Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Iyi ki varsin Nihat Hatipoglu :) (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27665)

sargon 16-03-2012 19:11

Iyi ki varsin Nihat Hatipoglu :)

Böyle adamlari kesfetmekte hep gec kaliyorum. Hayal meyal bir TV'de hadis yorumlari falan yapan biri oldugunu hatirliyorum. Belki de yaniliyorum. Yazisi o kadar hosuma gitti ki, sizlerle paylasmadan edemedim. Insan akli bu kadar mi suya tirit olur. Hayir, bu yaziyi 196 kisi de facebook'ta paylasmis. Off, off..

http://www.gazeteoku.com/yazar/nihat...daki-uyarilari

Peygamberimiz bizi, 1400 yil önce uyarmis. Bakalim neler demis.

Alıntı:

Şöyle buyuruyor: "Irak'ın kendi parasını (dirhem) ve kilogramını toparlayamayacağı günler yakındır" (Müslim, hd: 2896) Hadis çok açık ve net bir bilgiyi bizimle paylaşıyor.
Hz. Peygamber (s.a.v.) kilogram olarak terceme ettiğimiz ölçeği, toprak ürünlerine örnek göstermiş ve bu ülkenin toprakaltı ve üstü zenginliklerinin paylaşılacağına işaret etmiştir. 1990'lı yıllarda gelişen olaylar ekonomik yönden yaşanan darboğaz, ambargo ve benzeri kargaşalar Hz. Peygamber'in (s.a.v.) bu uyarısını haklı kılıyor.
Evet, bence de cok acik. Yakin derken 1400 yil sonrasini kastetmis olduguna hic süphe yok.

Peki ya sonraki mucizevi uyari neymis. O da su:

Alıntı:

"Şam ehlinin parasını (dinarını) ve bıçağını (muda) elinde tutamayacağı günler yakınlaştı." (Müslim hd: 2896). Bu hadiste geçen "muda" kelimesi hem bıçak ve hem de ölçü birimi anlamına geliyor. (İbnü'l-esir, en-nihaye, IV, 310)
Bu hadisin ne anlattığı da çok açıktır. Zaman gelecek Suriye hem yeraltı zenginliklerine, hem silahına ve hem de parasına hâkim olamayacaktır demek istiyor Hz. Resul (s.a.v.). Belki bu uyarılarıyla dünya Müslümanlarını dünyanın yeni dizaynına dair uyarmış oluyor. "Bu zor günleri yaşayabilirsiniz. Oyunlara gelmeyin, inancınıza ve ülkelerinize sahip çıkın" demek istiyor. Tabii ki anlayacak ve tedbirini alacak bir kulak bulabilse.
Kirmizi ile isaretledigim "cok acik" ve "belki"ler birbirini götürür ve geriye birsey kalmaz ama, bu kisimlari yok varsaysak bile ortaya baska bir sorun cikiyor. Bu Sam ehli merhum peygamberden bu yana belki 50 kez dinarini ve parasini tutamadigi günleri yasamadi mi? Iki tane dehset verici Mogol akini ile Sam iki defa talan edilmedi mi? Ee, öncesinde de birkac hacli seferi buraya kadar ulasti. Hadi Osmanli dönemini gecelim, koca dünya savasi var, Fransa egemenligine girmesi var. Olsun canim, peygamberimiz kesin bugünü kastermistir. Zaten nur yüzlü Nihat hocamiz da öyle buyurmus.

Peki ya Misir icin ne demis peygamberimiz?

Alıntı:

"Ve sizler başladığınız yerden geri dönersiniz. Sizler (fethe) başladığınız yerden geri dönersiniz" (Müslim, hd: 2896).
Bu ifade "topraklarınızı da yitirirsiniz" anlamına gelmiyordur inşallah. Gelmiyordur ama boşa olan bir uyarı da değildir elbette. Bütün bu sözler ve dikkat çekmeler bizlerin daha sorumlu ve tetikte olmamız için söylenmiş uyarılar olmasın! Çünkü Allah'ın Resulü (s.a.v.) hayatı boyunca hiç boş konuşmamıştır.
Isin gercegi, peygamber bos mi konusmus, dolu mu bilemeyecegim ama Nihat hocanin bos konustugu acik. Hani su cok tangirdayan bos teneke misali. Salla Nihat salla, kim tutar seni!

Sonraki paragrafta da bir "Firat'in sulari" olayi var ki, o hepten zirva.

Alıntı:

Bu kısa yazıda Ortadoğu ile ilgili değerlendirme yaparken siyasi ve politik değerlendirmelerden uzak durarak kendi alanımla ilgili değerlendirmelerde bulunmaya çalıştım.
Belli, ama hic degilse birazcik siyaset, tarih falan bilseydin be hoca. Hadi bilmiyorsun, bari "siyaset" ile "politika"nin ayni anlamda oldugunu bilseydin. Zira 300 bin satan bir günlük gazetede yazi yaziyorsun. Insan biraz kendini gelistirmez mi?

Alıntı:

Sonuç olarak şunu demek istedim: Peygamberimiz (s.a.v.) Ortadoğu coğrafyasıyla ilgili haber vermiştir. Ben bu haberlerin yüzlercesinden sadece birkaçını buraya aldım. Bu konuda söylenecek o kadar husus var ki! Belki onlarca hafta bunlara devam etmem gerekebilir.
Gördügünüz gibi Nihat hocada hic acima yok. Daha da yazacakmis baksana, iyi ki Sabah okumuyorum, tesadüfen gördüm.

istatistik 16-03-2012 20:20

Ortalıkta Adnan Oktar ve Ömer Çelakıl gibi şaklabanlar varken kendisi gibi daha ciddi bir insanın bu yarıştan geri kalması zaten düşünülemezdi.

Yalnız kendisinin yatcaz kalkcaz 1400 yıl geçecek gibi bir mantık yürütmesi oldukça ilginç. Yukarıda yazan hadislerin gerçekliği konusunu bir kenara bırakırsak bahsi geçen topraklar (Irak, suriye) bu 1400 yıl içinde kaç defa el değiştirdi, kaç savaş gördü.

AhbAp 16-03-2012 22:52

Alıntı:

sargon´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 434786)
Gördügünüz gibi Nihat hocada hic acima yok. Daha da yazacakmis baksana, iyi ki Sabah okumuyorum, tesadüfen gördüm.

Sen kendisini bir de TV'de izle istersen. Şu sıralar ATV'de yanlış hatırlamıyorsam. Cehennem işkencesini ballandıra ballandıra anlatmakta üstüne yoktur. Ahiretteki bekleyişi anlatışına birkaç kere şahit oldum (demek ki dönüp dolaşıp bundan bahsediyor), anlatırken orgazm oluyor. Ve aynen dediğin gibi, bir şeyleri alıp bir şeylere bağlama konusunda da üstüne yoktur. Seyredersen daha çok eğleneceğinden eminim.

AlbatrosS 16-03-2012 23:23

Bunlar evrimi tersen(g*tten) yaşayan mutasyon kazaları olsa gerek. Bir insanın poposunda bu denli nörolojik aktivite olması tesadüfün de ötesi bişi olsa gerek...

yucemanitu 17-03-2012 01:07

Ya bu şaklaan cennette s*çmayacağız yediğimiz içtiğimizi terle vücudumuzdan atacağız, bile demiş iyi mi?

AhbAp 17-03-2012 11:14

Hatipoğlu'ndan ölüm, acı ve materyalizm dersi...

istatistik 17-03-2012 12:27

Demekki azrailin yamakları var ve "Gıpraşma la!" mantığı ile kişinin canının alınmasını kolaylaştırıyor.

Bir de kurban kesilirken zevkten çırpınır diyen bir uyanık vardı hatırlayan var mı?

vartor 17-03-2012 16:12

Boyle alimler var oldukca, ulkenin her yerinden ilim fiskirmasi kacinilmazdir. Melekler vucudu tutar, azrail cekistirirmis ruhu. Bu hesaba gore, baliklari da tutan ve ruhunu ceken balik azraili ve melekleri oldugu garanti.:)

Engse Hohol 09-01-2017 09:54

Nihat Hatipoğlu'nun bazen klavye azizliğine uğraması; Soğuk gecede ya.ağından kalkıp namaz kılan

https://lh3.googleusercontent.com/Ly...=w1490-h838-no

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:49 .