Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   mucize? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25181)

zambak 12-07-2011 11:59

mucize?

muhammedin ayı ortadan ikiye bölmesi ;
velid bin mugıyre, ebu cehil, esved bin muttalib, as bin hişam, nadr bin haris ve arkadaşları islam peygamberinin yanına gelip, eğer peygamber olduğunu kanıtlamak istiyorsa mucize göstermesi gerektiğinden bahsediyorlar.

hz muhammed, mucize gösterdiği takdirde müslüman olup olmayacaklarını soruyor ve "evet" cevabını alınca tanrıya el açıyor.

bir süre sonra ay ikiye ayrılıyor.

isa ve incir ağacı mucizesi ;

"isa uzakta üzerinde yaprakları olan bir incir ağacı gördü. belki incir bulurum diye ağaca yaklaştı. ağacın yanına geldiğinde yapraktan başka birşey bulamadı. zira incir mevsimi değildi." markos 11 bab. 13. laf
"isa ağaca: sonsuza dek kimse senden bir meyve yemesin! diye seslendi. öğrencileri onu duyuyorlardı." markos 11. bab 14. laf.
"oradan yeruşalim!e geldiler" markos 11. bab 15. laf.
"akşam olunca kentin dışına çıktı" markos 11. bab 19. laf.
"sabahleyin incir ağacının oradan geçerken onun kökten kuruduğunu gördüler" 11. bab 21. laf
"(havari) petrus olayı hatırlayıp (isa'ya) -ey tanrım, lanetlediğin incir ağacına bak. o kurumuş. dedi" markos 11. bab 22 laf.

musanın denizi yarması;

kur'an da bakara ve yunus surelerinde bahsi geçen olaydır.
"hani, sizi azabın en kötüsüne uğratan, kadınlarınızı sağ bırakıp, oğullarınızı boğazlayan firavun ailesinden kurtarmıştık. bunda, size rabbinizden (gelen) büyük bir imtihan vardı. hani, sizin için denizi yarmış, sizi kurtarmış, gözlerinizin önünde firavun ailesini suda boğmuştuk." bakara 49-50

"israiloğullarını denizden geçirdik. firavun da, askerleriyle birlikte zulmetmek ve saldırmak üzere, derhal onları takibe koyuldu. nihayet boğulmak üzere iken, "israiloğulları'nın iman ettiğinden başka hiçbir ilah olmadığına inandım. ben de müslümanlardanım" dedi." yunus 90

bunun gibi peygamberler mucizeleri hikaye mi yoksa gerçeklikle doğru payı var mı?

keşke o dönemin insanları yanımızda olsaydıda anlatsaydı o zaman anlardık gerçek olup olmadığını :crazy:

cemi 12-07-2011 12:10

insan mücizeyi kendi gözü ile görmediği zaman her zaman içinde bir şüphe duyar. birde inancın matematiksel bir ölçüsü yoktur, inanırsın yada inanmazsın inancı akılla kavramaya çalışmakta saçma olur. hele hele inancı akla uydurmaya çalışmak tamamen delilik.

mucizeye bakış acısıda önemli tabi ; şu kullandığımız bilgisayarı çok değil 100 yıl öncesine götürsek tüm insanlar bize tapardı sanırım.

SHADOWofGODonEARTH 12-07-2011 13:46

Muhammed bir gece çölde bedevilerle oturuyormuş, bedevilerden birisi yıldızları merak etmiş ve sormuş:

''Ya Allah'ın rasulü, bu gökteki ışıklar nedir?''

Muhammed göğün düz, asılı bir tabaka olduğunu düşündüğü için (Hacc 65) şöyle demiş:

''Allah onları göğe süs olarak koymuştur.'' (Mülk suresi, ayet 5)

''Ama'' demiş bedevi, yıldız kaymasını kast ederek ''ama bunlar arada bir aşağı yukarı gidiyorlar! Buna ne diyeceksin ya habiballah?''...

Muhammed hemen yapıştırmış:

''Allah şeytan taşlıyor''. (Mülk suresi, ayet 5)

.....

7. yüzyıl arap macerası Muhammed'in mucizeleri ve bilgisi budur..

Konuya gelirsek, o yıl ayda birşey olmuştur, belki de bir ay tutulması...
Muhammed de uyanıklık ederek, ''ben yaptım'' demiştir..

ya da müslümanlar, bunu Muhammed'e yamamışlardır, şeyh uçmaz, mürit uçurur misali..

düşünsel 12-07-2011 14:10

saçmalık!

eğer ay ikiye bölünseydi sadece o arap kavmi gömezdi. dünyanın pek çok yerinden görülüp arşivlere kaydedilirdi. ne yani koca ayın yarıldığını muhammed ve yanındakileri mi görmüş? hani başka arşevler?

siparisci 12-07-2011 15:01

Kuran bugüne gelene kadar budana budana en modern halinde bile halen deli saçması ayetler barındırmakta.

İnanıyorum ki bir güncellemeyi diyanet ve din tüccarları da istiyorlar. Böyle nereye kadar :)

ozgur_beyin 12-07-2011 18:41

sevgili zambak , muhammede verilen hiçbir mucize yoktur. çünkü bu kurandada vardır.
mucizeler muhammedin ölümünden yaklaşık 150 yıl sonra yazılan siyer (muhammedin hayatını anlatan özel tarih)kitaplarına girmiştir. ve siyer kitaplarına giren her olay sonradan uydurulmuştur.senin yazdıklarında bu kabilden uydurulmuş hikayelerdir.
senin de şu linke bakmanı öneririm.daha doğrusu dinlemeni

http://www.fetva.net/goruntulu-fetva...rma-midir.html

ereninthenature 12-07-2011 19:04

Alıntı:

hele hele inancı akla uydurmaya çalışmak tamamen delilik.
biz kısaca inanmak delilik diyoruz:D

ereninthenature 12-07-2011 19:06

Alıntı:

7. yüzyıl arap macerası Muhammed'in mucizeleri ve bilgisi budur..

Konuya gelirsek, o yıl ayda birşey olmuştur, belki de bir ay tutulması...
Muhammed de uyanıklık ederek, ''ben yaptım'' demiştir..

ya da müslümanlar, bunu Muhammed'e yamamışlardır, şeyh uçmaz, mürit uçurur misali..
ya yok islam alimlerinin bir kısmıda kabul etmiyo bunu.böyle bir oaly olsaydı.dünyanın yarısı görürdü bu olayı dimi.kayıt altına alırlardı vs.sadece arap yarım adasından mı görülmüş bu olay.

havada durdum şahitlerim var hesabı bişey buda.

Olimpiyat 12-07-2011 19:27

bir yerde okumuştum bu olayı doğrulamak için Ay a giden astronatlar, Ay da kırılmaya rastlamışlar, demişlerdi..(hani Ay 2 ye ayrılmış ya:))

neden her okuduklarını iman çerçevesi ile hemen kabul edip kanıtlama çabasına düşerler ki anlamıyorum..kendilerini zor durumda bırakıyorlar..

ereninthenature 12-07-2011 19:39

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 397162)
bir yerde okumuştum bu olayı doğrulamak için Ay a giden astronatlar, Ay da kırılmaya rastlamışlar, demişlerdi..(hani Ay 2 ye ayrılmış ya:))

neden her okuduklarını iman çerçevesi ile hemen kabul edip kanıtlama çabasına düşerler ki anlamıyorum..kendilerini zor durumda bırakıyorlar..

ayı ikiye bölen allah adam gibi yerine koyamıyor mu?birde öyle bir durum var :D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:53 .