Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   millet bi toplanın (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25564)

dark screams 08-08-2011 21:42

millet bi toplanın

millet bana evrimin amacını bi iki cümleuyle bi açıklar mısınız neden canlılar evrim geçirir asıl amaç nedir

ama açık ve net bi şekilde cevap istiyorum ve bi iki cümlelik bi cevap olsun lütfen

canlılar neden evrim geçirir ?

Evren34 08-08-2011 21:43

Evrim geçirmez!Evrim diye birşeyde aslında yok,İngilizlerin Yükselişine çanak tutan basit bir teori.

ereninthenature 08-08-2011 21:45

Burda yasinin 3-4 kati adamlar var terbiyeni takin.Sana cevap vermeye bile tenezzul etmez cogu boyle devam edersen haberin ola.

Evrimin amaci yoktur.Ortamina uyum saglayan yasar, saglayamayan ölür.Asidin icine baz atarsan tuz ile su cikar.Asidin amaci yoktur bazinda amaci yoktur.Doga kanunudur.Dusunen bir sey olmadigi icin amac yoktur tekrar ediyorum.

dark screams 08-08-2011 21:48

Alıntı:

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 402914)
Burda yasinin 3-4 kati adamlar var terbiyeni takin.Sana cevap vermeye bile tenezzul etmez cogu boyle devam edersin haberin ola.

Evrimin amaci yoktur.Ortamina uyum saglayan yasar, saglayamayan ölür.

pardon niye bu kadar sinirlendiğinizi anlayamadım

gerçekten anlamadım

bu arada isteyen cevap verir isteyen vermez kmseyi zorlamıyorum heralde

yani evrimin amacı yalnızca ortama ayak uydurup hayyatta kalabilmektir diyorsunuz yanlış mı anlamışım

ereninthenature 08-08-2011 21:59

Alıntı:

dark screams´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 402917)
yani evrimin amacı yalnızca ortama ayak uydurup hayyatta kalabilmektir diyorsunuz yanlış mı anlamışım

Yanlis anlamissin evet.Amaci yoktur.Mesela atomun bir fikri var mi sence?Dusunuyor mu?
Atom teorisi boyle bir seyi iddia etmiyor!Atom Teorisi

Ayni atomun yada atom teorisinin bir seyler tasarlamadigi gibi evrim ve evrim teoriside birseyler tasarlamaz/dusunmez.Amac yoktur.

Sinirlenmedim bu arada uyari yaptim sadece.

Özgürcan 08-08-2011 22:03

sanırım dark başlığa kızdı
"Hacı bi toplanın ya... Bişey sorcam..." Gibi bir kaba ifade oluyor. Sonuçta bu sitede 1940 doğumlu insanlar var...

Her neyse, Profesör Dawnkins'den bir video;
http://www.youtube.com/watch?v=apImIgPtkqM
Saygılar

taylan 08-08-2011 22:26

Canlılar evrim geçirmeye zorlanırlar desek daha doğru olur. Çünkü çevre ve seçilim baskısı evrimin itici gücüdür. Her hayatta kalan nesil bir öncekine göre daha fazla avantajlıdır. Nesli tükenen soy bir sonraki yeni türün ortak atası olabilir. Nesli tükenmeden önce yeni neslin ilk üyeleri ile birarada yaşayabilir. Eski soylar avantajlarını kaybedince tamamen yokolurlar.

dark screams 08-08-2011 23:14

başlık için özür dilerim herkesten o halde

aklıma bişey gelmedi hemen bunu yazdım bi saygısızlık yapmak istemedim yani

neyse

taylan

tam olarak her canlı türü kendinden öncekilerden üstündür diyorsun öyle değil mi yani yanlış anladığım bi nokta yok değil mi?

@Özgürcan

ben video ile konunun alakasını anlayamadım desem

taylan 08-08-2011 23:36

Sayın dark ben üstün demedim avantajlı dedim. Üstünlük görecelidir. Evrimde yeri yoktur. Evrimde tanımlar bu şekilde yapılmaz. Avantajlı ya da uyumlu denilebilir.

Evet görünen odur ki her yeni nesil bir öncekinden daha avantajlı hale geliyor. Eğer avantajlı değilse yokolup gidiyor. Nişini başka bir tür dolduruyor.

spartacus 08-08-2011 23:41

Alıntı:

dark screams´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 402910)
millet bana evrimin amacını bi iki cümleuyle bi açıklar mısınız neden canlılar evrim geçirir asıl amaç nedir

ama açık ve net bi şekilde cevap istiyorum ve bi iki cümlelik bi cevap olsun lütfen

canlılar neden evrim geçirir ?

Sevgili dark screams

evrimin(bir kendilik, iradilik anlamıyla) amacı yoktur.

Neden evrim geçirdiğimiz ise çevre ve şartlara uyum sağlayabilmek, ayrıca süreç dahilinde organizmanın işlevselleşmesi denebilir...

Basit iki cümle.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:53 .