![]() |
İngiltere'de 'yaratılış' polemiği!
Bilimciler ortak açıklama yaparak okullarda 'bilimsel' tanımlamasıyla yaratılışçılık inancını anlatan dini grupların yasaklanmasını istedi. İngiltere'de aralarında Sir David Attenborough ve Richard Dawkins'in de bulunduğu önde gelen bilimadamları, hükümeti okullarda "yaratılışçılık" görüşünün öğretilmesine ilişkin kuralları sıkılaştırmaya çağırdı. Guardian gazetesine göre bilimadamları "dini anlamda aşırı tutucu" çevreleri kamu fonlarıyla desteklenen okullarda bu görüşü bilimsel teoriymiş gibi tanıtmakla suçluyor. 30 kadar bilimadamının açıklamasında, "yaratılışçılık" ve "akıllı tasarım" gibi öğretilerin bilim dersi kapsamında olsun, olmasın öğretilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtiliyor. Açıklamada "Truth in Science" ve "Creation Ministries International" adlı iki kuruluşun İngiltere'yi dolaşarak kendilerini bilimadamı gibi tanıtıp yaratılışçı görüşlerini bilim diye anlattıkları" söyleniyor. Bu anlayışlar, Dünya'daki canlıların evrim süreciyle değil zeki ve bilinçli bir varlık tarafından yaratıldığını savunuyor. Richard Dawkins ay başında evrim teorisinin çocuklara beş yaşından itibaren öğretilmesi gerektiğini savunmuş, hatta evrimin bir olgu olduğunu teori olarak adlandırılmaması gerektiğini dile getirmişti. İngiltere'de ne kadar okulda yaratılışçılığın öğretildiğine ilişkin belli bir veri bulunmuyor. Ancak Eğitim Bakanlığı, tüm okullların geniş ve dengeli bir eğitim öğretim müfredatı izlemesi gerektiğini, ancak yaratılışçılığın bilimsel bir olgu gibi öğretilemeyeceğini bildirdi. 2009 yılında Ipsos Mori şirketinin yaptığı bir araştırma İngiltere'de yetişkinlerin yarıdan fazlasının "akıllı tasarım" ve "yaratılışçılık" kavramlarının bilim derslerinde evrimle yan yana öğretilmesi gerektiğine inandığını göstermişti. Guardian aktardığına göre bu oran, ABD'dekilerden dahi yüksek. saygılarımla |
Abd'liler ayni tc'ye benziyorlar. Cogu evrime inanmaz. Zaten orada da bizim hy gibi evrim karsiti kampanyalar duzenleyen gruplar vardir. Mesela Abd'de evrimci bir bilim adami tv'ye ciktiginda "ben aslinda hristiyanliga cok saygiliyim, cok hayranim ama iste bilimsel bulgular bla bla..." seklinde ayni bizimkiler gibi alttan alarak konusmak durumundadir. Bir siddet tehlikesi oldugu icin degil ama insanalarin onu ciddiye almasi icin yaparlar bunu.
Ama Avrupa din tabusunun gercekten yikilmis oldugu bir yerdir. Burada dinleri yerden yere vururlar, bir problem yasanmaz. |
sayın jadi size katılmıyorum bunun abd'de de tabular yıkılmıştır bunun en büyük kanıtı south park ve family guy gibi dizilerdir , south park yıllardır dinlerle .... geçiyordur
|
Şu zaman kadar okuduğum kitaplarda amerikan halkının % 95 i dindardır deniyordu. Çok yakındna tanıdığım 4 amerikalı arkadaşımk oldu, birbirini tanımayan farklı eyaletlerdeki insanlar. Ama hepsi de ateistti.
4 kişiden genelleme yapmak istemem elbette. |
ateizm çığ gibi büyüyecek,
" alenen Allah inkar edilmedikçe kıyamet kopmayacak" (hadis) |
İşte başka bir zıtlık... O zaman mehdi neden geliyor?
|
mehdi'nin çıkacağı nokta daha bomba , ırak'ta bir cami :D camide mehdi gelecekte ata binecek diye at bile besliyorlar (sanki 7. yydayız , biner bi hummer'a takılır arkadaş ) :D
ama bu iş olmaz yaratılışçılığı öğretmek falan sakat işler radikaller sağlam eylem yaparlar , kan gövdeyi götürür |
Alıntı:
|
Alıntı:
Söylediğinde haklılık payı olsa da, Abd 308 milyon insan yaşıyor, dinsizi de çoktur, dinlisi de, South park Abd toplumunu yansıtmaz, ama onlara dair bir özelliği görebilirsin, Amerikanlar gerçekten de herşeyi tiye alır, dalga geçerler, gülüp-eğlenmeyi bilen insanlardır. AVrupaya göre dindar oranı daha fazla olsa da, Türkiyeyle karşılaştırmak pek doğru değil. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:54 . |