![]() |
Ateistler neden hırsızlık yapmaz?
Yakalanmayacağınızdan emin olduğunuz bir durumda, sizi bundan alıkoyan şeyin mantığı nedir?
|
karşı tarafa maddi hasar vermek.ekonomisine.ama ben feci download yaparım orası ayrı.bilgi paylaşımı paralı değil bedava olması gerektiğine inanıyorum.
|
bunun tek izahatı vardır ,oda
İNSANLIK |
aslında sosyolojik ,psikolojik yönden incelenmesi gereken derin bir konu açmışsın.
ben herşeyin temelinde korku olduğunu düşünüyorum.inanç meselesininde temelinde doğayı anlıyamamanın verdiği korku olduğunu söyleyebiliriz. bu konuda,korku meselesi üzerinde ciddi ciddi uzun bir süre düşündüm. o yüzden hırsızlık meselesindede veya diğer meselelerdede temelde korku olduğunu düşünüyorum.cezalandırılma,toplum dışına itilme,aşağılanma gibi nedenlerden dolayı insanlar suç işlemek istemezler. kimsenin yakalayamacığını düşündüğünde bile insan suç işlemez.çünkü o durumdada yine korku vardır. mesela ortada birine ait bir para var.seni kimsenin görmediğindende seni orda kimsenin tanımadığındanda, mobese kameralarınında olmadığındanda çok çok eminsin .dinlere falanda inanmıyorsun.çalarmısın çalmazmısın bu parayı? eğitimli biriysen çalmassın.çünkü eninde sonunda anlaşılacağını düşünürsün.yada bunu bir kez yaparsan birdaha yapacağını ve alışkanlık olacağını düşünürsün.ki sonu kötü bitecektir.kolay kazanılmış bu paranın kolay elden gideceğini düşünürsün.kendine olan saygını falan kaybedersin gibi laflara girmek istemiyorum çünkü bunlarda tartışılabilecek şeyler. birde o paranın kime ait olduğuda önemlidir bence.gariban bir emekçinin emekli ikramiyesimi yoksa milleti sömüren birinin mi? kime ait olursa olsun korku temel olandır.insanın satüsü toplumdaki yeride önemli böyle bir durumda.itibarı çok sarsılacak biri korkuyu daha çok yaşar az olan veya aç olan daha az yaşayabilir.dindarların tavrıda yine korkudan olur. öbür dünyada hesabının sorulacağını düşünür., sonuçta hepsi korkuya dayanıyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
çalma hastalığı olanlar ve zorunda kalanlar dışında kalan tüm insanlar için diyebilirim ki ;
iyi muhakeme yapabilen ve dolayısıyla vicdanen de huzurlu olmak isteyen ,kişiliği oturmuş her birey hırsızlık yapmak istemez korku insanları biryere kadar caydırır ama gerçekte korku değildir sebep |
Vicdan dediğiniz şey nedir, içimizde bir ruh olmadığına göre bunun maddi açıklamasını yapabilir misiniz?
|
Alıntı:
|
duygu ve düşüncelerin kaynağı neresi ise orasıdır arkadaşım ,yani beyin
vicdan ,duygusal ve düşünsel bir eğilimdir |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:30 . |