![]() |
Evrim Teorisi Kuranda....
Tersten düşünerek bir soru sormak istiyorum(fikir jimnastiği):
Eğer evrim teorisi kuranda olsaydı ve bilim dünyası insanların topraktan yaratıldığı teorisini ortaya atsaydı, inanan arkadaşlar insanların topraktan yaratıldığı teorisi hakkında acaba ne düşünürlerdi? Saygılarımla.. |
İnanan insanlar için bu tür konularda düşünmek, fikir yürütmek ve aklı çalıştırmak haramdır. Teslimiyet, iman ön şarttır. Zaten düşünmek sizi kısır döngüye sokar, neticede bir yerden sonra aklınız almaz, feleğiniz şaşar eüzübillah.
Sen Allah(A.S.S.)'ın evrimi bir sistem olarak yaratamayacağını mı düşünüyorsun? Bence evrim Allah(A.S.S.)'ın yarattığı bir sistemdir. Topraktan yaratılmaya, Adem ve Havva'nın ensest ilişkisine dair masallar, safsatalar bence şeytan tarafından ortaya atılmış fitnelerdir. Zaten başlangıç kurgusunu bir sapık hikayesiyle yapmasından masalın şeytandan geldiği belli değil mi? Bence belli. |
Alıntı:
Sayın Shibumi, Yani müslümanlık düşünmeyenlerin/düşünemeyenlerin dini mi oluyor bu durumda. |
En azından inanç temelinde; düşünmeyenlerin, merak etmeyenlerin, irdelemeyenlerin, iki yüzlülerin, doğuştan cennetliklerin, huri peşinde koşanların, Allah razı olsuncuların, Allah versincilerin ve Allah bilirciler'in dini oluyor evet.
Din adı altında safsata yayan benzeri tüm organizasyonların mensupları da aynı şekilde elbette. |
Merhabalar,
Bir kaç yıl önce bir yere bu konu hakkında birşeyler yazmıştım.Evrim Teorisi'nin bilimsel bir alan olduğunu, bunun Kuran ve-veya tefsirleri, Mevlana'nın özlü sözleri veya diğer dinsel öğelerle çürütülecek bir teori olmadığını, tamamen bilimsel verilerle ve somut örneklerle oluşturulduğunu ve bunu aşabilmenin tek yolunun bilimsel verileri ortaya koymak olduğunu.. vs.Ama her yerde rastladığım hep dini inançları olan insanların Evrim Teorisi'ni eleştirme yarışına girişidir.Özellikle yarın Evrim Teorisi kanunlaşırsa müslümanların "aha bak Kuran'da zaten vardı" gibi bir iddayla ortaya çıkaracağını düşünmüştüm.Yalnız değilim bu düşünce de herhalde. Bu arada belirmeliyim bir teori de bazı hataların veya eksiklerin çıkması o teoriyi kökten kaldırmaz, yeni bulgular da hemen kanunlaştırmaz. |
Merhaba,
Alıntı:
Sağlıcakla kalınız... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn.AhbAp,isim olarak herhangi bir " isim veya kelime " kullanmaz...Örneğin " Halden hale sokmak "...gibi," hayatın suda başladığı " gibi...çeşitli veriler sunar... Not : Ayetler bazında detay vereceğim ancak,dosyalarımı açmakta sorun yaşadığımdan üzülerek şu an için onu yapamıyorum... Sağlıcakla kalınız... |
Alıntı:
Sorunu halletmenizi bekleriz o halde. İlgili ayetleri paylaştığınız zaman, konuyu daha net ele alabiliriz diye umuyorum. Selamlar |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:02 . |