![]() |
Kur'an kurslarında yaş sınırlaması sona erdi
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da yapılan değişikle Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenleme yürürlükten kaldırıldı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18755315.asp Aslında hiç bir zaman bu yaş sınırı uygulanmamıştı. Diyanet işleri başkanlığında bile yaş sınırı altında çoçuklara gayri resmi olarak kurs verilmiştir ki bunu geçenlerde ilk ağızdan itiraf edildi. Bundan sonra artık işleri resmi bir şekilde yapabilicekler yakında anaokullarında filan iyiden iyiye dini asimilasyon başlar ki asimilasyon çoçuk yaşta başlıyıcağı için ilerde çok daha dindar bir toplumun hazırlıkları atılıyor. İlerde çoçuklarım olduğu zaman açıkcası böyle ilerliyen bir ülkede büyümelerini istemem... |
Maalesef genc beyinler zehirleniliyor! bu gidisle herkes aya biz yaya ve bu gidisin TURBO'su olan AKP ile azami son sürat!
|
Haşmetli padişahımız başka ülkelere laikliği tavsiye ediyormuş.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=26262 Benim söyleyeceğimi bir başka arkadaşımız orada söylemiş zaten. Alıntı:
Bakın bizim laiklik böyle bir şey, siz de laikiz deyin. Sonra takılısınız kafanıza göre. Karşı devrim tam gaz devam ediyor. Sırada ne var? Din dersinin daha anaokullarında başlaması mı? İmam Hatip bilmem ne derneğinin böyle bir talebi vardı zira. Başlık içerik olarak politika forumuna uygun. Oraya alıyorum. |
Alıntı:
Birde sunu belirtmek isterim, siyaset de olsa hakaret etmeden herkes istedigi gibi düsüncelerini ifade edebilmelidir ve etmelidir. Saygilar |
Geçen gün seçmeli dersleri ayarlarken bir sınıfta (yanlış hatırlamıyorsam 11. sınıftı) matematik ve türk dili ve edebiyatı gibi temel derslerin zorunlu olmadığını, zorunlu olarak sadece iki dersin belirlendiğini farkettik. Bunlardan biri din kültürüydü ve bu ders her sınıfta istisnasız zorunlu. Sayısal alanda fen branşlarından birisi (o kişi bendim) ders sayısını azaltmak zorunda kaldı. Dine karşılık biyoloji, bence baştakiler bir şey biliyor da uyguluyor.
Kimya öğretmenin önerisi din derslerini alıp o derste kimya anlatmak, onun yerine de biyoloji derslerini arttırmak yönündeydi. Kırk takla atıyoruz anlayacağınız. Bir de din derslerinin bana verilmesi yönünde öneri geldi. Çocukları ateist yaparım dedim, gülüştüler. Sanırım şaka zannettiler. :P |
Haydi çocuklar Kur’an kursuna
Ahmet Altan beyin ateistliğini de, liberalliğini de yesinler... İronidir canım o demek isterdik ama maalesef değil. Taraf 'özgürlüğü' böyle savundu: 'Haydi çocuklar Kur’an kursuna' |
anlasalar içim yanmayacak papağan gibi tekrarlar..
1-2 yılımı bunlara vermiştim, papağan gibi ayet ezberlemiştik, sonradan aklım başıma geldi ya biz ne okuyoruz acaba diyerek Kuranıbaştan son okumaya... |
Çoluk çocuk bütün yaz boyunca kuran kurslarındaydılar zaten. Yaş sınırlaması diye bir şey yoktu ki bunu düzenleseler ne olacak düzenlemeseler ne olacak.
Sporla uğraşan kızımı yaz boyunca sabahın erken saatlerinde antremana götürürken; kızım sordu: anne bu ufacık çocuklar sabahın köründe başlarını örtmüş nereye gidiyorlar? Kızım dedim iyi kızlar kuran kursuna , kötü kızlar yüzmeye :) Ayrıca bundan 6-7 sene önce kızını temizliğine ve albenisine aldanıp ,bu tür kreşlerden birine yazdıran arkadaşım, bir süre sonra kızını almak zorunda kalmıştı. Kreşte çocuğa , erkeklere yanaşmanın günah olduğu anlatılıyor -bu nedenle babasından uzaklaşmaya başlamış çocuk- ve kuran alfabesi öğretiliyormuş ve orada olanların hiç birinin evde anlatılmaması tembihleniyormuş. Kızına hadi bakalım ne şarkılar öğrendin söyle bize dediğinde; elini yumruk yaparak ilahiler söylemeye başlıyormuş. Yani ana okullaı, kreşler bunu hep yapıyorlardı .Artık gemi iyice azıya alırlar. Ne de olsa ileri demokrasi. |
Daha ülkedeki ortalama bir insan bile kurandan ya da okuduğu dualardan herhangi bir şey anlamazken, henüz zihinsel gelişiminin başında olan bir çocuğun kafasını ihtiyacı olmayan ve kolayca manipüle edilebilecek bilgilerle doldurmanın hiç bir anlamı yoktur. Elde edilecek tek sonuç "Bu böyledir" denilince kabullenen kuklalar yaratmak.
|
konuya yakışacak bir video, çocukların beyni nasıl kirletiliyor yalan yanlış bilgilerle :(
http://www.youtube.com/watch?v=JFKSBRapU98 bak yaaa "seni dünyaya getiren atatürk değil allah" atatürkü put yerine koyuyor ne diyeyim ben artık, vahim. bu yaşdaki çocukların zihnine yazık, islamı böyle öğretiliyor. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:33 . |