![]() |
başbakanı protesto etmek suç mudur?
evet arkadaşlar başlıkta soruma yanıt istiyorum.
suç değil diyenlerden bir yanıt daha isterim şu soruma : suç değilse dünya basketbol şampiyonası finalinde başbakanı protesto edenlere neden bu kadar saldırdılar tepkisel anlamda onu geçtik neden tutukladılar? |
Saygideger azrael;
Sorunun iki farkli yaniti var. Birincisi, demokratik hak ve ozxgurlukler olarak, suc degildir. Karikaturunu de cizebilirsin, kisilik ve kisisel saldiri veya hakaret v.s. yapmadan, dusunce ve uygulamalarini protesto da edebilirsin. Ikincisi, ulke Turkiye ise, Turkiye de ne dusunce ve ifade ozgurlugu, ne de demokratik hak ve ozgurlukler yoktur. Bu temelde de DOKUNULMAZLIK KISVESI altinda maalesef, suc teskil eder. Cunku, ne bu protestonun, kisiye mi, kisiligine mi yonelik, yoksa dusuncesine, uygulamasina mi yonelik oldugunu algilayacak bir degerlendirme yoktur. Bu da dusuncenin algilanamamasi ve her dusuncenin, sadece kisi ve kisinin kisilik ve kimligine yonelik olarak algilanmasi hatasidir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Yahu orda "yuh" diyeni bırak "Sayın Başbakan, özgürlük" diyen adam bir ay hapis yatıyor.
Alıntı:
|
13 Yaşındaki bir çocuğu yaraladı.
Alıntı:
Aceba bu olay bir Batı Avrupa ülkesinde olsa o başbakana istifa ettirene kadar memleketi dar etmezler mi? İşkenceci başbakan istemiyoruz! |
Diğer bir marifeti:
Gözaltına alınan 2 kızın söyledikleri AKP'nın Aydın mitingi sırasında ‘devlet büyüklerine hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan diğer iki kişi, kuaförde çalışan 18 yaşındaki Seda S. ve 22 yaşındaki Sevtap Y. olaya ilişkin anlattıkları da şok etkisi yarattı. 600 TL aylıkla bir kuaförde çalışan Seda S.’nin, tutanaklara da geçen ifadeleri şöyle: “Başbakan çalıştığım işyerinin yakınından geçerken makam aracının içinden eliyle çalıştığım işyerinin önünden beni ve Sevtap Y.’yi çağırdı. Yanına gittik. Önce arkadaşım Sevta Y. konuştu. Daha sonra ben de Sevtap'ın söylediği ‘İş yok oturuyoruz, esnafın durumu kötü’ şeklindeki sözleri tekrar ettim. Bunun üzerine bize ‘terbiyesiz’ dedi. Ve dükkana girdikten sonra, Başbakan’ın korumaları gelip bizi alıp görevli polislere teslim etti. Bizim Başbakan’a hakaret etme gibi niyetimiz ve kastımız yoktu. Sadece, ekonomik kriz yüzünden içinde bulunduğumuz durumu anlattık ve şikayet ettik. İsnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum.” Olayın diğer kahramanı Sevtap Y. de “Olay anında Başbakan’ın korumaları bizi kuaförün içine soktu. Neredeyse 15- 20 koruma içeri girdi. Polis dükkanın önünü ablukaya aldı. Korumalar bize ‘hangi örgüttensiniz’ diye sordu. Çok korktuk” dedi. KAYNAK |
Durumundan şikayet etmekte suç "Her şey güllük gülistanlık" demeyeni de gözaltına alıyorlar.
|
Saygideger yucemanitu;
Birincisi, orasi Turkiye. Hersey kimilerine mubah. Yalniz verdigin haberde, Aile, cocugunun basina gelen bu olayin, failinin Basbakan oldugunu, nasil kanitlayacak? Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
Saygideger yucemanitu;
Orasi Turkiye "meshur olmak icin/gundeme gelmek icin v.s., Basbakani kullaniyor" dusuncesini, nasil bertaraf edeceksin? Ornekler, KORKU IMPARATORLUGU, yaratmaya yoneliktir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Başbakan Erdoğan'a Zonguldak'ta protesto
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, OBA helikopteriyle saat 15.05'te Zonguldak'a gitti. Güncelleme:19 Mayıs 2010 17:05 Erdoğan, kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü TTK Karadon Müessesesi'ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, madenci yakınlarının bulunduğu çadıra gittiği sırada bir vatandaş tarafından protesto edildi. Bu sırada vatandaş ile polis arasında kısa süreli bir arbede çıktı. Polisin vatandaşı gözaltına aldığı bildirildi. KAYNAK |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:28 . |