Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Olamamış bir bilimsel mucize - Örümcek ağı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23569)

lars vilks 08-03-2011 22:51

Olamamış bir bilimsel mucize - Örümcek ağı

Arkadaşlar örümcek ağının doğadaki en güçlü materyel olduğunu biliyor muydunuz?

İngilizce Wikipedia'daki örümcek ağı maddesinde yazan bir cümleyi çevirerek buraya almak istiyorum:

"Örümcek ağının nihai gerilim gücü çelikten daha fazladır ve çelikten daha fazla elastikliğe sahiptir. Örümcek ağının mikroyapısı çeşitli sanayiler tarafından incelenmektedir, bunlar arasında kurşun geçirmez yelek ve yapay tendon sanayileri bulunmaktadır."

İşte duydunuz. Örümcek ağı çelikten daha güçlüymüş. Eski insanlar bunu bilemezdi, sadece modern bilim sayesinde bunu öğreniyoruz.

Peki Muhammed bunu 1400 sene öncesinden nasıl bilebiliyor ha ateistler??

Ankebut/41 - Allah'tan başka dostlar edinenlerin durumu, örümceğin durumu gibidir. Örümcek bir yuva edinir; halbuki yuvaların en çürüğü şüphesiz örümcek yuvasıdır. Keşke bilselerdi!

Ah! :doh:

Lynx 09-03-2011 19:44

Yazinin sonuna kadar bu lark nezaman müslüman oldu dedim :O

ahmetsln 09-03-2011 19:48

Alıntı:

NaiL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 370381)
Yazinin sonuna kadar bu lark nezaman müslüman oldu dedim :O

nail bilim güçlü muhammed ise tam tersini diyor, lars bize esprili bir yoldan anlatıyor :D

Natürelist 09-03-2011 22:35

Muhammed nereden bilsin Örümcek agi'nin celikten 4 kat güclü, elastikligi ise kopmadan 3 katina kadar uzadigini. Bunlari bilseydi ayeti kuran'nina koymazdi, nereden bilsin garibim:D 14 asir önceki bilim simdiki bilim le ayni degil. Muhammed yasadigimiz cagda peygamber olarak gelseydi, herhalde bunun tersini yapardi.

Saygilar

flipper 09-03-2011 23:55

Şimdi Reno gelir, örümceğin manasına tesir etmez, o örümcek doğadaki bildiğiniz örümcek değil der.

Termo 10-03-2011 00:32

:D
En fazla orada bir kinaye var, başka birşeyden bahsediyor derler.

KozmikSakaci 10-03-2011 00:41

bu mucizeye hiç şaşırmadım :D

imansiz 10-03-2011 03:12

kus yuvasi de ,balik yuvasi de ,circir bocegi yuvasi de ama orumcek deme be kardesim hic mi 1400 sene sonra rezil oluruz korkusu yok icinde:)

ahmetsln 10-03-2011 03:28

Renööcüğümüz daha teşrif etmedi ancak.

isra 10-03-2011 10:47

bir çok hadiste kıyametin parmaklarının birbirine yakınlığı kadar yakın olduğunu anlatan birine göre 1.400 sene süresi herhalde zannettiğinden çok fazladır.

bence muhammet kıyameti 30-40 sene sonra kopacak diye hayal etmiş. zaten gördüğü kişilere de "bu deccaldir, mehdi şunun oğludur, şu isa'nın dayısıdır" gibi şeyler söylemiştir.

buna göre düşünürsek, 1.400 sene daha kıyametin kopmamış olduğu gerçeğini göz önüne alsaydı belki biraz daha destekli atabilirdi.

-örümcek ağı halbuki çok zayıfmış demek- diyosuuunn

ne demişler: alçaktan at da civcivler de yesin. :D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:08 .