![]() |
Müslümanlıkta ensest ilişki varmı?
Evet var.
İşte ispatı bir islami siteden alıntı: Soru şu; İmam Şafi’nin, zina sonucu doğan bir kızla o kızın babasının evlenebileceğine dair fetva verdiği doğru mudur? Bu konunun aslı nedir? Cevap: Malikî ve Şafii alimlerine göre, zina ile hürmet-i musahere meydana gelmez, zina ile hiçbir hukukî unsur oluşmaz. Bu sebeple, bir kimse zina ettiği kadının annesiyle, (kendisinden de olsa) kızıyla evlenebilir. İşte körü körüne inanmak böyle birşey |
Müslümanlıkta ensest ilişki varmı? Hala kizi, teyze kizi, dayi kizi, amca kizi, falan kizi filan kizi... Ensest'in dik alasi degil mi. |
sevgili basic sapla samanı birbiri ile karıştırmayalım.Bu gibi evlilikleri kesinlikle ensest sayamayız.ama bu demek değildirki bu evlikler iyi bir şeydir.akraba evliliklerini tıbbi yönden eleştirmeliyiz.Hatta insan fıtranını herkesten iyi bilmesi gereken muhammedin allahı tibben kesinlikle zararlı olduğu sabit olan yakın akraba evliklerin sakıncalarını neden bilemediğini eleştirebiliriz.
bunun zararını toplum olarak hepimiz çekiyoruz. |
Sevgili withoutreligion;
Yanlis anladigim icin özür dilerim! Öz baciyla, öz amca kizini karistirmisim. |
|
sevgili nail kaynağını tabiki bende biliyorum vermemekteki amacım biraz araştırsınlar diye.Belki kendileri birkaç kaynaktan bulurda daha çok faydalı olur.
|
Hay allah,bize adem ile havvadan dogan kardeşlerin evliligini bir zorunluluk olarak ögretmişlerdi( allahın bir kaç çift adem ve havva yaratmaması ensest konusunu fazla önemsemedigini gösteriyor.)
Tecavüz yaptıgı kadının kız çocuguyla evlenmesine islam alimleri tarafından izin verilmesine ne denilir bilemiyorum(biliyorum da seviye düşmesin diye susuyorum) |
sayın ferda benim bahsettigim tecavüz değil zinadır.yani imam nikahı ile evlenmemiş veya nikahsız yaşayan herkesi kapsamaktadır.yani daha da vahim.
|
hacı bunlar daha gecen konusulmadı mı ?
|
Alıntı:
o kadar yıllık ateistim yinede müslümanların kafama kazıdıklarından kurtulamamışım. Zina kelimesini okuyunca tecavüz anlamış olmam çok ilginç.Psikolojik şartlanmanın bir taplosudur bu. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:29 . |