![]() |
Evrim'e İnananlara Soru
Kainatta gördüğümüz muntazam kanunlarla cereyan eden muntazam ve hikmetli fiiller, bu kainatın ilim ve irade sahibi tek bir zatın kudreti ile idare edildiğini gösteriyor. Çünkü, kanun hakimsiz olmaz. Yani, kanunlar kendi kendilerine kanunlaşamazlar. O kanunu koyan ve kudretiyle devam ettiren bir zatın varlığını gösterir.
Fakat, farz-ı muhal, sizin dediğiniz gibi milyonlarca yılda mesela böbreğim var olmuş ve bütün vücudumla bağlantısı yapılmış ve dna molekülüne kaydedilmiş(bir an bu kadar saçmalığı kabul ettiğimizi varsayalım). Benim sorum şu: Nedir bu madde ki, bana müdahele ettiği zaman böbrek gibi bir aleti bana yapıyor ve böbreğimi bütün vücudumla bağlıyor ve dna molekülüme kaydediyor? Yani, öyle bir madde var ki, müdahele ettiği zaman böbreğimin var olmasını ve bütün vücudumla bağlanmasını ve dnaya kaydedilmesini sağlıyor. Bu madde veya maddeler nedir? Cevabınızı merakla bekliyorum. |
senin bu düşündüğünü bilim adamları niye düşünemiyor. gel gör ki çogu ateist.evrimin kanıtları var.bir olayı açıklarken tercihini niye doğal olan yerine doğaüstü olmasını seçiyorsun. bilimsel açıklama yerine niye bilim dışı adem havva olayına inanıyorsun sence aile içi ensest ile gelmek senin için daha mı mantıklı?
|
Alıntı:
|
Valla hacı, ister inan, ister inanma. Sonuçta evrim kıymeti kendinden menkul, ilkel bir bedeviye malum olmuş kitaba dayanmıyor. İnanmamak Allah'ı yok ederken, inanmamak evrime bir şey yapmaz. Elindeki bardağa inanmamak gibi bir şey olur bu, delilik yani. Evrim modern biyolojinin ana dallarından biridir. Bütün saygın üniversitelerde evrimsel biyoloji fakülteleri vardır. Tonlarca kanıtla desteklenmektedir evrim. Prezervatif kullanımını günah sayan Katolik Kilisesi[1] bile evrimi kabul etmek zorunda kalıyor. Neden? Çünkü bu çağda evrim karşıtlığı, yobazlıktır, sapıklıktır. Umarım yer çekimine inanıyorsundur. :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
einstein, tarihte bilinen en zeki insan bile ibrani dinl ve diğerlerinin çocukça masallardan başka bir şey olmadığını söyledi. herhalde einstein düşünemiyor diye bir gaflete düşmessin. |
Alıntı:
|
Ben şu dünyada ilkokul mezunu bir ateist görmedim. Dini reddeden isanların tümü bilgi sahibi, görgülü insanlardır. Ancak insanlara ana avrat söven müslüman pek çok gördüm, hatta saldırıya uğradım...
HER neyse, sorunun cevabı, İlk önce sayın ilim siz madde kkavramının ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. Organlar sistemleri oluşturur ve boşaltım sistemi bir "madde" değildir. DNA'ya sürekli bilgi kaydı yapılmaz, DNA salt okunur bir CD gibidir. Ancak üreme esnasında hücreler DNA'yı kaynaştırırken yazılabilir, ya da tamir edilebilir mutasyonlarda... Çok ilginçtir ki çok ilkel böbreklere sahip kara hayvanları görmek mümkün. Ya da Böbreklere sahip ama böbreklerini kullanmayan hayvanlar (sanırım bunların nesli tükenmişti). En ilginci ise bu hayvanların sadece belirli bir süre içinde yaşayıp soylarının tükenmiş olması. Yani memlerimiz ve DNA2mızdaki yazılım dolayısıyla ilk böbrek gelişmiştir. Milyonlarca yıllık süreçten sonra da bizim gibi safistika hayvanlarda son derece karışık organlar oluşmuştur. Sanırım bunu Harun Yahya'dan öğrenmişsiniz. |
Alıntı:
merak etme dinsiz olmak için evrime yada bilim adamlarına ihtiyaç duymadım. kuranın kendi içindekiler yetti bana. mesele evrime inanmak diyorsun evrimin kanıtları çokça yaradılışın açıklamaları çok zayif mesela yarasanın kör olan gözlerine ne diyeceksin sence allah kör yapacağı hayvana neden göz veriyor. senin açıklamalarından evvel evrimin buna son derece güzel bir açıklaması var: genetik mutasyonlar sonucu işlevini kaybeden organlar var. işte yarasanın görmeyen gözleri. evrim baştan göz gelişimini sağladı ve sonra mutsyon sonucu işlev kaybı oldu. bilmiyorum bunun yaradılış açıklaması sende var mı? |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:41 . |