![]() |
bi sorum olacak..
mrb arkadaşlar..kafama bişey takıldı..gerçekten bilmediğim için soruyorum,eğer zaman ayırıp yanıtlarsanız çok mutlu olucam..
."Ey Muhammed! İşte bunun için insanları tevhide davet et ve sana emredildiği gibi dosdoğru ol. Onların keyiflerine uyma ve de ki: "Ben Allah'ın kitaptan indirdiğine inandım ve bana aranızda adaleti gerçekleştirmem emredildi. Allah bizim de rabbimiz sizin de Rabbinizdir. Bizim yaptıklarımız bize, sizin yaptıklarınız da size aittir. Sizinle bizim aramızda hiçbir tartışmaya yer yoktur. Allah hepimizi biraraya toplayacaktır. Dönüş yalnız O'nadır'' şimdi bu ayet ŞURA suresinden alıntı,ama bu ayeti bize kim aktarıyor..Allah kendi ağzından aktarmıyor..''Allah hepimizi biraraya toplayacaktır. Dönüş yalnız O'nadır''...Hz.Muhammed aktarmıyor..."Ey Muhammed! İşte bunun için insanları tevhide davet '' .Peki bu ayetleri melekler falanmı aktarıyor bildiğim kadarıyla bazı ayetlerde meleklerede hitap ediliyor..valla cahilliğimi maruz görün :roll: |
Re: bi sorum olacak..
cevabı kendn yazmışsın. Onların keyiflerine uyma ve de ki: *diye başlıyor anladın mı?
|
Allah çelişkilerin adamı ya ben ona bayılıyorum :) Bazı yerlerde der " ben tekim herşeyi ben yaptım " bazı yerlerde " ve biz şunu var ettik,...., bizim kudretimizledir ki..." gibi bolca "biz"li ifade kullanır. Bolca yemin eder sözler verir yani enteresan tabi o da yaşamını insanların sırtından kazanıyor dimi ama :)
|
Aqura biz ifadesi arapçanın bir dil özellğidir. bilip bilmeden konuşmayalım.
direk alıntı yaptığım için büyük harflerle yazılıydı. Amacım bağırmak değildi. Yanlışım varsa özür dilerim. Ama tekrar yazacak vaktim şu an yok. kaynak altta. yazıyı siliyorum. işin özü biz kelimesinin kullanımı arapçanın bir cilvesi. alıntı kaynak: http://www.kurandaceliskiyoktur.com/?page_id=2 Teşekkurler ugurmania, -merwe |
Bakara 40:
"Ey İsrailoğulları ! Size verdiğim nimeti hatırlayın. Bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki ben de size verdiğim sözü yerine getireyim. Yalnız benden korkun." |
dadaruhi ne demek istiyorsun yorumunu göremedim.
|
iyide arkadaşlar tamam da,hala bi yanıt alamadık,neyse saolun =)
|
sevgili twilight20. cevabı yazmıştım ama neden anlamadın ben anlamış değilim.
."Ey Muhammed! İşte bunun için insanları tevhide davet et ve sana emredildiği gibi dosdoğru ol. ONLARIN KEYİFLERİNE UYMA VE DE Kİ: "Ben Allah'ın kitaptan indirdiğine inandım ve bana aranızda adaleti gerçekleştirmem emredildi. Allah bizim de rabbimiz sizin de Rabbinizdir. Bizim yaptıklarımız bize, sizin yaptıklarınız da size aittir. Sizinle bizim aramızda hiçbir tartışmaya yer yoktur. Allah hepimizi biraraya toplayacaktır. Dönüş yalnız O'nadır'' Parantez içindeki kısımın tamamı de kinin içinde. yani bunda anlaşılamayan nokta ne ben anlamadım maruz görün. |
Sayın twilight20
7.Yüzyıl çöl Arap'ının yazdıkları ancak bu kadar olur. Ayetlerin kimin ağzından çıktıklarından başka birçok ayette en az iki kişi var... Sanki Tanrı tek başına değil ve kendisi söyleyemez gibi... Basıma hazır kitabımda çok daha ilginç konular var. Saygılar hazreti |
Rica ediyorum biri bana buradaki görmediğim şu yazım kusurunu göstersin yoksa birilerinin ahmak(Anlama konusunda sıkıntısı olduğunu) olduğunu düşünmeye başlayacağım.
Değerli arkadaş bir kelime senden yani (ahmak kelimesi)parantez içindeki de benden hangisi daha nazik bir dilden acaba? Psikokemoterapi |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:02 . |