![]() |
Ateistler bu görüşe katılıyor mu?
Deniliyor ki :
Evrim ateizmin temelini oluşturur. Ben bu görüşü düşündüğümde yüzde yüz doğru olduğunu görüyorum. acaba siz ne düşünüyorsunuz ? |
ortada evrim teorisi diye birsey olmasaydi. Ateizm gene ateizm olurdu.
Biz ateistlerin siz teistlere anlatamadigimiz birsey vardir ki . Aslinda cümleler basittir ama teistler anlamak istemez. Ateizm bilim yolunda ilerler. Bilim ne bilirse ateizm odur. Bundan 200 yil önce evrim teorisi yokdu ama ateizm elbette vardi. Evrim teorisi yokken nedemektir. Bilimde henüz böyle bir bulgu , böyle bir gelisme yoktur demektir. Cümleler basit degil mi ? Bilim tanriyi bulamadigi sürece ateizm icin yoktur ama yok bilim tanriya dair somut veri elde ederse artik ateizm icinde tanrinin somut bilgileri vardir. Bilmem anlatabildim mi ? |
yani sonuç ney ? katılıyor musun ?
|
yahu evrim ateizmin temelini oluşturmaz
ben müslümankende evrime inanıyordum ateist olan evrimi bildiği için ateist olmaz ,kitaplardan dolayı dinden çıkar veya tanrıtanımaz olur ama evrim bir destek olmuştur ateizme yani haklı olduğunu doğrulamıştır o kadar |
Sokrates de bir ateistti ama evrimi bilmiyordu, Aristo da öyle...
|
Yerçekimi kanunu veya Atom teorisi ya da dünyanın düz değil de yuvarlak oluşu ateizmin temelini oluşturur demek kadar yüzeysel bir bakış açısı olmuş. Tanrı kavramına inanmayan milyarlarca uzak asyalı insanlar da evrimin doğruluğunu kendi inançlarına rağmen kabul edebiliyor veya etmeyebiliyorlar. A teist demek zaten teist olmayan yani dinsel (Tanrısal) olmayan demektir. Bunun yanında doğaya dair dinsel olmayan ama bilimsel olan her türlü açıklamalar da Ateizme temel olabilir. Çünkü bunlar da doğayı tanrısız açıklamakta ve sadece doğa kanunlarına dayanarak izah etmektedir. Bu da tabi ki A tesittir. Bilim seviyesinin henüz yeteri kadar yüksek olmadığı devirlerde de dinsel olmayan açıklamalar veya düşünceler olmuştur. Ateizmin temeli bu anlamda dinsel ve tanrısal olmayan her türlü açıklamalardır. Buna sadece bilimsel değil, felsefi açıklama modelleri de girer.
|
evrim bir bilimdir.nasıl matemeaik bilmeden fizikten anlayamazsan.evrim bilmeden de biyolojiden bir halt anlayamazsın.biyoloji ki canlılık bilimi.çok önemli yani.
evrimi anlamayan adam ateist olabilir ama evrimi anlayan bir teist olamaz.:D |
Alıntı:
|
evrime inanmayan ateist yok ama dimi...
valla evrim bir bilim derken bilim dalı mı demek istediniz, evrim biyoloji bilimine bağlı olan bir teoridir. evrim teorisi. ilk defa salt gözlemlere dayanılarak ve tahminlerle, evhamlarla üretilmişdir. sonrasında sırf bunlar tutsun diye de bir sürü yalan uydurulmuşdur. yalanların bir kısmı için uyduran bilim adamları tarafından bizzat özürler de dilenmişdir. bilim adına en utanç verici olduğu söylenen olay da evrim teorisi ni ispatlamak üzere yapılmışdır. dna meselesi yokken uydurulmuştur. dna ortaya çıkınca ona da yamanmaya çalışılmışdır. sırf ispatlamak üzere yalanların kurulmasındaki amaç neydi acaba ? var mı evrime inanmayan ateist ? |
mahirzz
sen neden anlamamak için bu kadar diretiyorsun evrim = biyoloji biyoloji evrim teorisi ile beraber yürür (canlılığı incelemek adına) birgün ceketinizin düğmesini iliklemek zorunda kalacağınızı düşünerek evrim teorisini fazla karalama bence ,birde yerin dibine girmek var ben aptalım bunca insan aptal hatta bunca doçent doktor ve bu işle uğraşan kim varsa ki bunların içinde müslümanlarda var (örneğin İran) hepsi hepimiz aptalız bir siz HYciler akıllısınız değil mi? bizler salak salak evrim aldatmacasına inanıyoruz yazık bizlere yahu:D |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:02 . |