![]() |
Referandurum ve sonrası ?
Biz gerçekten "ileri demokrasi" denen olaya girebildik mi?
görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum :) |
Girdik dostum.Demokrasinin tam damarındayız...
Tayyip yalakaları, emperyalistlerin kuklaları, diimokraaasi havarileri ve özellikle "yetmez ama evet" çi arkadaşlara sonsuz teşekkürler.. |
Ülkemizde hala büyük bir ordu, büyük bir polis gücü, özellikle belirli kesimlere karşı yoğun olarak kullanılan bir hukuksuzluk sürmektedir. Ülkemiz hala emek mücadelelerine ve demokratik hak taleplerine, öğrenci hareketlerine, eşcinsel hareketlerine baskı ve tahammülsüzlükle tepki veren bir iktidarın kontrolü altındadır. Hala despotik-bürokratik yapı sürmektedir. Hala resmi ideolojideki ''sorgulanamaz devlet'' ve çeşitli milliyetçi-muhafazakar tabular, kültürel demokratikleşmeyi tehdit olarak gören bir zihniyeti koşullamaktadır. Hala Kürt lafı yasalarda geçememektedir.
Tüm bunların olması doğaldır. Zira sürekli krize giren, bir krizin etkisinden tam çıkamamışken bir diğer krize batan, uluslararası sermayenin sıcak para hareketleriyle üretim yapmadan ayakta kalmaya çabalayan, borç batağında debelenen, bir avuç burjuva oligarşisinin hüküm sürdüğü, işsizliğin büyük boyutlarda olduğu, gelir dağılımındaki adaletin hala son derece bozuk olduğu, son derece ilkel koşullarda üretim yapılan, taşeronluğun ve esnek çalışma dayatmasının yaygın olduğu, sosyal hakların törpülendiği, derelerin bile satıldığı, iş güvenliğinin olmadığı bir burjuva diktatörülüğünde yaşamaktayız. Bu tür diktatörlüklerde halk her an kontrolden çıkabilecek tepkiler vermeye eğilimlidir, zira sürekli bir memnuniyetsizlik içindedir. Devletin en küçük bir tepkiyi bile copa ve gaza boğması boşuna değildir. Bu tür diktatörlükler varlıklarını halkın her an sindirilmesine ve uyuşturulmasına borçludurlar. Bu yüzden ülkemizdeki burjuva diktatörlüğü faşizmsiz yapamaz. Aptal kutusu tv'ler olmadan, din olmadan, milliyetçi düşmanlıklar olmadan, toplumsal yozlaşma olmadan, militarizm olmadan, kolluk güçleri ve büyük savunma harcamaları olmadan, başka bir büyük ülkenin 'abiliği' olmadan yaşayamaz. Günümüzde yaşanan sürecin burjuva diktatörlüğüne ve onun sistemi olan kapitalizme en küçük bir itirazı yoktur. Bugün kimilerinin adına ''demokratikleşme'' dedikleri süreç, 12 Eylül darbesiyle perçinlenen eski Türk-İslam faşizminin emperyalizmin yeni gereksinimlerine göre revize edilmesinden ibarettir. Faşizm biçim değiştirmekte ve kendini yeniden üretmektedir. Türkçü ayak biraz geri çektirilirken, islamcı ayak öne sürülmektedir. Faşizmin eski biçimi de yeni biçimi de ayaklarını kapitalist sisteme basmaktadır. Bu yüzden anti-kapitalist olmayan hiçbir hareket anti-faşist ya da demokrat olamaz. Demokrasi, sadece devrimcilerin savunabileceği bir değerdir. |
Saygideger arkadaslar;
Girdigimiz tek bir yer var, oda; ustunun hukuku, adaleti, "demokratik hak ve ozgurlukleri" ama; ustunun diktatorlugu altinda. Bu acidan, pragmatizmin yararcilarinin; hukukun, adaletin, demokratik hak ve ozgurluklerin yaninda degil de; ustunun yaninda yer almasi, kacinilmazdir. Cunku yararciligi, ustun ile paraleldir. Yararcilarin uzerinde de ustunluk kurulursa ne mi olacak?, bir sorun yok ki! Yararcilar, zaten ustunun sozculeridir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
evet babam ülkemizde gayet güzel demokrasi yerlesti. cogunluk olanlar-azinlik olanlari gayet güzel sekilde kucaklayib güzel güzel gazlan coblan-yetmedi yereyatirib tekmelernen-ne isi var dünyaya gelecek diye cocugunu düsüren genc kizlarimiza nazik davranan kolluk kuvetleri-12 eylül pasalarini cok güzel yargilayib-yetmez amma idare edin deyib maslarina zam yaptilar-yeralti yerüstü kaynaklarimiz siz nerden bilirsiniz lan güzellikleri deyib-hanslara,corclara,arab sehlerine vs vs deyib güzelce sattilar.ögrencilere yapilan güzelliklere hayran kaldim vede onlara güzel bir övgü dizdim,asagida okuyun. ------------------------------------------------------- Oturdugunuz kucaklar cokmu yumusak Bizler ne ülke sattik Nede corclarin kucaginda yattik Yetmedi dolari yesilliginden dolayi Dine imana kilif yapmadik Dogrulari dile getirdik Meydanlarda karanliklara kurban edildik Kurt oldunuz yesillere taparidiniz Moskovaya moskovaya diye Gözler önünde yok edildik Ülkeyi sat ortak ol Görmeyen gözlerin önünde padisah Liboslardan övgiyle masallah masallah Tekrar yetisir oldu atmissekizler Korkunuz bumu sizi gidi gidiler Hamdim derki düzeniniz böyle gitmeyecek Bizimde ar ile beyaz günlerimiz gelecek Selam olsun bütün güzelliklere Ser verib sir vermiyenlerimize |
Fikrimce bir sivil darbe izliyoruz. Yani en kısa zamanda bu sivil darbe amacına ulaşacaktır diye düşünüyorum.Askeri darbe her zaman bir anda olur ama sivil darbe zaman alır.
|
Sayın AteistSOL ;
Demokrasi kelimesinden kastınız "FEODALİZM" ise evet ileri derecede demokratik bi ülkeyiz. Saygılarımla Sayın AteistSOL. |
Alıntı:
Yönetilmeyi; ya postal altında ya yanında ya da yalayıcısı olarak bilenler için gerçek bir SİVİL DARBEDİR bu. Kabul ediyoruz. Saygı, herşeyden önce... |
@mhmd bizi boşuna askerci, postalcı yapıyorsunuz :) Ben askeri yönetimi darbeyi vs zaten desteklemiyorum ama ülkenin geldiği durum ortada değil mi? Sırf gazeteler ve medya yazmıyor diye bu adamlar suçsuz mu şimdi ?
Nato meselesi falan kimse konuşmuyor ? Kayseri de ki yolsuz? Üniversitelerin durumu ? Yok siz bunları güzel gelişme olarak kabul ediyorsanız devam edin dinci ve amerikancı hükümeti desteklemeye :). Biz desteklemiyoruz! |
evet dostum tamamen ileri uç bir demokrasi örneği yaşamaktayız:D
öyle bir demokrasi ki yumurta atan protesto eden öğrencilere her türlü baskı,tehdit,yıldırma yapılıyor,ama türban için yürüyenlere dokunulmuyor:S iktidar hakkında tek kelime eden sürülüyor,iktidara tek kelime etmek,muhalefet olmak yasaklanmış,ve medyada bir tek sesliliktir gidiyor.... evet,en ileri,en uç demokrasi bizde:D referandumla demokrasi diyorlar ama ah canım milletim bir de neye evet veya hayır dediğini bilse..... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:30 . |