın artık budizmin huzuruna kavuşması lazım. :drama:

Probability 29-08-2010 22:59

Canım ben Müslümanlık adına konuştum ve konuda '' Müslümanlık Modeli '' :D Seni budizmle baş başa bırakıyorum...

breymin 30-08-2010 01:26

Dünyadaki müslümanlara bakdigimizda tektip deyiller hatda birbirlerine zitlarda diyebilirim,kusku yokturki arabistandaki müslümanlar kurandaki müslümanlar,bizim türkiyeli müslümanlarsa cok farkli(aradaki ückagitcilari saymazsak)hepsi olmasada iclerinde cok güzel insanlar var,mesela diri diri insan yakanda var(bunu desteklemekde yakmayla aynidir benim icin)buna karsi olanda var,dolayisiyla hepsini müslüman diye tabir edemeyiz veya hepsine müslüman deriz burdada kuranin celiskili oldugu ortaya cikar,ben hep merak ederim gercek müslüman hangisi?diye,bu konuda müslüman arkadaslar aciklama yaparlarsa bu konuda aydinlanmis oluruz.saygilar

breymin 30-08-2010 01:36

Cok zaman duyariz hemde ülkeyi yöneten ve diyanetin basindaki insanlardan,,türkiyenin yüzde doksansekizi müslüman diye,deist,ateist ve diyerleri birbaska müslüman modelimi?,yoksa bu sözü gelisi güzelmi söylüyorlar?.saygilar

Tebessüm 30-08-2010 01:37

Alıntı:

"gercek müslüman modeli"
Hz muhammedin hayatını okumanız sizi bu konuda tatmin eder kanısındayım..Bu modeli hakkıyle biz yaşayabilse idik keske!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:53 .