Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Cemaat ile Hükümetin Arası Açılıyor (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27431)

Sangre 12-02-2012 23:52

Cemaat ile Hükümetin Arası Açılıyor

Mitçileri ifadeye çağıran savcıların hükümetin talimatıyla görevden alınması, Cemaatin gazetesi Zaman tarafından tepkiyle karşılandı;

''Demokrasi tarihimiz açısından kritik öneme sahip soruşturmaları yürüten savcılar, yıllardır ya meslekten çıkarılma ya da dosyadan el çektirmeyle gündeme geldi.

Son olarak KCK soruşturması kapsamında MİT mensuplarını ifadeye çağıran İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, dosyadan alındı. Tüm bu örneklere baktığımızda, ortak sonuç şu: Bu savcıların yazdığı iddianameler, yaptıkları işlemler her defasında mahkeme heyetlerince uygun bulundu. Sanıklar tutuklandı ya da mahkum oldu. Yani tarih, görevden alınan savcıları hep haklı çıkardı''

http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...ep-dogru-cikti

rastaman 13-02-2012 01:05

Son 6 ay içinde 4-5 kez gerildi hükumet-cemaat ilişkileri,en son Gülerce Bülent Arınç'a veryansın etmişti,tutukluluk sürelerinin uzunluğundan şikayet ettiği için.
Cemaat aylar geçtikçe daha bir kendine güvenli davranır,gücünün farkına varır oldu.Eşyanın tabiatı bu,hukumet üzerindeki baskılarını ve ağırlıklarını artırmaya yönelik her hamleleri karşı tarafta daha fazla rahatsızlık yaratacaktır.

Ama şimdilik bu tarz gerginliklerden medet ummanın anlamı da yok,Feto da Reco da dünkü çocuk değiller,adımlarını dikkatli atarlar.
Ama bir gün gelir taraflardan biri dayanamaz patlarsa bu kesinlikle Recep emmi olacaktır,Feto değil.

errata 13-02-2012 01:13

1 - Cemaatin olayları ele alışı suyun betonda ilerlemesi gibi sessiz, yavaş ve derinlikli. Erdoğan'ın gereğinden hızlı hareket etmeye çalışması cemaatin tepkisini çekiyor.

2 - Bilinçli bir sözde ayrışma süreciyle cemaat bir süreliğine yeraltına çekilmeye çalışılıyor.

3 - Erdoğan, aracısız ve tek parça olarak gücü yönetebileceğini düşünüyor.

...

ozgur_beyin 13-02-2012 01:24

bu hükümet cemaata taviz verdikçe kendi sonlarını hazırlıyacaktır.
seversiniz sevmezsiniz o konu ayrı yanlız emin çölaşan şöyle yazdı sözcüde.

'' bu işin faturası sonunda birilerine çıkarılacak, peki kim bir yerlere gidecek? onları ifadeye çağıran savcı sadrettin sarıkaya gidecek bekleytin göreceksiniz''

yucemanitu 13-02-2012 01:31

Haberi görünce şok oldum Zaman gazetesinin AKP'yi adam akıllı eleştireceği hiç aklıma gelmezdi. Ama neden? Buna ne sebep olmuş olabilir?

Neva 13-02-2012 01:51

Alıntı:

yucemanitu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 431398)
Haberi görünce şok oldum Zaman gazetesinin AKP'yi adam akıllı eleştireceği hiç aklıma gelmezdi. Ama neden? Buna ne sebep olmuş olabilir?

Mit'cilerin sorgulanmasi demek, birinin de sorgulanmasi demek. Cemaat artik birini gozden cikarmis durumda, ozellikle Israil'e efelenilmesi doneminden beri.

Sangre 13-02-2012 02:37

Neva'ya katılıyorum.

Ahmet Altan da bu konuya değinmiş.. Genelde doğru şeylerden bahsetse de, yazıda söylediği gibi bu kavganın 'ölümüne' bir kavga olduğu görüşüne katılmıyorum.. Mutlaka bir noktada tekrar anlaşacaklardır.. Birbirlerini o kadar kolay harcamayacaklardır diye düşünüyorum.

Aynı zamanda MİT'in KCK veya PKK'yı yönlendirdiği, yönettiği düşüncesine, MİT'in içindeki 'Ergenekoncu'ların KCK kılığında bir takım eylemler yapması görüşüne katılmıyorum.. Zaten Taraf, bir takım köşe yazarlarınca, ana çizgi olarak bu görüşü uzun zamandır savunan ve dile getiren bir gazete.. Ben bu görüşün bir çeşit komplo teorisi olduğunu düşünüyorum.

Zaten Altan da 'ya öyledir, ya böyledir' diyerek okuyucuya seçenek sunmuş.. Kendisine göre 2. görüş doğru olabilir.. Bana ilk seçenek daha mantıklı geliyor.

Yazı için;http://www.gazeteciler.com/medya-kos...mu-47557h.html

AlbatrosS 13-02-2012 03:13

''Devrim'' kendi çocuklarını yiyecek gibi. Bu kavga'dan ''hükümet''in yaralı ama ''yenik'' çıkacağını sanmam. Geçmişte olanların benzeri tekrar edecektir. Erdoğan'ın hamlesi ''yargıyı terbiye etme'' hamlesiydi. Ben yargının da ''gülenci'' olduğuna inanmıyorum. Yargı cephesinin kanaatini belirleyecek şey HSYK olacaktır. Şayet HSYK görevden alınan savcıya dava açarsa cephesi net biçimde ortaya çıkar. Hükümet son anayasa referandumunda zaten yargıyı kontrol edebileceği araçlara sahip olmuştu.

Bu kavga kızışırsa galibi Erdoğan olacaktır. Kürtler ve Tusiad'la bir parça uzlaşması Erdoğan'ın elini oldukça güçlendirir ve cemaat yalnızlaşır. ABD dilediği kadar müdahale etsin, cemaati tasfiye etmesine yetecek zamanı bulacaktır ki ABD'nin karışacağını da pek sanmam. Erdoğan kendilerine zaten aman aman muhalif değil.

Cemaat tasfiye edilirse?

Herkes şuna emin olsun ki Erdoğan Gülen'i itibarsızlaştıracak araçlara sahiptir. Ben ''kavga'' sürecek olursa orta vadede asıl cemaatin kendi içinde bir YARILMA yaşanacağını tahmin ediyorum.

Neva 13-02-2012 03:19

Alıntı:

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 431423)
''Devrim'' kendi çocuklarını yiyecek gibi. Bu kavga'dan ''hükümet''in yaralı ama ''yenik'' çıkacağını sanmam. Geçmişte olanların benzeri tekrar edecektir. Erdoğan'ın hamlesi ''yargıyı terbiye etme'' hamlesiydi. Ben yargının da ''gülenci'' olduğuna inanmıyorum. Yargı cephesinin kanaatini belirleyecek şey HSYK olacaktır. Şayet HSYK görevden alınan savcıya dava açarsa cephesi net biçimde ortaya çıkar. Hükümet son anayasa referandumunda zaten yargıyı kontrol edebileceği araçlara sahip olmuştu.

Bu kavga kızışırsa galibi Erdoğan olacaktır. Kürtler ve Tusiad'la bir parça uzlaşması Erdoğan'ın elini oldukça güçlendirir ve cemaat yalnızlaşır. ABD dilediği kadar müdahale etsin, cemaati tasfiye etmesine yetecek zamanı bulacaktır ki ABD'nin karışacağını da pek sanmam. Erdoğan kendilerine zaten aman aman muhalif değil.

Cemaat tasfiye edilirse?

Herkes şuna emin olsun ki Erdoğan Gülen'i itibarsızlaştıracak araçlara sahiptir. Ben ''kavga'' sürecek olursa orta vadede asıl cemaatin kendi içinde bir YARILMA yaşanacağını tahmin ediyorum.

Gulenci degil zaten kendisi, hicbir zaman da olmadi gercekte.

TUSIAD'da destek vermez bu saatten sonra.

TUSIAD'in kalin adamlari da Israil karsiti degil.

AlbatrosS 13-02-2012 03:58

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 431427)
Gulenci degil zaten kendisi, hicbir zaman da olmadi gercekte.

TUSIAD'da destek vermez bu saatten sonra.

TUSIAD'in kalin adamlari da Israil karsiti degil.

İte ite verirler. Hepsi iktidarın eline bakıyor. İktidarla çatışabilen kim kaldı? Kaldı ki İsrail'e lüzumundan fazla itibar gösteriyorsunuz. Bu işin ağa babası ABD'dir. Tusiad da ABD'yi önemser asıl, İsrail'i değil.

Bu işin bence İsrail'e bir ilgisi yok. Erdoğan İsrail'le çatışıyor da İsrail'le ABD bile çatışıyor. Oysa ABD'yle herhangi bir sorunu yok.

Ben İKTİDAR olmanın avantajlarını elinde tutan Erdoğan'ın bu hamleye papuç bırakacağını sanmam. Bırakmaz gibi de geliyor. Bu işi büyüteceklerini de sanmam; ancak, büyürse devreye Gülen'i itibarsızlaştırma işi girecektir. Milli Görüş'le arasında mesafe koymuş Erdoğan'ın bu işi GÜLEN'LE yapması çok zor olmaz. Bu esnekliğe de sahipler...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:54 .