![]() |
Azinlik mallarina iade (dinci hukumetten tarihi adim)
Alıntı:
Islamcilikla suclanan bir iktidar partisi, laik tc tarafindan ic dusman kategorisne konan gayrimuslim cemaatlerin mallerini iade etmek icin dugmeye basti. Laikciler ise simdiden "memleketi sata sata bitiremediler, bedavaya dagitiyorlar" gibisinden cigirmaya basladi bile. Boyle bir hukuk disi uygulamanin duzeltilmesi icin atilmis bir adimi "peskes" olarak tanimliyorlar. Laikci chp kostura kostura anayasa mahkemesine gider kesin bozdurmak icin. Insallah bunlari ruhban okulunun acilmasi ve Patrikhane'nin durumunun duzeltilmesi izler. cok sevindim dogrusu |
Azınlık mallarının iadesi, geç kalmış ve eksik de olsa yine de olumlu bir adım. Fakat senin bunu islamcılık-laiklik ekseninde değerlendirmen saçma. Azınlık mallarını iade etti diye islamcı ya da dinsel otoriteryan olmaktan çıkıyor mu hükümet? Ne alaka?
Fakat laik geçinenlerin laik olmadığını, nazi ve faşist yönelimli olduklarını söylemeden geçmemek lazım. CHP ve MHP'nin verdiği tepkiler insanlığın ve mantığın dışına düşüyor. |
Reklamını yapacak işte illa...
Ben de Freddie gibi düşünüyorum, Geç kalınmış da olsa bence de doğru bir yaklaşım... |
ne açıdan doğru bir yaklaşım bunlar bir takım dinsel azınlık gruplardır , yarın nur cemaatide resmi bir statüye kavuşsa azınlıgın elde ettiği bu hakları cogunluk olarak kendi elde etmek isteyecektir , öte yandan birde dinlerarası diyalog diye bir dalga var ...
(bir sonra ki adımda da tekke ve zaviyeler açılır ) |
Baslarina gelen her kotulugun faturasini sunni halka kesen ve dis bileyen Aleviler su gayrimuslimlerden biraz ibret alsalar keske. Bak adamlar nasil biliyor gercek suclunun kim oldugunu?
Birde, Osmanliyi islamci sananlar ve bu yuzden nefret edenler de Osmanliyi da gayrimuslim azinliklardan dinlesinler. Arastirmaci olun ezberci degil Alıntı:
http://www.milliyet.com.tr/kemal-bey...26/default.htm |
Alevilerin başına gelen kötülükler kimden geliyor peki , tarihte ki katliamlar falan ?
|
Alıntı:
|
uzağa gitmeyelim , şahit olduğum tarih mesela 02.07.1993 - sivas
|
Herkese Selam.
Bunu yazmasam çatlıycam. Bütün kötülüklerin anası,:heh: AKP hükümeti,:heh: nasıl olur da:heh: azınlıklara haklarını iade eder.:heh: Hoşça kalın. |
Alıntı:
Halk yerel gazeteler ve dagitilan brosurler ile "ayse annemize $unu bunu diyorlar" denilerek kizistiriliyor. Ustelik Sivas eskiden Ermenilerin en yogun yasadigi ildi ve bu halk Ermenilerin biraktigi mallara bedavan oturmus ve bu haksiz kazanc neticesinde gittikce yobazlasan bir Turk islam yorungesine girmisti, Eskiden Sivas'in yari nufusu Ermeni, kalanin yarisi sunni, yarisi bektasiydi. Sivas bugun bu kadar yobaz ise buna sebep tc'dir. Halk devlet politikalari neticesinde bu hale getirilmistir |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:39 . |