Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Evrim (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Evrim Reddedemiyeceğimiz Gerçek İse Hala Neden Tartışılılyor? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21015)

mayonez 01-09-2010 00:19

Evrim Reddedemiyeceğimiz Gerçek İse Hala Neden Tartışılılyor?

Sorum gayet basit ve net....
Eğer evrim reddedilemeyen gerçek ise...
Biz neden hala evrimi tartışıyoruz...
Örneğin ben hiçbir bırakın bilimadamını....
İnsanın bile yerçekimini tartıştığını görmedim...
Neden...
Çünkü reddedilemeyecek bir gerçek olduğu için....
Ama evrim öyle mi....
Bu işin ilmini almış...
Argo tabirle mürekkep yalamış koca koca proflar bile....
Bu konuyu tartışıyor....
Habertürk'te program vardı...
Birçoğunuz izlemiştir...
Üniversitelerden biyoloji alanında...
Çalışmalar yapan...
Ve evrimle ilgilenen 3 tane inanan prof....
3 tane inanmayan prof karşılıklı tartışma yaptı....
Yaptıkları tartışma sabahlara kadar da sürdü...
Ben kimsenin yerçekimini tartıştığını görmedim....
Yerçekimini şunun yüzünden verdim...
Bazı arkadaşlar evrimin kanıtı olarak....
Sen yerçekimine inanmıyorsun gibisinden saçma bir önermeyle evrimi savunmaya kalkıyorlarda o yüzden bu yerçekimini kullandım....
Neyse konuyu fazla uzatmadan sormak istiyorum arkadaşlar...
Bilimsel gerçeklik olduğunu söylediğiniz evrim niçin hala bırakın halk düzeyini prof düzeyinde bile tartışılıyor?

İnanan Richard Dawkins, İnanmayan Michael J. Behe

İkisininde yanlış bilmiyorsam prof ünvanlı biyologlar...

Aynı konuda biri farklı düşünüyor...
Diğeri neden farklı düşünüyor?

AerA 01-09-2010 00:34

Michael Behe'nin mahkeme salonunda, indirgenemez karmaşıklık teorisinin yan yatışını izlemelisiniz. Acınası bir şekilde ortaya attığı fikrin çürütüldüğünü ispatlayan 70-80 makaleden ve 7-8 kitaptan haberi bile yokmuş. Eğdi boynunu çıktı mahkeme salonundan.

Dawkins'in bir kitabında "Boşlukların Tanrısı" tanımlanmıştır. Şöyleki Evrimsel Süreçte bulunan bir boşluk, bir fosil ile doldurulduğunda, o fosilin sağ ve solunda tekrardan oluşan küçük boşluklarında doldurulmasını talep eden Yaratılışçılar var. Kitapta Tanrının her seferinde dahada küçülen ancak ikiye katlanan bu boşlukları nasıl mesken tuttuğu anlatılmakta.

Bu arada öyle bir yazmışsın ki kimsenin Yer Çekimini tartıştığını görmedim diye, Evrimin tartışılıyor olması hatalı olmasından mı? Her gün İslam tartışılıyor, hemde Prof. bazında.... Gülermisin, ağlarmısın

mayonez 01-09-2010 00:42

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334381)
Michael Behe'nin mahkeme salonunda, indirgenemez karmaşıklık teorisinin yan yatışını izlemelisiniz. Acınası bir şekilde ortaya attığı fikrin çürütüldüğünü ispatlayan 70-80 makaleden ve 7-8 kitaptan haberi bile yokmuş. Eğdi boynunu çıktı mahkeme salonundan.

Dawkins'in bir kitabında "Boşlukların Tanrısı" tanımlanmıştır. Şöyleki Evrimsel Süreçte bulunan bir boşluk, bir fosil ile doldurulduğunda, o fosilin sağ ve solunda tekrardan oluşan küçük boşluklarında doldurulmasını talep eden Yaratılışçılar var. Kitapta Tanrının her seferinde dahada küçülen ancak ikiye katlanan bu boşlukları nasıl mesken tuttuğu anlatılmakta.

Bu arada öyle bir yazmışsın ki kimsenin Yer Çekimini tartıştığını görmedim diye, Evrimin tartışılıyor olması hatalı olmasından mı? Her gün İslam tartışılıyor, hemde Prof. bazında.... Gülermisin, ağlarmısın

Ben evrime hatalı demem...
Çünkü evrim bir yorumdur...
Bilimsel materyallerin yorumlamasıdır bana göre...
Evrim'de yorumdur...
Yaratılış da yorumdur....
İslam bana göre...
Reddedilemeyecek gerçekliktir...
Sana göre...
Değildir....
Anlatmak istediğim bu....
Yorum olan birşeye inananda olacaktır....
İnanmayanda....
Sana bir soru geçenlerde "ida " diye bir fosil buldular...
Bu fosilin neye göre insanın kayıp atası olduğunu belirlediler onu söyler misini bana...
Sonradan bazıları çark etti ama....
Başta millete bunun evrimin kanıtı diye sundular ya....
O yüzden soruyorum....
Diyelim bir bilimadamı "ida" fosiline bakarak...
İnsanın kayıp atası olduğunu nasıl anlar onu anlamış değilim....
Söylersen....
Bizde öğrenmiş oluruz...

AerA 01-09-2010 00:48

Evrim yorumun ötesine geçmiştir artık. Onun halen bir Teori olduğunu ikide bir vurgulayanlar Yaratılışçılardır.

Ida, basının yanlış lanse etmesi ile İnsanın Kayıp Atası adını almamış mıdır?
Kendisi bulunan erken dönem ilk primatıdır. Memeli demiyorum, primat...Bizlerde primatız. Hatta memeliyiz..

Şu linkte yardımcı olabilir.
http://image.guardian.co.uk/sys-file...imate_tree.pdf

Idanın yerini görmeniz açısından..

evrensel-insan 01-09-2010 00:49

Saygideger mayonez;

Bu evrimden ne algilandigi, ortaya konanin, ne kadarinin bilimsel, ne kadarinin bilim ustu olduguna bagli. Burada, evrensel onaylanmis "fact", olgu ile (yani tartismaya mahal vermeyen, kisinin yorumuna acik olmayan ve bilimsel/evrensel olarak baglayici) teorinin, spekulasyonun, tahminin, "gelecegi okumanin" sabitligin, mutlakligin v.s. farkini biribirinden ayiralim.

Sen, evrimden ne algiliyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

mayonez 01-09-2010 01:03

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334394)
Evrim yorumun ötesine geçmiştir artık. Onun halen bir Teori olduğunu ikide bir vurgulayanlar Yaratılışçılardır.

Ida, basının yanlış lanse etmesi ile İnsanın Kayıp Atası adını almamış mıdır?
Kendisi bulunan erken dönem ilk primatıdır. Memeli demiyorum, primat...Bizlerde primatız. Hatta memeliyiz..

Şu linkte yardımcı olabilir.
http://image.guardian.co.uk/sys-file...imate_tree.pdf

Idanın yerini görmeniz açısından..

Bunu ben demiyorum...
Ntvmsbs diyor...
Ida'nın fosili neden kayıp halka değil?

Güncelleme: 17:15 TSİ 22 Mayıs. 2009 Cuma
İSTANBUL - 19 Mayıs tarihinde New York Doğal Tarihi Müzesi'nde sergiye açılan, 47 milyon yıllık fosil "Ida"nın varlığı büyük bir yankı yarattı.
1983 yılında Almanya'nın Messel bölgesinde keşfedilen, özel bir koleksiyoncunun duvarında değeri bilinmeden yıllarca bekleyen ve bir fosil tacirinin 2006 yılında bir doğal tarih uzmanına 1 milyon dolarlık bir ücret karşılığı sattığı fosil, Google'ın ana sayfasında bulunan logosunu değiştirmesine neden oldu, hatta dünyanın sekizinci harikası olarak bile adlandırıldı.
İlk rüzgarın ardından, araştırmacılar fosilin ayrıntılarını açıklayan ilk yazıyı yayınladılar ve fosilin dev tanıtım kampanyasının ardında kalan gerçek öneminin irdelenme süreci başlamış oldu.
Ida olarak adlandırılan fosil, Darwinius massillae adı verilen yeni bir tür adapiform primatın ilk temsilcisi olarak nitelendiriliyor. Adapiler, günümüzün modern Lemurları ile ortak bir atadan geliyor.Ida'nın iskelet kalıntıları neredeyse tam, bu durum onu şimdiye kadar bulunmuş oldukça az sayıda bulunan yüksek kaliteli fosiller arasına koyuyor. Bu fosiller arasında 55 ila 34 milyon yıllık olduğu tahmin edilen Eocene ve kuzey amerikalı kuzeni Notharctus bulunuyor.
Ida'nın midesinde bulunan kalıntılar, fosili kendi yaşıtları arasında oldukça özel bir yere koyuyor. Diğer adapiformların aksine Ida'nın da alt çenesinde taraklı dişleri bulunmuyor. Bu dişleri günümüzde yaşayan lemurlar kürklerini temizlemek için kullanıyorlar. Ida, ayrıca güncel lemurlarda bulunan "temizlik pençesi"nden de mahrum. Bunun dışında, Ida'nın diğer anatomik yapısı günümüzdeki lemurlara benzediği gibi, diğer adapiform primatlara da benziyor.
Ida'nın anatomisinde var olan primitif özellikler, genelde ilk dönem primatlarında bulunuyor. Keskin taraklı yapı yerine daha basit yapıdaki ön dişler, Ida'nın günümüzde yaşayan lemurlar yerine, daha ilkel basamaklarda yer aldığını gösteriyor.
Ancak bu durum, Ida'yı yapı olarak insana benzeyen kuyruksuz maymun ailesini ifade eden andropidlerle yakın akraba yapmak zorunda değil. Böylesi bir bağlantıyı kurabilmek için, Ida'nın lemur ve daha önceki erken primatlarla, andropoidlerin birbirinden ayrılmadan önce sahip olduğu andropoidimsi özelliklere sahip olması gerekiyor. Ancak Ida, burada başarısız kalıyor.
Bu yüzden, Ida'nın en azından andropoidler ve daha ilkel primatlar arasındaki "kayıp halka" olduğu düşüncesi bir yanılgıdan ibaret. Daha geniş araştırmalar belki Ida'nın Eocene türü diğer adapiformlar arasında bulunan başka bir kayıp halka oluduğunu gösterebilir ancak, bu onun "dünyanın sekizinci harikası" ünvanını kazanmasına olanak tanımıyor.
Kayıp halka olmak yerine, Ida'nın neredeyse tamamen korunmuş olan yapısı geçmişteki biyolojik değişimler ve diğer canlıların evrimsel sürecini açıklamak namına büyük bir önem arz ediyor. Kayıp halka olmasa da, Ida'nın keşfi bilim adına çok büyük bir gelişme.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24968889/

AerA 01-09-2010 01:14

Alıntı:

mayonez´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334406)
Bunu ben demiyorum...
Ntvmsbs diyor...
Ida'nın fosili neden kayıp halka değil?

Ida ' nın sınıflandırmada ki yerini gösteren bir pdf linki vermiştim. Ida insanın kayıp halkası değil. Bizi maymundan ayıran ilk atasal canlı değil. Daha maymunumsu ancak daha az lemurumsu... İda pirmat evrimindeki bir halkadır ancak insan-maymun ayrımına tekabül eden canlı değildir.

Idanın öncesine yada sonrasına denk gelen başka bir fosil canlı onun yerini değiştirecek paleantropolojik bulgulara sahipse yeri değişecektir. Bilim durağan değildir.

AerA 01-09-2010 02:26

Sayın mayonez;

Eklemeden edemeyeceğim, neden anthropoid sınıfına yerleştirilmiştir diye sorarsanız, haberde de açıklandığı üzere lemursu (prosimian) değil. Anthropoid olarak sınıflandırılmasına yetecek veri yok. Lakin lemursu (prosimian) değil.

Bir tanede sonrasına tekabül eden ara formu bulunursa ve bu form daha lemursu (prosimian) ancak IDA'ya benzer durumda ise yeri değiştirilir. Tekrarda fayda görüyorum, bilim durağan değildir.

mayonez 02-09-2010 01:30

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334411)
Ida ' nın sınıflandırmada ki yerini gösteren bir pdf linki vermiştim. Ida insanın kayıp halkası değil. Bizi maymundan ayıran ilk atasal canlı değil. Daha maymunumsu ancak daha az lemurumsu... İda pirmat evrimindeki bir halkadır ancak insan-maymun ayrımına tekabül eden canlı değildir.

Idanın öncesine yada sonrasına denk gelen başka bir fosil canlı onun yerini değiştirecek paleantropolojik bulgulara sahipse yeri değişecektir. Bilim durağan değildir.

Bu çizimlere niçin inanalım?
Ben farklı farklı şekilde çok evrim şeması gördüm.
Hepsi birbirinden farklıydı.
Sizin yaptığınız gibi.
Bir fosil bulup. Hayali çizimler üzerinden yorum yapıp.
Bakın buna da benziyor...
O zaman bu olsa olsa bunun kayıp atası, ninesi demiyeceğinizi nerden bileyim...
Anti evrimcilere göre ida nesli tükenmiş bir lemur türüdür...
Bu bilgi neden yanlış olsun...
Benim anlatmak istediğim budur...
Sen bulduğun fosili kendi inancına göre yorumluyorsun...
Onlar aynı şeyi ters istikamette yorumluyor...
Umarım anlatabilmişimdir meramımı...

AerA 02-09-2010 01:49

Alıntı:

mayonez´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 334714)
Bu çizimlere niçin inanalım?
Ben farklı farklı şekilde çok evrim şeması gördüm.
Hepsi birbirinden farklıydı.
Sizin yaptığınız gibi.
Bir fosil bulup. Hayali çizimler üzerinden yorum yapıp.
Bakın buna da benziyor...
O zaman bu olsa olsa bunun kayıp atası, ninesi demiyeceğinizi nerden bileyim...
Anti evrimcilere göre ida nesli tükenmiş bir lemur türüdür...
Bu bilgi neden yanlış olsun...
Benim anlatmak istediğim budur...
Sen bulduğun fosili kendi inancına göre yorumluyorsun...
Onlar aynı şeyi ters istikamette yorumluyor...
Umarım anlatabilmişimdir meramımı...

Sayın mayonez...

Bu çizimler İDA'nın an itibarı ile yerleştirildiği yer. Kesinleşeni yok...
Hayali çizime ihtiyaç yok...Fosili var zaten...Konstrüksiyon ile iskelet üzerine belli oranda bal mumu kaplar neye benzediğini bulursun yada tahminen çizersin.

Şu noktada lemursuluğu olmadığı için size verdiğim yere yapıştırmışlardır bu elemanı. Yarın başka bir fosil veya her ne nane ise bunun yerini çok rahat değiştirir. Yarın İDA'ya çok benzer ama lemursu bir canlı bulunursa İDA size gönderdiğim sınıflandırmanın diğer koluna oturur.

Yahu bilimide statik göstermeye uğraşıyorsunuz ya pes valla. (valla mı?, ağız alışkanlığı)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:44 .