![]() |
Müslüman modeli
Benim en cok merak etdiyim bir konudur,gercek müslüman modeli,,müslüman arkadaslar nasil tarif eder gercek müslümani,,mesela inaniyor görünüp milleti dolandiranlar var,bunlarda müslümanmidir?insanlara zulüm yapanlar var,canlarini alanlar var,,bunlarda müslümanmi?müslüman arkadaslarin bu konudaki görüsleri beni cok ilgilendiriyor.saygilar
|
Sayın Breymin,
Müslüman doğulmaz...Müslüman olunur. Ancak bu müslüman olmak... öyle bir şehadet getirmek safsatası ile de olmaz. Ben müslüman arkadaşlara hep sormuşumdur: Müslümanlık bir Sıfat mıdır? (Adjektive) Yoksa bir Fiil midir? (Verb) Bu soruya %99 oranında kendini müslümanolarak tanımlayan kitle cevap verememiştir! Müslümanlar kendilerini kutulmuş sanıyorlar ama Cehennemi o kadar çok müslümanla dolduracaklar ki...Ateistlere yer kalmayabilir:D Müslümanlığın Felsefesini anlamayan kişi ancak müslüman taklidi yapar...Onuda ne kadar yaptıklarını görüyoruz. Muhammedin Sakalına tapınan,Türbelere Adak adayan,Kabe diye bir taş binaya tapınan ...saymakla bitmez... İşte bunların hepsine müslüman dersek...Biz kendimizi nasıl tanımlayacağız? Farkımız ne? Aslında bu konuda bir Hanif Akım vardı...Ama O da artık kalabalıklar içinde eridi gitti... Şimdilik hoşkalın... |
Aslında "olması gereken müslüman modeli kurana göre mi olmalıdır" şeklinde bir başlık açsaydınız çok daha işlevli olurdu fikrimce. (.
saygılarımla |
Alıntı:
Saygılar... |
Alıntı:
Saygılar... |
Alıntı:
aslında keşke bütün dünya hakkıyla budizmi uygulayabilse, bir asya ile olmaz ki canım, dünyanın artık budizmin huzuruna kavuşması lazım. :drama: |
Canım ben Müslümanlık adına konuştum ve konuda '' Müslümanlık Modeli '' :D Seni budizmle baş başa bırakıyorum...
|
Dünyadaki müslümanlara bakdigimizda tektip deyiller hatda birbirlerine zitlarda diyebilirim,kusku yokturki arabistandaki müslümanlar kurandaki müslümanlar,bizim türkiyeli müslümanlarsa cok farkli(aradaki ückagitcilari saymazsak)hepsi olmasada iclerinde cok güzel insanlar var,mesela diri diri insan yakanda var(bunu desteklemekde yakmayla aynidir benim icin)buna karsi olanda var,dolayisiyla hepsini müslüman diye tabir edemeyiz veya hepsine müslüman deriz burdada kuranin celiskili oldugu ortaya cikar,ben hep merak ederim gercek müslüman hangisi?diye,bu konuda müslüman arkadaslar aciklama yaparlarsa bu konuda aydinlanmis oluruz.saygilar
|
Cok zaman duyariz hemde ülkeyi yöneten ve diyanetin basindaki insanlardan,,türkiyenin yüzde doksansekizi müslüman diye,deist,ateist ve diyerleri birbaska müslüman modelimi?,yoksa bu sözü gelisi güzelmi söylüyorlar?.saygilar
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:53 . |