Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Hopa'da polis terörü : 1 ölü bir çok yaralı var (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=24692)

ahmetsln 31-05-2011 16:07

Hopa'da polis terörü : 1 ölü bir çok yaralı var

http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=167246

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin Hopa'da düzenleyeceği miting öncesi, HES'lere karşı yapılan protestolarda yaşanan polis şiddeti sonucu bir kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda da yaralı olduğu öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Hopa'da miting düzenledi. Erdoğan'ın mitingi öncesi Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Halkevleri HES'lere karşı protesto çağrısında bulundu. Protestoya çok sayıda demokratik kitle örgütü katıldı.

Eylem öncesi, mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na hakim bir binaya Gençlik Muhalefeti imzalı "AKP Hopa'dan defol!" yazılı bir pankart asıldı. Daha sonra protestocular Cumhuriyet Meydanı'na gelerek burada protesto gösterisine başladı.

Protestonun yapıldığı esnada 3 helikopterin alçaktan uçuş yapmasına tepki gösteren protestocular, yuhalamaya başladı. Ardından HES'leri protesto etmek için "Su haktır, satılamaz" pankartı açıldı. Pankartın açılması üzerine polis şiddet uyguladı. Gaz ve coplarla protestoculara saldıran polise, eylemciler de karşılık verdi.

Polisin yoğun olarak kullandığı gaz bombalarının etkisi nedeniyle Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi emekli öğretmen Metin Lokumcu (54) kalp krizi geçirdi. Lokumcu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Lokumcu'nun polisin coplu şiddetine de maruz kaldığı gelen bilgiler arasında. Öte yandan polis saldırısı nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

"AKP Hopa'dan defol" yazılı pankartı açan Gençlik Muhalefeti'nin de binasına çok sayıda gaz bombası atılırken, kentteki gerginlik Erdoğan'ın mitingi boyunca ara sokaklarda devam etti.

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ RAHAT!
Bu arada Başbakan Erdoğan, Hopa'da bir kişinin yaşamını yitirmesi onlarca kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan tüm bu olaylara rağmen mitingini gerçekleştirdi. Erdoğan'ın mitingi için çevre il ve ilçelerde çok sayıda kişinin otobüslerle Hopa'ya taşındığı öğrenildi.

ÖDP GENEL BAŞKANI ALPER TAŞ: METİN'İN HESABINI SORACAĞIZ
Yaşananlar açıkça terördür. Başbakan Erdoğan otobüslerle dışarıdan getirdiği insanlarla miting yaparken, Hopa halkı mitinge katılmamış, protesto eylemi yaparak taleplerini dile getirmek istemiştir. Ama Hopa Meydanı'nda toplanan insanlara polis terör uygularcasına saldırmıştır. Başbakan'ın Hopa'yı seçmesi bile devrimcilere bir gözdağıdır. Bir arkadaşımız polisin coplu ve biber gazlı saldırısı sonucu yaşamını yitirmiştir. Metin arkadaşımız için çok üzgünüz. Bu işin peşini bırakmayacağız, Metin'in hesabını soracağız.

HALKEVLERİ GENEL BAŞKANI İLKNUR BİROL: İŞTE AKP'NİN FAŞİZAN YÜZÜ
Bu saldırı AKP'nin faşizan yüzünü bir kez daha göstermiştir. Metin arkadaşımız nasıl halkı ve değerleri için hayatı boyunca kararlılıkla mücadele ettiyse, biz de onun için, AKP'nin bu faşizan yüzünü halka göstermek için sokaklara çıkacağız. Bu faşist saldırının hesabını AKP'den soracağız.

İSTANBUL VE ANKARA'DA PROTESTO
Hopa'da yaşanan olaylar üzerine bugün İstanbul'da saat 19.00'da Galatasaray Lisesi önünde, Ankara'da ise 18.30'da Sakarya Caddesi önünde bir basın açıklaması yapılacak.

Natan 31-05-2011 19:54

Devlet aygıtı "terör" yapar mı hiç sevgili ahmet?
Polis terörü de ne demek? Ben ulusalcı gazeteleri de okuyorum. Orada da benzer haberler var. Pois terörü, polis terörü...peki asker teröründen de bahsediliyor mu? 24 nisan ermeni soykırım gününde doğuda bir ermeni "türk" askeri, milliyetçi bir asker tarafından öldürüldü. Neden konu edlmiyor bu haberler?

saygılaımla

marcos 31-05-2011 21:50

Metin öğretmenin toprağı bol olsun.

Ailesinin yoldaşlarının başı sağolsun.

Jolly Jocker 31-05-2011 21:52

Doğayı bile pazarlamaya çalışıyorlar, protesto edenleri yaşına başına bakmadan coplayıp gaza boğuyorlar ve insan öldürüyorlar. Bin kere dedik, gene tekrar edelim, bu memlekette demokrasi ve hukukun üstünlüğü göstermeliktir, aslolan faşizmdir. Faşizme karşı mücadelenin yolu da bellidir. Gerekli mücadele yerine şiddetsiz, legal, demokratik mücadele vermek kimseyi kurtarmıyor. Metin yoldaşımızın kaybı bize bunu bir kez daha hatırlatmalı. Burjuva devlet öldürüyor işte. Bu devlete, onun demokrasi ve seçim masallarına, ordusuna, polisine v.s. kananlar devrimci olamazlar. Ortalama zekaya sahip oldukları bile şüphelidir. Bu devlet yıkılıp gitmeden halkımıza rahat yok. Başbakan olacak vicdan yoksunu, daha önce öğrenci protestosunda bir kız öğrencinin bebeğini yitirmesi sonunda da hiç ses etmemiş, hatta ''Polis görevini yapıyor!'' diyebilmişti. Bunların gözünü kan bürümüş. Mücadele daha şiddetlenmeli. Aksi halde onlar öldürür biz bakarız.

ahmetsln 31-05-2011 22:27

Alıntı:

Natan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 388695)
Devlet aygıtı "terör" yapar mı hiç sevgili ahmet?
Polis terörü de ne demek? Ben ulusalcı gazeteleri de okuyorum. Orada da benzer haberler var. Pois terörü, polis terörü...peki asker teröründen de bahsediliyor mu? 24 nisan ermeni soykırım gününde doğuda bir ermeni "türk" askeri, milliyetçi bir asker tarafından öldürüldü. Neden konu edlmiyor bu haberler?

saygılaımla

kaynak birgün gazetesi .

ulusalcı bir haber sitesi veya benzeri bir şeyden değil direk sol bir siteden. sol haber de aynı başlık neredeyse.

Die 31-05-2011 23:40

Yahu ÖDP'li bir arkadaş inmiş.
Haberlerde polis otobüsten düştü deniyor.
Ölenin polis olmadığını ancak yazının sonunda öğrenebildim.
Polisin otobüsten düşmesi arkadaşın ölmesinden daha önemli.
Allah belanızı versin!

Anima Libera 01-06-2011 12:38

Alıntı:

"AKP Hopa'dan defol!"
Crear dos, tres muchos Xopa...

Squall 02-06-2011 09:27

“Bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek, şu anda kimliğini bilmiyorum; üzerinde de fazla durmak istemiyorum, kalp krizi neticesinde öldüğü söyleniyor.” Hz Tayyib böyle buyurmuşlar..

Ölen vatandaş AKP’li olsa yer gök inlemişti..kosmoz bunların belasını versin diyecem ama biliyorum ki onunda bir halta karıştığı yok..

Squall 02-06-2011 09:35

Alıntı:

24 nisan ermeni soykırım gününde doğuda bir ermeni "türk" askeri, milliyetçi bir asker tarafından öldürüldü. Neden konu edlmiyor bu haberler?

Yanılmıyorsam habertürk kanalında uzun soluklu bir haber yapılmıştı...Haberde askerin milliyetçi diğer bir asker tarafından öldürülmesiyle ilgili tek bir yorum dahi getirilmemişti..olayın kaza olduğu söylenmişti..heralde siz de bu gizemi aydınlatacak sıradışı kanıtlar olmalı ki böylesi net cümleler kurabiliyosunuz..

Die 02-06-2011 10:11

Sevgili Natan sizi kınıyorum.
Kaza sonucu olan bir olayı nasıl lanse etmişsiniz!
Oysa her gün sokaklarda yanlışlıkla takır takır birbirimizi vuruyoruz.
Askerin de yanlışlıkla vurmuş olduğu kesin, aksi düşünülemez.
Sevgili askerlerin milliyetçi ya da başka bir şey olduğu düşünülebilir mi hiç?
Hep Amariga'nın oyunu bunlar.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:43 .