![]() |
Tanrıya İnanmanın Zararları
Yalan söyleme, yalan söyleyerek kendini kurtaranlar, amaçlarına ulaşanlar ahirette cezalandırılacaklar.
Küfür etme, sana küfür etseler de ahirette elbet cezalandırılacaklar. Kul hakkına girme, karşındaki senin kul hakkına girdiyse elbet cezasını bulacaktır, aynı şekilde cevap verirsen kul hakkı olur. İçki içme, evlenmeden ilişkiye girme ve insandan doğasının aksini davranmasını isteyen nice hükümlere uy. İlk bakışta, güzel görünen hükümler. Devamında, ilahi güce daima güven ve sığın. Emrettiği ibadetleri yerine getir. Hakkını mı yiyorlar? Öldürme günah, zarar verme günah, adalete sığın eğer adalet de hakkını yediriyorsa yapacağın bir şey yok, ilahi adalete sığın bu dünyada tecelli etmese bile ahirette elbet cezalarını bulacaklar. Fiziksel veya ruhsal bir hastalık yüzünden veya maddi zorluklar yüzünden hayatına devam edemiyor musun? Çevrendeki herkes hayatını yaşayabiliyorken senin hayatın yarım mı? Senden kötü durumda olanlara bak ve haline şükret. 5 parmağın 5'i de eşit değil, sen de bununla sınanıyorsun bu dünyayı yaşayamasan da ahiret var. Dinin hükümlerine uyuyorsun, etrafında doğanın acımasızlığına ve hırslarına kapılan kötü insanlar var ve sen doğaya aykırı bir insansın çünkü dinin her hükmüne uyan, ibadet eden, kirli dünyaya yenilmemiş bir insansın. İçin iyilik ve sevgiyle dolu, herkese yardım ediyor, herkesi seviyor ve onlara tanrıdan bahsedip onları doğru yola sevketmeye çalışıyorsun. Gelecek planlarını da dinine göre şekillendiriyorsun, kendin için hiçbir şey düşünmüyorsun. İleride insanlığı doğru yola sevketmeyi, dünyadaki ekonomik adaletsizlikleri kaldırmayı amaç ediniyorsun. Tüm bunlara rağmen çevrendeki herkese göre kötü durumdasın, kusurlu yaratılışından dolayı, insan doğasındaki her şeyin günah olmasından ve senin de bunlara uymandan dolayı, doğanın acımasızlığına karşı doğaya aykırı bir insan olmandan dolayı hayatını yaşayamamışsın. Ve tüm bunlara rağmen, ilahi güce sığınmaya ve ibadet etmeye devam ediyorsun. Çünkü biliyorsun ki bu bir sınav, dünyayı yaşayamasan da ahiret hayatı senin olacak, tanrı seni seviyor. Ve bir gün, yine kendin gibi saf ve iyilik dolu bir hayalin peşine düşüyorsun. Hayatını yaşayamamış sen, dünyadan tek dileğinin bu olduğunu ve tüm acılarının teselli bulacağını düşünüyorsun. Ama hayır, sen doğa kanunlarına tamamen aykırı bir insansın, doğaya dair taşıdığın bu saf hayaline doğa kanunları izin veremez. İlahi emirlere uyarak ve dünyevi isteklerin olmadan süren hayatın boyunca ilk defa dünyevi ancak saf bir hayalin var, bunun için çabalıyorsun ve yine dinin emrettiği şekilde tanrıya sığınıyorsun, ondan yardım diliyorsun, ağlayarak ve içten bir şekilde dua ediyorsun. Dua etmelisin, çünkü tanrı cevapsız bırakmaz. Ve doğa kanunları tanrının sevgisine galip geliyor. Hiçbir dünyevi hırs taşımıyorsun, yarım bir hayat yaşıyorsun, dünyadan tek bir dileğin var, çabalıyorsun ancak başaramıyorsun, dua ediyorsun ancak her emrine uyduğun, ol dese oldurabilecek her şeye gücü yeten tanrı kanunlarından taviz vermiyor, çağın getirdiği koşullar altında dahi doğaya ve düzene yenilmeyen hayatını tanrıya adamış dindar ve aciz kulunun tek dünyevi dileği reddediliyor. Düşünüyorsun, geri çevirdiyse vardır bir bildiği, seni sınıyordur, tanrı cevapsız bırakmaz dediysek cevap vermemesi de bir cevaptır ahirette elbet ödüllendirecektir. Hem bunda da bir hayır vardır diyorsun ancak gördüğün zarardan başka bir şey olmuyor. Söylediklerine inanmıyorsun, zaten doğduğundan beri bataklığın içindesin, tek dünyevi dileğinin reddedilmesini hazmedemiyorsun. Artık kırılma noktasındasın. Zaten bir hiç olarak sürdürdüğün yaşamında artık tamamen dibe vuruyorsun, Sorgulamaya başlıyorsun Ve aydınlanma sürecin başlıyor... Sonrası malum, kuran ayetlerini sorgulama ve uydurma olduğunu, dünyayı yalnızca doğa kanunlarının yönettiğini ve dışarıdan hiçbir müdahale olmadığını anlama. Tanrı var mı yok mu sorusuyla ise ilgilenmiyorum, varsa bile bana bir etkisi yok, gerçekten din göndermiş olsa bile reddediyorum. Zaten bir hiç olarak yaşadığım hayatımda dibe vurmamla birlikte tam anlamıyla nihilist ve anarşist oldum. Felsefesi ve düşünceleri bana uyduğu için de Tyler Durden'ı kendime sembol olarak seçtim. Doğa yüzeysel yaşamama izin vermedi, sorgulayarak acı gerçekleri kavramak, ölümün yalnızca hiçlik getireceğini bilmek daha huzurlu olmamı sağlamadı ancak en azından yalancı bir dinin yalan olan tanrısının yalan huzuruyla yani yüzeysel yaşayan bir insanın yaşadığı aptal insan huzuruyla yaşamıyorum, gerçekleri biliyorum. Müslümanların şartlı refleks kokan nefeslerinden, koyun sürüsü olmalarından iğreniyorum. Aydınlanmadan önce de daima bu insanlarla nasıl aynı dini paylaştığımı düşünerek kendime kızıyordum. Artık özgürüm, aydınlandım, kaybedecek bir şeyim yok ve hiç olarak sürdürdüğüm hayatımı yıkarak ve intikam alarak tamamlayacağım. |
zenginim, mutluyum, sağlıklıyım: tanrı vardır
zenginim, mutluyum, ama başkalarının parası yok: tanrı adaletsiz parasızım, mutsuzum, bide hastayım: tanrı yok edilmelidir! |
Ya dinin vardır, ya da aklın.
|
yarabbi şükür
|
Saygideger Tyler Durden;
Bilincli ve farkina vararak yapmis oldugunuz srgulamalarin, her tabu da olmasini ve devamlilik kazanmasini dilerim. Sonucta birey bilincinin yerine oturmasinin tek yolu bu. Saygilarimla; evrensel-insan |
Okurken bile içim bunaldı. Demek istediğim; zaman önce sizin yaptıklarınızı yapmaya çalışırken içim daralıyordu. Mutlu olamıyordum din ile, iman ile ki bu zorunlukluluklar, dayatma ve korku.
Psikolojim derinden sarsılmıştı. Şimdi ise iyiyim. Hoş geldiniz buarada. Keyifli forumlar, parazitlere aldırmayın. |
dinsel inançlardan kurtulmak marifet değildir, marifet olan din diye birşeyin olmadığını açıklamaktır.
|
jdarc bu arada imzan koca bir yalan..
sana müslüman olup da birçok ilke imza atmış bilimadamı gösteririm Seneca'da biraz feyizlenmiş olur hem garibim.. |
syn. zocor: Sen ırmaklar akan hurma ağaçlarının olduğu cennette şarap içip 4 tane bakire huri ile yatmayı öldükten sonraya saklaya dur.
Ben bu dünyada yemyeşil ırmakları akan doğada bir elimde bira bir yanımda tek olan eşimle cenneti yaşıyorum. Ölsem de gam yemem. Yaşadım ulan dibine kadar derim. |
Alıntı:
bu anlattıklarım islam dininde var, yasaklara uymayınca sadece günahkar olursunuz dinden çıkmazsınız, siz kendi kafanızda kapkara bir islam yaratma zorunluluğu hissettiğiniz için bunların farkına varamıyorsunuz..inanın sizin açınızdan üzülüyorum keşke turan zihniyetinden çıkıp kendi bakış açınızla bakabilseniz.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:16 . |