![]() |
futbolda hangi takım ve neden ?
futbol takımı olarak hangi klübü tutuyorsunuz ve bunun için nedenleriniz nedir ?
ben endrüstriyel futbola karşı olmama ve futbolun 3. dünya ülkelerinde afyon olarak kullanıldığına inanan biri olarak pek ilgilenmesemde sorulduğunda beşiktaş diyorum , neden mi ? ne klübün büyüklüğünden, ne kazandıklarından , ne transferlerinden , sebebi aşağıda ... http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...7_802561_n.jpg |
FC St. Pauli.
Avrupada fanatik futbol taraftarlari genelde asiri sagci veya irkci olurlar. FC St. Pauli tarfatarlari ise cogunlugu solcu, antifasit veya anarsistdir. Ayrica St.Pauli tarftarlari "Viva con aqua de Sankt Pauli" adinda bir inisyatif kurmuslardir. Bunda gelismemis ülkelerdeki icmesuyu programlarini desteklerler. Ayrica St. Pauli Almanya'da Hamburg sehrinin ünlü bir semtidir. Moluin rouge ! ;) |
antifaşizm deyince livorno'yu da es geçmemek gerekir avrupa'da
|
Ben dogustan GALATASARAY LIYIM, cünkü SARI ile KIRMIZI ASKI, KANIMDA, DAMARLARIMDA ve GENLERIMDE var:first:
|
galatasaraylıyım ama fanatik değilim. sonuçta parayı ben kazanmıyorum :)
|
Alıntı:
Ama eğer faşizm, ırkçılık ve nazizm diyorsanız akla İtalya'nın faşist Lazio taraftarı gelir. Fanatik taraftar değilim ama sorulunca Rubin Kazan, Barcelona, Nagoya Grampus vs. diyorum. Herkes FB, GS, BJK gibi bir şey dememi beklerken kafa karıştırmayı seviyorum. Futbol izlemek için taraf olmam lazım değil. |
toplardan nefret ediyorum (((:
futbolu sevmiyorum, sevemiyorum. fanatikliği ise hiç anlayamıyorum, tek işi gücü yuvarlak bir cismi 3 tane direğin arasına atmaktan ziyade, paranın ..ına koyan, her hafta başka bir manken kızla yatan, altında 2-3 farklı lüks spor arabalar olan insanlara neden bu kadar büyük sempati duyulur ve hayranı olunur. heleki sempati duyanlar erkekler olunca hiç anlamıyorum. stocholm sendromuyla alakası var mı ki acaba diye düşünüyorum bazen. Hayatı yaşayanlar bir tarafta, hayatı yaşayanlara hayranlık duyan ezilenler ise başka bir tarafta ne de olsa... buz hokeyine merakım var birazcık. Yabancı dilim olsa takip edicem, biraz üşengeçlik, belki birazda zamansızlık (. |
Alıntı:
Muhabir : Takım yorgun muydu ? Morinho : Yorgun? Günde 15 saat çalışıp ayda birkaç yüz euro kazanıp evine dönen baba yorgun olur. Biz değil" Biz futbolcular, sürekli üzerimizde çok baskı olduğundan yakınırız. Baskı, ancak evlerine beş peso getirip çocuklarını geçindiremeyen insanların üzerinde olur. Binlerce dolar alıp, sahaya çıkıp oynuyoruz ve ağzımızı açınca stresten bahsediyoruz. Stres bu ülkede, sabahın altısında kalkanlar içindir. "Diego Armando Maradona" |
Ilk önce futbol hemen hemen herkesin cok kolay ve zahmetsiz bir sekilde oynayabilecegi bir spor dalidir. Bunun icin elinizde yuvarlak bir cismin ve uygun bir mekanin bulunmasi yeterlidir. Belirli spor türlerini yapabilmeniz icin bir cok para harcamak zorunda kalabilirsiniz ancak bu farzedelim ki en az bir spor türü icin gecerli degilse bu da süphesiz futboldur. Ayni zamanda futbol tam anlamiyla basit bir oyundur. Eger futbolu örnegin basketbol ile karsilastiracak olursak futbolun gayet somut bir spor dali oldugunun farkina variriz. Buna karsin basketbolun ise bir cok kuraliyla somut olmaktan cikmis soyut bir spor dali oldugu gözden kacinilmaz. Ayni acidan baktigimizda futbol genis bir kitleye sahip olan, en alt tabaka ve siniflara kadar yayilmis ve belirginlesmis bir oyundur. Genellikle futbol en büyük ragbeti orta ve alt siniflardan görür. Iste bu yüzden de futbolun en popüler spor dali oldugu asikardir. (Bu arada "popüler" sözcügünün Latince anlamini arastirmakta fayda var.) Herneyse, futbolun halk nezdinde bu kadar yaygin olmasi elbette fanatizmi, kavgayi, siddeti ve seviyesizligi doguracagini önceden sezebilirdik. Dikkat ederseniz özellikle üst (burjuva) ve orta ile alt siniflar arasindaki ucurumun cok belirgin oldugu ülkelerde bu tür fenomenler gözetlenebilir. Orta ve alt siniflar yasadiklari toplum icinde ne denli antidemokratik, duyarsiz ve medeniyetsiz ise o derece asiri soven, sübjektif ve fanatiktir. Bu noktada ise futbol veya "saha ici" terminolojisine yaklastigimizi düsünüyorum. Futbol stadlarinda bile kücük cocuklarin ve ergenlik cagina ermemis genc insanlarin pedagojik olusumlarina saygi gösterilmesini gözardi eden ezici bir yiginin sürü psikolojisine kapilip hep bir agizdan küfür etmesi bu acidan belirleyicidir. Daha dogrusu icinde yasadiklari toplumun anlik bir belirtisidir ancak her acidan da "sistemin" yanlis isledigini gözler önüne serer.
Evet, futbol lümpen proleteryasinin sporudur ve orada kalmalidir. |
Şimdi ben Fenerbahçe dedim ama bir yandan da korkuyorum. Niyet okumak konusunda mahir birileri gelip murteddd, sırf Akp'ye muhalefet olma amaçlı Fenerli olmuş derlerse şaşırmam. :D
Der Spiegel'in yorumu: "Fenerbahçe'ye yapılan siyasi bir operasyon!" O yüzden şimdiden önlemimi alıp her ne kadar bir on yıldır falan pek takip etmesem de çocukluktan bu yana Fenerbahçeli olduğumu söyleyeyim. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:29 . |