![]() |
Gitme Kal: Arif Damar
GİTME KAL Nice nice acıları aklına getir Bunca yoksulluğu aklına getir Gözyaşlarını aklına getir "GİTME KAL" var yok dinlemez bir çocuk isteğidir Gitme aklına getir Kıraç mı kıraç toprakların üstüne Güneşler açar yağmurlar kesilince Çırılçıplak kayada yeşerir inci ağacı Dağların kuytusunda bir uslu çiçek Dağıtır mavisini kendi kendine Gitme beraberlik içinde Nasıl sevinirdik aklına getir Her şeyi her şeyi aklına getir Gece yarılarını aklına getir Söylediklerini aklına getir Sinsi yağmurlar yağıyordu Soğuktu Yaktığımız ateşi aklına getir Nelerden geçiyorsun aklına getir Gitme dünyamızın her yerinde Yorgun eller gülleri derleyince Ellerin sevincini aklına getir Güllerin sevincini aklına getir Ne çok severdik seni aklına getir Şair Arif Damar'ı kaybettik. "Gitme Kal" desek de anlamsız. Şiirin harika çocuğu Arif Damar |
Siirleri okundukca yasamaya devam edecektir. Pek de kaybettik diyemeyiz:)
|
Git ustam, gönül rahatlığıyla git, aydın insana ve hatta insana ihtiyacı yok bu ülkenin.Kendi boşluğumuzda yankılanıp bir halt sanıp kendimizi hiç bir iz bırakmadan , tüm güzellikleri ve geleceği üç beş-çapulcuya savaşmadan verecek kadar düşük bilinç seviyemiz.
Git ustam, gözün açık gittin biliyorum, bırak biz utanalım. Hoşçakal Usta... Sonsuz saygımla... |
Büyük Hüner
İnsanları sevmek kolay değil, bir hürriyet bu çetindir memleketimde. Ben ille varım dersen bir gün pusuya düşersen, insanları sevmek büyük hüner. Bu dünyada yaşadığın şu kadar yıl, gerçekten, güzellikten, yiğitlikten payına düşeni alabilmişsen, vermişsen payına düşeni gerçek için, güzellik için, korkusuz direnirsin. Bilirsin, bir kere korku düşerse adamın içine, bir kere koparsa sevdiklerinden, mümkünü yok gitti gider. Söner gözlerinde güzelim ışık kararır, çirkinleşir yüzü önceleri utanır belki sonra vızgelir umurunda olmaz dünya. İnsanları sevmek büyük hüner insanlarla beraber. Arif Damar Saygıyla... |
Ay Ayakta Değildi
Şiirlerim benim Şarkılarım Ay ayakta değilken Ayaktayım Çobandım ben Kırk yıl Ayakta Çoban Aya baktım Güne baktım Geceleyin Kimi zaman Kimi zaman Bir çobandım Geceleyin Aya bakan Güne baktım Çiçek açtım Geceleyin Kimi zaman Kimi zaman Bir çobandım Geceleyin Çiçek açan Bir çiçek Günebakan Geceleyin Kimi zaman Kimi zaman Geceleyin Bin çiçek Aya bakan Kırk yıl Ayakta Çoban Ayaz oldu Bulut oldu Geçen kırk yıl Umut oldu |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:16 . |