![]() |
Fizik bilmeyen Allah
KUŞLARI HAVADA ALLAH TUTUYOR:
Mülk 19 - Üstlerinde kanatlarını aça-kapata uçan kuşları (hiç) görmediler mi? Onları (havada) rahman olan Allah'tan başkası tutmuyor. GEMİLERİ DENİZDE ALLAH YÜZDÜRÜYOR: İsra 66 - (Kullarım!) Rabbiniz, lütfuna nail olmanız için denizde gemileri sizin için yüzdürendir. Allah peki havanın ve suyun kaldırma kuvveti diye birşey duymamış mı? Alıntı:
|
bizler bilimi inkar etmıyoruz zaten,ama kuşlarında havada durmasını sağlayan fizik kanunlarını kim yapmış?bunu düşünmedin mi e benim vatandaşım....Aziz Nesin haklıymış...::):)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
fizik kanunlar yapılmaz!!!! birisinin yapmasına gerek yok !!!! |
Fizik biyoloji yalan. Hepsini allah yapmış. Ancak deve kuşu, penguen gibi bir miktar uçamayan kuş var. İşte onlar inkar edenlerdir ve asla uçamayacaklardır.
Tabi evrim sürecinde bu kadarı onlar için yeterli geldiyse bilemem. NOT: Hadi deve kuşu, penguen neyse de, tavuktan ne istedin. Yazık. |
İTATİSTİK
Eleştirin belki çok kısa fakat herşeyi net bir şekilde anlatıyor teşekkürler hem çok güldüm hemde mucize kitabın inananları için çok üzüldüm. Bilimi savunan yürekli insanlara ama hepsine şahsında teşekkür ediyorum İşte Saygılar |
Ateistleri ilmen ve aklen tepeleyen Muazzam bir Kitap Kuranı Mübinde bir ayet
MÜLK 19: Onlar bakmazlar mı ? başları üzerindeki uçuşan kuşlara kanlarını açıp kaparken ?! (sonra Onların hilkatlerine de bir bakmazlar mı ? atesitlerin dediği Evrimle bir alakası var mı ? tüyleri buldukları sahaya müsaaid olarak yapılmış kemiklerinin içi yürüyen mahlukatın kemiklerinden ayrı bir hilkatte yaratılmıştır) o Kuşları hava da tutan yalnız Rahmandır şüphesiz ki o Herşeyi hakkıyla görür Alıntı:
|
Arkadaşlar bende ateistim, ama gerçektende bu başlık biraz gereksiz olmuş. Tamam allah yok, dinler yalan. Biz bunu biliyoruz. Bilmeyen arkadaşlar da zaten imandan gözleri kör olmuşlar. Ama olmayan bir allahın yazdırdığını iddia eden bir arabın yazdıklarından bir şeyler çıkarıp, gereksiz olduğunu düşündüğüm islam dinine bir nevi saldırı yapmanın alemi yok gerçektende. Çünkü siz ne kadar anlatsanız da anlamayacaklar. bildiklerinin doğrultusunda ilerleyecektir. Zorlama bir başlık olmuş bence...
başlığı açan arkadaşımdan özür dilerim ama samimiyetine güvendiğim için bu eleştiriyi getirdim... saygılar |
Kanatlar uçmak için oluşmadı. Öncelikle ısı yalıtımı, cinsel seçilim ve denge unsurları olarak ortaya çıktı. Uçabilen tür teropodlardan evrilen hafif varyetelerdi. Bunların kemiklerinin içi boş ve sternumları var. Kuşlar burdan geliyor. Şekilde ön kolların kanada dönüşme aşamalarını görüyoruz.
http://www.pbs.org/wgbh/evolution/li...l_034_01_l.jpg Devekuşu, hindi vs aslında kuş gibi görünmesine rağmen modern bir raptordur. Horoz da öyle. Bunların kanatları vücut ağırlıklarını kaldırabilecek şekilde gelişmemiş. Ama deve kuşu iyi koşar. Kanadı da denge sağlar sonuçta bir adaptasyon var ve işe yaramış. Uçması gerekmiyor. Tavuk vs de aynı şekilde. Uçabilen türlerin kemik yapısı farklıdır. Teropodların ve modern kuşların anatomik benzerliklerini şekilde görebiliriz: http://www.evrimteorisi.org/images/s...ir_sac_ger.jpg Teropod dinozorları ile kuşların anatomik karşılaştırması: Lades kemiği ve göğüs kemiği Birçok theropod dinozorun iki clavicula (köprücük kemiğinin) kaynaşmasıyla oluşan bir lades kemiği(furcula) vardır. Göğüs kemiği(sternum) ise hem dinozorlara hem de kuşlara özgü bir özelliktir. Omuz bıçağı Kuşların ve dinozorların uzun ve ince omuz bıçakları vardır. Kemik kütlesi Kuşlar ve dinozorların içi hava keseleriyle dolu ve ince bir duvara sahip kemikleri vardır. Dolayısıyla vücutları hafiftir. Dönebilen bilek kemikleri, yarım ay biçimli kemikler, ellerin alt kola ve vücuda doğru katlanmasını sağlar. El tasarımı Hem kuşlar hem de kuş gibi olan theropodlar iki parmaklarını kaybetmişlerdir. Kalan üç tane parmaktan, ortadaki en uzunudur Pubis Pubik kemik birçok dinozorda ileriye doğru, ancak theropodlarda ve kuşlarda geriye uzanır Bacaklar Kuşlarda theropodlarda iki ayak üzerinde yürüyecek biçimde tasarlanmıştır. Ayaklar Kuşların da, theropodların da üç tane ileriye doğru bakan tırnakları ve bir “hallux’u(I. parmak)” vardır. Diğer birçok tüneyici kuşlarda olduğu gibi, dinozorlarda “hallux” tam geriye doğru dönmemiştir. Yukarıdaki karşılaştırmada "dinozor" olarak muhatap alınan tür sadece teropod dinozorlarıdır. Reptil olanları. Bu grup da archaosaurlar da vardır. Alan Feduccia kuşların teropoddan ziyade farklı bir reptil kolundan geldiğini ifade eder. Ama bu bile HY için saptırılabilecek güzel bir donedir. Şöyle de denilebilir: Teropod dinozorlarındaki bu "avien" sistemi başka hiçbir omurgalı akciğerinde bulunmaz. Bu sistem bütün teropod türlerinde aynıdır." |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:37 . |