Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Ötekİ İslam ve İran (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27577)

ozgur_beyin 01-03-2012 14:31

Ötekİ İslam ve İran

10 günlük iran seyahatinden yeni döndüm.
önce söyleyebileceğim ilk laf şu .
atatürke yeniden biat ettim. o büyük adam dini rejimlerin kötülüğünü 80 yıl önce görmüş ve türkiyeye yön vermiş.
iranda güya bir ''islami'' rejim var. her şey ''memnu'' (yasak).
ama paran varsa her şey var. rejimin adı (bana göre) islami faşizm.
petrol denizinin üstünde yüzen iran'da benzin karneyle. taksilere ayda 350 lt.hususilere 50 lt. benzin veriliyor rafinerisi (benzin için) olmayan iranın aklı kadının ''apış arasında'' işi gücü bu. ana okulu çocukların bile başları ''hicaplı'' örtülü. insanlar fakir ve mutsuz. fakirliğim iyi bir yönü var. obeziteli fert yok gibi
beş tane devlet televizyonu var. hep aynı şeyler gösteriliyor .humenisiz veya hamaneysiz beş dakka yok. soğuk donuk proğramlar var. iranlı seyretmiyor .
uydudan türk televizyonlerı seyrediyor.tayyibi tanıyan yok ama atatürkü herkes tanıyor.aşağı yukarı türkiyeden 20 yıl geride asgari ücret 250 dolar.
yönetim emirle dolar kurunu ayarlamışlar! resmi kur bir dolar12.230 iran riyali ama gerçekte1900 riyal dolar olduğundan kıymetli .bankalardan senede bir defa dolar alma şansınız var
en önemli şeyi unuttum iran halkının gönlünde islam ölmüş. müslüman çok az.islamdan çıkıp hrıstiyan olan çok. ateistte çok. tahmin ediyorum türkiyeden çok.iran(yönetim) türkiyeyi müslüman saymıyor .yani bizimkiler gibi.
biz onları saymıyoruz onlarda bizi.
iranda türkiyedeki kadar cami (mescid) yok.ezan sesleri kısık.yani her yer cami değil.
tehranda arkeoloji müzesinde gezdik. hamurabi kanunlarının yazıldığı taşı gördüm orjinali değil birebir taklidi. orjinali parista luvr daymış.
şimdilik bu kadar merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplamaya hazırım

ozgur_beyin 01-03-2012 14:50

en önemli olanı unutmuşum. dindar insan yetiştirmek isteyen humeyni rejimi. uyuşturucu müptelası bir gençlik yetiştirmiş gençlerin büyük çoğunluğu uyuşturucu kullanıyor. ve eşcinsellikte yaygın. yani dindar nesil yetiştirme gayretide emirle olmamış.

sergenci 01-03-2012 17:10

sevgili ozgur_beyin hoşgeldiniz, daha çok merakım mut a nikahı halen uygulanıyormu. İran da ki uyuşturucu tacirlerinin idam edildiklerini basından izliyoruz, uyuşturucu kullananlar için kadın veya erkek olsun nasıl bir ceza uygulanmakta. 1990 yılında humeyni rejiminden kaçıp gelen bir arkadaşım vardı, humeyni rejimini ara sıra konuşurduk bu arkadaşım şah yanlısıydı, her şeyine el konulmuş daha önceden yurtdışına kaçırdığı para sayesinde rezillikten kurtulduk diyordu. Hep söylerdi Atatürk benim canım canım, memleketin kıymetini bilin, şeriat oğulu babaya düşman eder bu günleri mumla ararsınız. Esenkalın.

vartor 01-03-2012 17:20

Cizilen yol belli olmaya basladi; Irtica yerine, ateizmle mucadele, dindar bir genclik yetistirme cagi baslatilmak istendigi kurandan da apacik olarak meydanda. Iran basta olmak uzere, islami ulkelerin durumunu, demokrasisini goremiyor mu bu adamlar.http://www.gazeteport.com.tr/haber/82079/

ereninthenature 01-03-2012 18:12

Bir arkadas Hindistana bisiklet turu yapmak istiyor, rotayi mecbur Iran'dan gecicek sekilde cizdiler.Nelere dikkat etmeleri lazim?Surlardan gecmesinler dedigin bir yer var mi?

ozgur_beyin 01-03-2012 20:57

Alıntı:

sergenci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433535)
sevgili ozgur_beyin hoşgeldiniz, daha çok merakım mut a nikahı halen uygulanıyormu. İran da ki uyuşturucu tacirlerinin idam edildiklerini basından izliyoruz, uyuşturucu kullananlar için kadın veya erkek olsun nasıl bir ceza uygulanmakta. 1990 yılında humeyni rejiminden kaçıp gelen bir arkadaşım vardı, humeyni rejimini ara sıra konuşurduk bu arkadaşım şah yanlısıydı, her şeyine el konulmuş daha önceden yurtdışına kaçırdığı para sayesinde rezillikten kurtulduk diyordu. Hep söylerdi Atatürk benim canım canım, memleketin kıymetini bilin, şeriat oğulu babaya düşman eder bu günleri mumla ararsınız. Esenkalın.

sevgili sergenci iranda muta nikahı var. yeterli bilgi edinemedim.
yalnız şunu kesin öğrendim karısından boşanmak isteyen adam(aynısını kadın yapamıyormuş) mollaya gidiyor . molla kadını boşuyormuş .eğer molla kadına göz koymuşsa o kadına para ve geçinme sağlıyor ve kendine bir harewm kuruyormuş. şunu kesin öğrendimki möllalar oranın en zengin adamlarıymış.
arkadaşın doğru söylemiş bu memleket şairin dediği gibidir

bu şehr i istanbul ki bimislü bahadır
bir sengine yekpare acem mülkü fedadır.

bir iki ay kaldam herhalde bunalım yapardım

rastaman 01-03-2012 21:05

Alıntı:

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433538)
Bir arkadas Hindistana bisiklet turu yapmak istiyor, rotayi mecbur Iran'dan gecicek sekilde cizdiler.Nelere dikkat etmeleri lazim?Surlardan gecmesinler dedigin bir yer var mi?

İran boyunca herhangi bir sorun yaşamayacaktır,hatta halkın sıcak ilgisiyle karşılaşacaktır.İran'ın birçok bölgesinde otostopla yol aldım,herhangi bir sorunla da karşılaşmadım.
Ama İran-Pakistan arasını kesinlikle tren yada otobüsle aşmalı,özellikle Zahedan bölgesi çok tehlikeli,zaten orda uyarırlar onu.

ozgur_beyin 01-03-2012 22:54

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433550)
İran boyunca herhangi bir sorun yaşamayacaktır,hatta halkın sıcak ilgisiyle karşılaşacaktır.İran'ın birçok bölgesinde otostopla yol aldım,herhangi bir sorunla da karşılaşmadım.
Ama İran-Pakistan arasını kesinlikle tren yada otobüsle aşmalı,özellikle Zahedan bölgesi çok tehlikeli,zaten orda uyarırlar onu.

rastaman doğru söylüyor.iran halkı iyi insanlar. aynı bizim gibi misafir perver.
yalnız iran bitince medeniyette bitiyormuş.en iyi yöntem zahedandan sonra afganistan topraklarından olacağınca hızlı çıkmak . biz iki arkadaştık bize niyetimiz varsa (hindistana gitmek) hiç tavsiye etmediler

bakkalmahmud 02-03-2012 00:01

Hosgeldin özgürbeyin,iranda islami fasizme karsi herhangi bir faliyet varmi?.
saygilar ve selamlar

ozgur_beyin 02-03-2012 00:19

Alıntı:

fifty-fifty´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433560)
Hosgeldin özgürbeyin,iranda islami fasizme karsi herhangi bir faliyet varmi?.
saygilar ve selamlar

sevgili fifty- fifty korkunç bir devlet baskısı var kimse memnun değil iki cümleden sonra lise çağındaki genç kızlar bize we are goverment bad dedi
halk memnun değil ama çaresiz. durumun nasıl olduğunu musavi olayı anlatıyor
bildiğiniz gibi seçimi musavi kazandı ama mollalar seçimi ahmedi nejada kazandırdılar. bir gece musaviyi alıp götürmüşler ölümü sağmı hala belli değil.
şu an umulan amerikanın mollaları devirmesi, halk buna bile razı. bana görede ömürlerien fazla bir kaç sene. seçimlerden önce bütün yabancı basını ülkeden çıkarıyorlar. atom bombası yapmadan mollaları yok ederler ( bu benim fikrim)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:01 .