![]() |
Tanrı geri döndü: Big Bang Efsanesi
Big Bang teorisinin "dört dörtlük" izah edildiği türkçe kaynağa baktım...
"Big Bang ve Tanrı" kitabının resmi sitesi: www.bigbang.ws ve aynı sitenin başka bir adresi de varmış www.bigbang.gen.tr Felsefe ve Din Bilimleri doktoru Dr. Caner Taslaman gerçekten de Big Bang teorisini şahane izah etmiş. Hatta bu teoriden yola çıkarak tanrının varlığını da mükemmel bir biçimde kanıtlamış. Gerçi Turgut Özal, Mehmet Keçeciler ve Yaşar Nuri Öztürk gibi önemli bilim adamlarımız da Big Bang'in tanrının varlığının delili olduğunu söylemişlerdi... Benim Tubitak'ın sitesinde bulduğum bir başka kaynağı vereyim: http://www.tug.tubitak.gov.tr/UAT200...gur_akarsu.pdf 2. Ulusal Astronomi Toplantısı'nda konuşan, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nden Özgür Akarsu ve Tuncay Doğan Big Bang teorisini eleştirmişler... Gerçi onlar Taslaman bey kadar anlamazlar big bang den ama yine de bazı görüşleri dikkate değer: Özetle big bang teorisinin, "evrenin nasıl başladığı" sorusuna cevap ararken "evrenin bir başlangıcı vardır" ön kabülünden yola çıktığını ve bu ön kabülün doğru kabul edilmesi için hiç bir kozmolojik delilin bulunmadığını söylüyorlar. Ayrıca kozmolojiyi "evrenin bir başlangıcı olduğu" düşüncesiyle sınırlandırmayıp "başlangıcı olmayan bir evren" modelinin de değerlendirilmesinin yararlı olacağını belirtmişler. Big Bang hakkında güzel eleştirilerde bulunan bir başka kaynak: http://www.marksist.com/kitaplik/onl.../AI/bolum9.htm |
Re: Tanrı geri döndü: BIG BANG Efsanesi
"Bu teori, geçmişte bilim tarafından yüz kızartıcı şekilde evrenden kovulduktan sonra, şimdi Kozmik Ju-ju Man olarak muzaffer bir dönüşe hazırlanan Yaratıcı fikrine kapıları ardına kadar açar."
(yukarıdaki mesajımda verdiğim son kaynaktan bir alıntı) Ayrıca maddenin yoktan var olabileceğini ve dolayısıyla varken yok olabileceğini de kabul eden bir teoridir. |
içimden muuuuuuuahahhahahahaha diye gülmek yapıyo sonuçta adamlar ilim sahibi big bang da ki apaçık ayetleri görmüşler ama ben kendimi zor tutuyom hala bilimsel olarak anlayabilmiş değilim big bang ile yaradılış ne alakaaaaaaaaa hem iddialarına cevap niteliğinde salınım teorisi var ortada
|
Big Bang teorisinin "dört dörtlük" izah edildiği türkçe kaynağa baktım...
abi verdiğin kaynaklar hy sitelerinden farksız bi gün seninde düşünceni savunmak için hy siteleri gibi olan bi siteden alıntı yapcaan hiç aklıma gelmezdi *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: |
Ex, bak şu andaki durumun evrim teorisine karşı çıkan şeriatçılardan hiçte farklı değil. Tek kelime ile bilime meydan okuyorsun ve bu senin bütün karizmanı bitirir bak söylemedi deme.
Yol yakınken vazgeç bu bigbang teorisine meydan okuma havalarından benden sana abi tavsiyesi... |
aynen
|
Bak kardeşim deli cevat o sitedeki bilgiler NASA'nın şu linkindeki ( http://map.gsfc.nasa.gov/m_uni.html) bilgiler ile aynıdır ben size kolaylık olsun diye Türkçe kaynak verdim ki hani okuyasınız da anlayasınız diye. Ama kabahat bende ne bileyim dalgacı mahmutların diline düşeceğimi verseydim direkt ingilizce bir site de debelenseydiniz çevirmek için ne iyi olurdu.
Üstelik bu konuda Ex abine fazla güvenme bak verdiği o isimin tezleri 1991 yılında çürütülmüş linkini de verdim yetmedi, senin Ex abin bunlar yeniymiş gibi burada pazarlıyor bir de gitmiş marksist sitelerden medet umuyor. Bence bu "dinazoruz marksistuz" özel bir türdür ve koruma altına alınmalıdır :))) |
sodomo abi yanlış tarafa ateş açtın farkında değilsin arada bizi de harcadın helal olsun ben big bang doğru diyom bunun yaradılışla ne alakası war diyom *:wink:
|
Güzel kardeşim Cevat benim verdiğim linkte "bilimsel metinler"de var Bigbang ile ilgili diğer tarafta konuyu yaratılışa bağlayan yaklaşımlar da var. Sen bu tarafı dikkate almazsın "bilimsel"olan kısmı okursun olur biter. Ben sana Big bang var, bak bu Allah'ın ispatıdır demedim ki. Ex abin Bigbang safsatadır falan diyince bir de bunu adeta bağıra çağıra duyurmak ister gibi böyle bir topic açınca ona hatırlatma yaptım o kadar.
Alınma üstüne seni severim. |
deli_cevat, o kaynağı bir başka arkadaş önermişti, benim kaynağım değil. "dört dörtlük" olduğu da yine o arkadaşın yorumudur. Zaten ben o kaynağı eleştirdim yazımda...
Sodomo, tavsiyen için teşekkür ederim. Derdim bilime meydan okumak değil sadece big bang teorisini tartışmak istiyorum sizlerle. Tartışma sonucu her türlü olabilir, kabulümdür. Neticede bana birşeyler katabilecek bir tartışma olacağını umuyorum. Karizma konusunda bişey söylemek istemiyorum. Tabi dostça ikazın için teşekkür ederim... Arkadaşlar ortada hiç bir şey yokken bi patlama oluyo ve evreni oluşturan maddelerin tümü o patlamayla yoktan var olup etrafa yayılıyor... Yahu ben böyle bişeyi hiç tartışmadan nasıl kabul edebilirim? İsterse Albert Einstein dirilip bana "big bang oldu" desin yine de tartışmadan kabul edemem.. Ayrıca deli_cevat, bu teorinin neden katolik kilisesinin, harun yahya nın ve diğer tüm yaratılışçıların en sevdiği bilimsel teori olduğunu anlamadığına şaşıyorum. Teori "evren bir anda, yoktan var oldu" diyor. Bunun akabinde "durup dururken neden böyle bişey olsun ki?" sorusu gelecek. "nasıl bir güç buna sebep olmuş olabilir? Öyle büyük bir güç nereden çıkmış bu hiçliğin ortasında?".. Tabi bu patlamanın ne kadar "mükemmel" bir patlama olduğu daha şimdiden söylenmeye başladı bile "azcık şöyle olsaydı olmazdı, azcık böyle olsaydı olmazdı, çok ince ayarlanmış bir patlama, tek kelimeyle kusursuz" deniliyor. Daha ne desinler işte? Bazı bilim adamları "Tanrı Parçacığı" adını verdikleri gizemli bişeyi aramaya başladı bile... Bu parçacığın ismi bile sana bişeyler ifade etmiyor mu? Tanrı kavramı, henüz adıyla da olsa, bilime girmeye başladı... Bütün bu şaklabanlığı ağzımdan salyalar akıtarak izleyip alkış tutacak değilim ya... varsın karizma sürünsün... "Büyük Patlama şaklabanlıktır" diyorum. Aslında bilmiyorum öyle mi ama dedim bikere. En kötü gelir bana patlar. :) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:39 . |