Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Sansür (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25526)

Violadagamba 03-08-2011 22:59

Sansür

Hangi kelime ve terimlerin forumlarda kullanılmasının yasak olduğuna dair bir liste yayınlanması gerekmektedir. Zira çok keyfî disiplin uygulamaları söz konusu. Herkes sitedeki sansürün sınırlarını bilirse yazılarını ona göre yazar.

Natan 03-08-2011 23:10

"Keyfi disiplin uygulaması" - Violadagamba

Keyfi yaptırım mı uyguladık?

Lütfen dilekçe yazın ve bu çirkin ithamınızı kanıtlayın.

frodo 03-08-2011 23:18

Diyelim ki tanımadığınız bir veya birkaç kişi ile bir masanın etrafında ciddiye aldığınız bir konuda tartışıyorsunuz. Masadaki herkesin tartışılan konuda kendince olgunlaştırdığı bir görüşü var ve tavizsiz savunuyor. Ve hayali masamızda kimse kimseyi gözünü korkutarak sindirebilecek durumda değil. Eşitler arasında bir tartışma.

Nasıl bir dil kullanırdınız ? Kullanmayacağınız kelime ve terimler ne ise TD forumlarında kullanılmasından hoşnut olmadığımız kelimeler ve üslûp tam da onlardır. Unutmayın bizler o hayali masanın kavgasız gürültüsüz yaşamasını isteyen mekan sahipleriyiz.

İyi forumlar.

Violadagamba 03-08-2011 23:31

Örneğin ben birisine Kürtçü dediğimde -ki PKK'ya övgüler düzen birisi örneğin- hakaret olarak algılanıp bütün yazım silinebiliyor ve ceza alıyorum.

Ya da kıç yazdığımda bütün yazım silinebiliyor ve ceza puanı alıyorum.

Ama başkaları bana faşist dediğinde, bana küfrettiğinde, Atatürk'e hakaret ettiğinde, Türk adı üzerinden hakaret ettiğinde, "Kıçınızdaki donu alacağız!" diye tehditler savurduğunda muhatap şikâyet ederse ilgili kısımlar cımbızla ve kısmen sansüre uğruyor.

Hangi kelimelerin yasak olduğunu ve hangi koşullarda yazıların kısmen ya da bütünüyle sansüre uğratılacağını site yönetimi net bir şekilde listelerse kimse hayal kırıklığına uğramaz. Demek istediğim bu.

Tekraren soruyorum: Sansür konusu olan kelime ve terimler hangileridir; ve hangi koşullarda yazılar kısmen ya da tamamen sansüre uğrar? Sansür listesi yapılır ve tüzüğe eklenirse keyfî uygulamalar söz konusu olmaz.

frodo 03-08-2011 23:39

Tekraren yazıyorum bir daha da yazmam. Yukarıda yazdıklarınıza benzer ifadeleri o içeren ama tam zıt görüşlere sahip şikayetler de alıyoruz. Bunca zamandır anlatamadı isek muhtemelen hata bizdedir ama bir daha söyleyip konuyu bitireyim:

Neyi savunduğunuzla zerrece ilgilenmiyoruz ama nasıl savunduğunuz bizim için önemli.

Bu şikayetinize neden olan başlıkta ceza alan sadece siz değilsiniz.

Biraz da kendi hatalarınıza odaklanın.

Violadagamba 03-08-2011 23:43

Sitenin gelişimi için başka bir öneride bulunayım o zaman:

Bırakın herkes istediğini yazsın. Yani tüzükte değişikliğe gidin.

frodo 03-08-2011 23:46

Benim önerim bu tarzda anlayışı olan siteleri bulmanızdır. Biz hayali masamızı korumaya
devam edeceğiz.

İyi forumlar.

Violadagamba 03-08-2011 23:51

Alıntı:

frodo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 401807)
Benim önerim bu tarzda anlayışı olan siteleri bulmanızdır. Biz hayali masamızı korumaya
devam edeceğiz.

İyi forumlar.

Yetmez ama evet demokrasisi yani... Anlıyorum... Yine de tüzüğünüzü gözden geçirmenizi öneririm; yetmez ama evetçi zihniyete pek sempati duyan yok.

Sansür kötüdür.

Natan 04-08-2011 00:05

Sayın üye;

Yazdıklarınızın yeri bu başlık değildir. Öncelikle size dilekçe yazmanızı önermiştim. Anak ciddiye almıyorsunuz. Sizin iddanıza göre, karşı tarafın kelime düzeyinde mesajlarını editlerken sizin tüm iletinizi kaldırıyoruz. Bakınız yanlış bilgi vermeyiniz. Diğer iki üyenin de bazıiletilerinin tamamını kaldırdık. Ki ne yapılması gerekiyorsa o yapıldı. Ancak bu şekilde zan altında bırakmadılar bizi.

Kendi yazdıklarınızı da ölçün, tartın. Bu başlıkta ben de sizin kişiselleştirme çabanıza girmeyeceğim.

istatistik 04-08-2011 00:07

Karşılıklı hakaretlerden oluşan konuşmalar ile bir tartışma ya da fikir alışverişi yaşanamayacağı görüşündeyim. Silinen mesajların %90'ı hakaret içerikli oldukları için siliniyor. Kişilerin hakarete varacak ifadeler kullanmadan da düşüncelerini anlatmaları pekala mümkündür. Böylelikle okuyan diğer kişilerin okuduklarından keyif almaları sağlanacaktır.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:09 .