Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Multimedya (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=15)
-   -   İslam'da Kadının Yeri (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22558)

ahmetsln 02-01-2011 21:02

İslam'da Kadının Yeri
 


"Bundan 30 sene önce Mısır'da başörtüsü yoktu. Ta ki 1974 yılına kadar. O zamana kadar tek bir başı kapalı kadın görmemiştim. O andan sonra tutunacak fazla bir şeyimiz kalmadı. 70'lerde doğmuş pek çok genç, dini bir kimlik arayışına geçen toplumun öncüleri oldu. Din adamlarının bile eşleri ve kızları başörtüsü takmıyordu. Peki ne oldu? Bir anda zorunluluk olduğunu mu anladılar?"


Not: Türkiye'de bu türban sorunu 1984 yılından sonra popüler olmaya başlamıştır.

darkofdeath 03-01-2011 04:39

konu din olunca insanların çoğu montofon oluyor..ne söylerseler yapıyolar
bilim desen daha dünkü çocukmuş gibi bakıyorlar.

bu aksam da diyanetin yeni başkanı bir kanalda konuştu.söylediği şöyleydi: kurana baktığımızda ayetler o zamana göre yazılmış.fakat muhammed söyledikleriyle yaptıklarıyla geleceğe dönük mesaj veriyor.bu yüzden muhammedi geçmiş ile gelecek arasındaki köprü gibi görüyorum..

ne şimdi bu.söylenene mi inanalım yapılana mı...ya da dediğimi yap, yaptığımı yapma mı bu ne bu..

Firestorm 03-01-2011 17:18

İslamda kadının yeri bir kölenin yeri kadardır. Büyüyene kadar babanın her dedigini harfiyen uygulamak zorunda evlendikten sonrada eşinin...

Bu konuda uzun bir zaman önce bir sohbette iken bahsetmiştik orda duymuştum bir kadın eşinin yanında yürüyemez müslümanlıga göre onun belli bir mesafe arkasından yürümek zorundadır ve bunun benzer bir dolu örnek vardır....

Kozmik Perspektif 16-11-2013 15:25

İslam'da Kadının Statüsü:

“Kadınlar sizin tarlanızdır, tarlanıza istediğiniz gibi girin [Kadın açıkça çocuk üretim makinesi seviyesine düşürülmüş.]. Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir... Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. (Bknz. Nisa 34) "Kadının şahitliği erkeğin yarısıdır “ (Bakara 282) "… İki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine eşit tutulması onun akıl noksanlığını gösterir…” (Müslim, İman 132)

“Kadınlar düzgün olamazlar onlar eğri bir kaburga kemiğinden yaratılmıştır.” Buhari, Nikah 79; Müslim, Reda 65; Tirmizi, Talak 12; Darimi, Nikah 45; Ahmed b. Hanbel, II / 428, 449, 530, V / 164.

Dunyanin bilhassa kadinlarin fitnesinden saki-nin. Zira Israil ogullarinda ilk fitne kadinlar tarafindan oldu. (Ihya C.3 S.228)

175. (527) (6162)- Ummu Kurz (radiyallahu anha) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "(Henuz yemek yemeyen) erkek cocugun sidigini temizlemek icin su serpilir, kiz cocugunun sidigi ise yikanarak temizlenir." (Ibrahim Canan, Kutub-i Sitte Tercume ve Serhi, Akcag Yayinlari: 16/605.)

Sibel Üresin: “Kadınlar insan üretme makinesidir. Çok eşlilik yasal olsun. 12 yaşındaki bir kız ergen olmuşsa 60 yaşında bir adamla evlendirilebilir. Benim için bir sakıncası yok. Çünkü dinimiz buna ruhsat veriyor. Ama kızlar ile erkeklerin aynı ortamda kalmaları zinaya davetiye çıkarmaktır ve haramdır. Keşke İran şeriatı gelse, buna emin olun çok güzel yaşarız.”

Şeyhülislam Musa Kazım Efendi: “Bir de kadınların yaratılış gayeleri, onların sırf dünyaya çocuk getirmeleri ve o çocukları terbiye etmelerinden ibarettir.”

İskilipli Atıf Hoca: “Kadınlar bu erkekler dışında (babası, kardeşi, dayısı vs.dışında), okul, dershane, apartman, bağ-bahçe, çarşı-pazar…vs. yerlerinde başka erkeklerle bir araya gelmemeliler.”

“Kadınlara ehliyet verirsek bir tane bakire kalmaz. Fuhuş, pornografi ve boşanmalar artar.” Suudi Arabistan Diyanet Konsili

Yemen’de 15 yaşındaki bir kız nişanlı olduğu gençle nikahlanmadan önce gezdiği için babası tarafından diri diri yakılarak öldürüldü. Milliyet, 20 Ekim 2013

İran meclisinde kabul edilen bir yasa tasarısı ile artık erkekler, evlat edindikleri kız çocuklarıyla 13 yaşında bile evlenebilecekler. http://www.timeturk.com/tr/2013/09/2...onaylandi.html

"Kadınlar aklen ve dinen eksik yaratıklardır.", "Erkekler, kadınlar üzerinde hakimdirler. O sebeple ki, Allah erkekleri kadınlara üstün kılmıştır.”, "Eğer erkek tepeden tırnağa cerahat olsa, kadın da diliyle yalasa, yine de erkeğin hakkını ödeyemez.", "Kadınlar insanın karşısına şeytan gibi çıkarlar.", "Bana cehennem halkı gösterildi; çoğunluğu kadınlardı.", "Benden sonra erkekler için kadından zararlı bir fitne bırakmadım.", "Kadınlar arasında saliha kadın, 100 tane karga arasında alaca bir karga gibidir."

“Bir erkek karısını yatağına çağırır da karısı gelmez ve erkek ona dargın olarak gecelerse, melekler o kadına sabaha kadar lânet ederler." Buhârî, Bed'u'l-halk 7; Müslim, Nikâh 122. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Nikâh 40

289. Muaz Ibni Cebel radiyallahu anh'den rivayet edildigine gore Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem soyle buyurdu:
"Dunyada bir kadin kocasini uzerse, o kimsenin hurilerden olan hanimi o kadina soyle seslenir:
- Allah canini alsin! Uzme onu! O senin yaninda simdilik misa-firdir. Yakinda senden ayrilip bize kavusacaktir. "
Tirmizi, Rada` 19. Ayrica bk. Ibni Mace, Nikah 62

Ibni Omer radiyallahu anhuma'dan rivayet edildigine gore Resul-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem:
- "Ey kadinlar! Sadaka veriniz ve cok istigfar ediniz. Cunku ben cehennemin cogunu sizin doldurdugunuzu gordum" buyurmustu. Orada bulunan kadinlardan biri:
- Nicin cehennemin cogunu biz dolduruyoruz? diye sordu. Resul-i Ekrem de:
- "Cunku siz cok lanet eder ve kocanizin yaptigi iyilikleri unutursunuz. Akli ve dini eksIk olup da, akli basinda adamlarin aklini celen sizin gibisini gormedim" buyurdu. O kadin:
- Aklimizin ve dinimizin eksIkligi nedir? diye sordu. Resul-i Ekrem de:
- "Iki kadinin sahitligi bir erkegin sahitligine bedeldir. Kadinin gunlerce namaz kilmadigi olur. "
Buhari, Hayz 6, Kusuf 9, Zekat 44, Savm 41, Sehadat 12; Muslim, Iman 132. Ayrica bk. Ebu Davud, Sunnet 15; Tirmizi, Iman 6; Ibni Mace, Fiten 19

Krmc21079 10-01-2014 14:40

İslamda kadının yeri İslama göre kadın okumasın çocuk yaşta evlensin çocuk doğursun yemek pişirsin bir nevi hizmetçilik etsin İslama göre kadın erkelerin kulu kölesi gibi bir şey galiba

Engse Hohol 24-08-2017 06:47

Türklerde Kadının Yeri. Eski Türk toplumlarında kadının önemi vardı. Türkler islamlaşınca arap kültürüne asimile oldular.


Engse Hohol 16-09-2017 11:24

Mücahit bir mümin koşulsuz cennete gidecektir ve orada her arzusuna kavuşacaktır. Bu gerçeği bilen mümine kadınlar, gidilen aynı cennette mücahitlere huri olmayı kabullenerek, mücahitlere sunulan 72 seks hurisi arasında olmayı nasıl kabullenebildikleri ve yaşamlarını mümine olarak sürdürmeleri tuhaftır. Muhalif öldürmeye teşvik edici islam dininin, öldükten sonra yine cariyelik potansiyeline sahip olması ayrıca tuhaftır.


Karanlıktan aydınlığa 16-09-2017 12:23

kadınlar yeni bir yaratılışla ahirette sadece dünya da ki eşlerine döndürülecektir hurilerden daha güzel olarak.yani bedenen ve ruhen yenilenecekler....islamın helal ettiği cinsel özgürlüğü eleştirenlerin nikahsız ilişkilere,aldatmalara, metres hayatına onay vermeleri , metres edinme,nikahsız yaşama,nikahsız çok eşlilik özgürlüklerini sonuna kadar kullanmaları anlaşılır bir durum değildir.sözüm sadece bu tarz hayata onay veren,hoş gören fakat islamın kadına bakışını eleştirenlere.

Nero 16-09-2017 17:20

Alıntı:

Mrkuvars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 610595)
kadınlar yeni bir yaratılışla ahirette sadece dünya da ki eşlerine döndürülecektir hurilerden daha güzel olarak.yani bedenen ve ruhen yenilenecekler....

Hayır, böyle olmayacak. Ölmüş beden dirilmeyecek. Ahiret derin düşünme ve tefekkür yeridir. Bu hayatında yaptıklarını değerlendirir, dersler çıkarır. Seksle ve aşkla işi olmaz ölen ruhun.

Tekrar gelecek ve gidecek, sonra yine... ta ki bir üst evreye geçene kadar.

Dersini alamamışsa yine gelecek. Her seferinde başka bedenle ve kimlikle. Kiminde erkek, kiminde dişi olarak. Eski eşiyle ahrette buluşma yok. Hûri yok, Nûri de yok. :)

"Göğsü tomurcuklanmış" sözü Kuran'da yok. Bu bir çeviri hatâsı. Belki biraz da niyet hatası. Dervişin fikri-zikri hâdisesi... :)

rainfall38 16-09-2017 17:23

Alıntı:

Nero´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 610627)
Hayır, böyle olmayacak. Ölmüş beden dirilmeyecek. Ahiret derin düşünme ve tefekkür yeridir. Bu hayatında yaptıklarını değerlendirir, dersler çıkarır. Seksle ve aşkla işi olmaz ölen ruhun.

Tekrsr gelecek ve gidecek, sonra yine... ta ki bir üst evreye geçene kadar.

Dersini alamamışsa yine gelecek. Her seferinde başka bedenle ve kimlikle. Kiminde erkek, kiminde dişi olarak. Eski eşiyle ahrette buluşma yok. Hûri yok, Nûri de yok. :)

"Göğsü tomurcuklanmış" sözü Kuran'da yok. Bu bir çeviri hatâsı. Belki biraz da niyet hatası. Dervişin fikri-zikri hâdisesi... :)

Reenkarnasyonmu?Yoksa başka insan bedenindemi yaşamakmı?


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:10 .