![]() |
fazla araştırmayın bence :)
evt fazla araştırmayın sayın ateist kardeşler yoksa sonunuz İngiliz Profesör Antony Flew gibi olur.
"Araştırmalar gösteriyor ki, hayatın var oluşunun ardında yüce bir varlık bulunuyor" demiş ve bir deist olmuş.. saygılar.. |
Deist olmasına niye seviniyorsun ki! Onlar da senin tanrının olmadığını düşünüyor, biz de. Teist olursa sorun var.
|
Alıntı:
Evet sn,axzel,tanri bizimle oyun oynuyor,ne saklaniyor,,nede görünüyor,,galiba böylesi en iyisi. saygilar |
Fazla araştırıpta müslümanların foyalarını ortaya çıkarmayın arkadaşlar. Arkadaşların beyni sulanıyor resetlemek zorunda kalıyorlar kendilrini.
|
tanrı var diyebilmiş, ama tanrı nın adını bilmiyor bence. olay bu kadar basit..
evt araştıran hem de fazlaca araştıran sayın collins, (ki acaba hanginiz içinizde onun yuzde 5 i kadar araştırma yapmış hayatında,) napmış ? - tanrı saklanıyormu :D gösterseydi keşke kendini, dimi, sence eminimkki youtubea da çıkmalıydı veya cnn de bir söyleşi programına, " dat datdaradatdat, şimdi karşınızda sayın Bob Losure ve Tanrı,, ama önce reklamlar..." :))) eminim bir ateist (ama sizin gibiler, collins gibiler değil) bundan sonra dahi tanrı yokdur deyip kararlılığını ve ... lığını gösterecekdir. (... kelimesi kötü amaçla değil, benim kelime eksikliğim var yazamadım bir şey, ) saygılar.. |
Tamam ya collins var dediyse kesin vardır...Hemen inanalım...
|
Flew hakkında, zamanında şöyle bir yazı okumuştum;
''http://www.biola.edu/antonyflew/ HABERMAS: Once you mentioned to me that your view might be called Deism. Do you think that would be a fair designation? Flew: Yes, absolutely right. What Deists, such as the Mr. Jefferson who drafted the American Declaration of Independence, believed was that, while reason, mainly in the form of arguments to design, assures us that there is a God, there is no room either for any supernatural revelation of that God or for any transactions between that God and individual human beings." Habermas, "Bana düşüncenizin deizm olarak tanımlanması gerektiğini söylediniz. Sizce bu adil bir tanımlama mı?" diye soruyor. Flew bu soruya, "Evet, kesinlikle doğru." diyor ve şu mealde bir şey söylüyor. Tanrı var ama ne doğaüstü olarak açığa vurma (ifşa etme) ne de Tanrı ile insanlar arasında karşılıklı iş var.'' Bu sözüne bakarak, Flew'in Teist değil, Deist olduğunu söylemek mümkün. 29 Aralık 2004'de Richard Carrier'a gönderdiği mektup; http://secweb.infidels.org/?kiosk=articles&id=369 "I now realize that I have made a fool of myself by believing that there were no presentable theories of the development of inanimate matter up to the first living creature capable of reproduction." Şöyle diyor Flew; "Üreme yeteneğine sahip ilk canlı hücrenin cansız maddeler tarafından oluşturulmasını açıklayan düzgün bir teori olmadığına inanarak aptallık yaptığımı şimdi anlıyorum." Yine aynı adreste görebileceğiniz gibi bu konuda, yani yaşamın başlangıcı konusunda Richard Dawkins'in zamanında kendine gerekli bilgileri vermediği için suçluyor. Ayrıca yine aynı mektupta Gerald Schroeder'in kendisini yanlış bilgilendirdiğini söylüyor. Sebebini de Gerald Schroeder'in iyi donanımlı bir fizikçi olduğunu ve onun söylediklerini sorgulama gereği duymadığını ama daha sonradan asıl konunun fizik değil biyokimya ile ilgili olduğunu anladığını söylüyor. Tüm bu olanların deist olmasından etkisi olduğunu, ama gerçekleri şimdi anladığını söylüyor. Görüldüğü gibi flew, bir fizikçi olan Gerald Schroeder'in yaşamın başlangıcıyla ilgili sözlerini fazla ciddiye almış ve doğruluklarını sorgulama gereği bile duymamış. Ayrıca Richard Dawkins'i de bu konuda kendine gerekli bilgileri vermemekle suçluyor. Yani adam kendi bu konuları araştırmak yerine başkalarından kendini bilgilendirmelerini bekliyor. Pek hoş bir durum değil öyle değil mi? Konuyu her yönüyle bilmeden bir insana hem de o konunun uzmanı olmayan bir insanın söylediklerine güvenerek böyle bir açıklama yapıyor ve sonra aptallık yaptığını kabul ediyor.'' Zaten Flew de, Nisan ayında hayata veda etmişti. |
Flew'nun deist olmasinin muslumanlar icin olabilecek onemini anlayamiyorum, Bilim adamlarinin %90 ni ateist- agnostik. Sayilar birsey demekse eger, esas bundan ornek almaya bakin, bir Anthony Flew'yu gorebilirken, yine sizin deyiminizle, binlerce ateisti inkar ediyor, (hem de varliklari kanitlanmisken) gormemezlikten geliyorsunuz.Bu kadar basit bir mantigi bile anlayamiyorsaniz bari susun da sizi adam sansinlar. Uyanin artik yaw!!!!!!!!!!!!!
|
İşte benimde anlamadığım ve eleştirdiğim mantık bu sevgili vartor;
İlla örnek alacaksan einsteini örnek al. Adam dünyanın en zeki insanı. Madem kendi beyninle düşünemiyor ve başka beyinlerin düşüncelerine ihtiyaç duyuyorsan. Kaldı ki einstein müslüman da olmuş olsa bu beni ilgilendirmez ki. Sonucta bilimsellikle dini çürütebilirsiniz ama asla doğrulayamayız. Bunu anlayın artık. Yok tanrıyı hissetmiş yanında da bu mu bilimsellik. Birde kalkmış evrim bölümüne başlık yapmış bunu. İnsan utanır bu yaptığına. Hem kaç kere söyleyeceğiz evrimin olması veya olmaması sizin inancınıza bağlı değildir. Evrim bilimsel olarak kabul edilmiş bir olgudur. Çözüm bekleyen mekanizmasıdır. Bunu kalın kafalarınız neden almıyor. |
Alıntı:
bilim dinin iddialarını doğrulayabilir pekala bunun için dinin evrenle ilgili bir iddiasının olması yeterli |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:09 . |