Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kuran Neden Sadece İnsana Hitab Eder (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23675)

baris 15-03-2011 05:18

Kuran Neden Sadece İnsana Hitab Eder

Müslümanlar ''Kuran hem insanlara hemde cinlere gelmiştir'' der

Bu durumla alakalı bazı sorularım var

Kuran niye sırf insanlara hitab eder,niye sırf eskiden yaşayan peygamberlerin başına gelen olaylardan bahseder.Niye verilen emirler insana yöneliktir ?

Ayrıca şunuda çok merak ediyorum.

Muhammed hem kendi hayatıyla hemde Allah'tan aldığı vahiylerle etrafına yol gösterici olmuştur.

Muhammedin yanında Cinlerde mi vardı ? İslam ve Muhammed hem insanlara hemde cinlere geldiğine göre Peygamberin yanında cinlerinde olması gerekmez miydi ? Kuran 23 senede inerken,bu süre içersinde peygamberin yol göstericiliği ile hayatlarına yön vermeleri gerekmez miydi ?

Mesala araplar içip kavga çıkartıyorlar sonra alkol yasaklanıyor,cinlerin arasında böyle olaylar olmuyor muydu ?onların başlarına gelen olaylar sonucunda neden hiç ayet inmemiştir, onlar fasulyeden kul mu :D

Şimdi gelelim asıl önemli noktaya :D

Yukardaki soruma ''evet peygamberin yanında cinler vardı,gelirlerlerdi giderlerdi'' diye cevap verecek kişilere bi kaç sorum var

1-Peygamberin yanına cinler gelip gidebiliyorlarsa aralarından inanmayanlarda rahatlıkla gidip gelebileceklerdir.İnanmayan insanlar peygambere zarar vermeye kalkarken cinlerin de bunu yapmaması düşünelemez.Niye hiç bir cin peygambere zarar vermeye kalkmamıştır.Eğer böyle bişey olduysa Peygamber kafir cinlerle savaşmış mıdır ? Savaştıysa bu nasıl olmuştur ? Hadi diyelimki kendisi o aleme geçemediği için inanan cinlerden bi ordu kurdu,onları uzaktan bi şekilde cinler aleminde savaştırdı,peki niye hiç bu olayla ilgili ayet inmedi ?

2-)Müslümanlar hadislere çok önem verirler.Kuranda yazmayan bir çok detayı hadis kaynaklarına bakarak uygularlar.

İlk hadis kitabının ne zaman çıktığı belli.Cinler kendi alemlerinden bu aleme hadis kitabı almaya mı gelmişlerdir.Eğer gelmediler onlar İslamı eksik mi yaşıyorlar.

Şimdilik bu kadar belki arada bi kaç ekleme daha yapabilirim,biraz uzun ve karışık oldu kusura bakmayın :biggrin1:

not:''ey insanlar ve cinler topluluğu'' diye başlayan,hem insanlara hemde cinlere seslenen ayetleri biliyorum,zahmet edip yazmayın :) Yukardaki sorularımın ''ee bak işte bunlar var'' denilerek geçiştirileceğini düşündüğüm için bu notu ekleme ihtiyacı hissettim :)

Lynx 15-03-2011 06:05

Valla ne diyim cinler cok dürüst bir yaratikmis :D hic hirsizlik yapmazlar.

Bizim gibi yemek yiyip ictiklerini duydumda evimde birgün yemegin eksildigini hic gõrmedim. acaba gören varmi merak ediyorum..

Cok dürüstlermis megersem karinlarini doyurmak icin yemekleri galiba kendiler yapiyor herzaman. Görünmez olmalarina ragmen gelip birgün evimde yemek calmadilar :D

vartor 15-03-2011 06:54

yemekle aralari pek yoktur ama kizlarin yatagina bayilirlar diye duymustum. hatta hamile kalan bile olmustu bir zamanlar.

Dark_Prince 15-03-2011 14:14

Lat,Menat ve Uzza'nın kişiliklerine dair neden hiç ayet inmemiş?Zira onlar yönetici cinler arasındadır?

baris 15-03-2011 19:50

mesaj düzenleme hakkımız bi kerelik mi ? :D konuyu gece açmıştım,şimdi sakin kafayla bazı yerleri yeniden düzenlicektim,napalım geçti artık :D

Şu sorumun cevabını gerçekten çok merak ediyorum ve müslüman arkadaşlardan yardım bekliyorum

Kuran hem insanlara hemde cinlere geldiyse neden sadece insanların başından geçen olaylar anlatılır.Hem geçmişte hemde kuran'ın indiği 23 yılda Cinler hiç mi bişey yaşamamışlardır ?

ahmetsln 15-03-2011 20:19

Bu konuyu ateist olmadan önce kendime çok sormuştum.

baris 15-03-2011 20:39

Alıntı:

ahmetsln´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 372080)
Bu konuyu ateist olmadan önce kendime çok sormuştum.

benimde eskiden kendime sormaya korktuğum sorulardan birisiydi :)

İslami bi soru-cevap sitesi var,500 harf sınırı koymasalar bu soruyu oraya da soracaktım ama malesef 500 harf yetmiyor.Gerçi sorulara türkçe yerine arapça-farsça-osmanlıca karışık bi şekilde yanıt verdikleri için soru sorabilsemde pek bişey anlayamıyorum :D

ahmetsln 15-03-2011 21:05

Alıntı:

baris´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 372088)
benimde eskiden kendime sormaya korktuğum sorulardan birisiydi :)

İslami bi soru-cevap sitesi var,500 harf sınırı koymasalar bu soruyu oraya da soracaktım ama malesef 500 harf yetmiyor.Gerçi sorulara türkçe yerine arapça-farsça-osmanlıca karışık bi şekilde yanıt verdikleri için soru sorabilsemde pek bişey anlayamıyorum :D

Bu tarz sorulara dikkat, imandan dinden çıkartın, uyuşuk beyinler hariç :lol:

Evren34 16-03-2011 00:23

Tabi bu arkadaş Cin Suresini okumamış bilgisizce söylemlerde sevgili vartor sizin bilgili olduğunuza inanıyorum kur'anıda çok kere okumuşsunuzdur objektif yaklaşın konuya lütfen bu soruyu soran arkadaşada Cin suresini okumasını neden indiğini araştırmasını tavsiye ederim.

baris 16-03-2011 00:49

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 372143)
Tabi bu arkadaş Cin Suresini okumamış bilgisizce söylemlerde sevgili vartor sizin bilgili olduğunuza inanıyorum kur'anıda çok kere okumuşsunuzdur objektif yaklaşın konuya lütfen bu soruyu soran arkadaşada Cin suresini okumasını neden indiğini araştırmasını tavsiye ederim.

okudum,siz yazdıktan sonra bi daha okudum,sorularıma cevap bulamadım.

ayrıca böyle imalarda bulunmak yerine bi müslüman olarak konuyu açıklığa kavuştursanız daha iyi olmaz mı ?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:05 .