![]() |
Rig Veda'daki Çok Çarpıcı Bir Bilimsel Mucize!
Alıntı:
Gördüğünüz gibi Rig Veda Güneş'in bir ''araba'' olduğundan bahsediyor.Bu bilgi bilimle tamamen uyum içindedir.Zira Güneş Solar Apex adı verilen bir yörünge boyunca çok büyük bir hızla ilerlemektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Güneş'in ''çekim gücü''dür.Güneş ilerlerken tıpkı bir araba gibi sistemindeki diğer gezegenleri de(dünya vb.) kendiyle birlikte gittiği yöne sürüklemektedir. Gerçekten bu bilimsel bilgi daha güzel anlatılamazdı,hem de 3,3.5 bin yıl öncesinden! Bu Müslüman tarzı mucizenin yanında,Vedalardan diğer tespit ettiğim mucizeleri de sunayım; Alıntı:
Alıntı:
Görüldüğü gibi dünyanın hareket ettiği açıkça yazıyor.İsteyene indirip kontrol edebilecekleri Rig Veda'nın İngilizce çevirisini indirebilecekleri linki verebilirim. |
bu eski hint metinleri beni de epey sarsmıştır.
"bir benzeri dahi yazılamaz", "inkâr edenler bir tek ayet üretsinler" türünden saçmalıklara verilecek en güzel cevap M.Ö 3000-5000 yıllarında yazılmış bu metinlerdir. geçen seneye kadar kur-an'da bir tek mucize varsa bunun "izafiyet teorisi" çağrışımlı ayetler olduğunu düşünürdüm. ama araştırdığımda cevap yine hindistandan gelmişti. Aşağıdaki paragraf, 5000 yıl öncesine ait bir hikâye'den alıntıdır. http://lifeasitis4me.blogspot.com/20...ent-india.html Uzun zaman önce bir kral vardı. Kral, kızı için uygun bir eş aradı ama bulamadı. Gücünü kullanarak Brahmaloka'ya (evrenin en yüksek yerine) ulaştı. Orada, cennetten gelme bir müzik çalmaktaydı. Kral, müziğin kısa bir süre durmasını istedi. Müzik durduğu zaman, Kral Brahmaya danıştı ve kendi insanları arasında kızına uygun bir eş olup olmadığını sordu. Brahma güldü ve ona dedi ki: "senin bu kısa yolculuğun sırasında dünyada binlerce yıl geçti, hatta senin torunlarının ismi bile dünyada duyuldu. Kendi yerine git. Tanrı, Krishna ve Balarama'nın doğumunu gerçekleştirdi. Balarama senin kızın için ideal eş olacaktır". Kur-an'daki pek çok olayın antik Hint kitaplarından alıntı olduğuna dair bir başlık da bu sitede mevcut. http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13318&highlight=hindu saygılar... |
Alıntı:
Saygılarımla... |
Alıntı:
Kur-an yazılırken çoğunlukla tevrat, bir miktar da incil'den faydalanılmıştır. izafiyet çağrışımlı ayetler de tevrat'tan aktarılmadır. ama o kitaplara da hint, mısır ve sümer metinlerinden geçmiştir. m.ö. 5000-3000 tarihlerinde yazılmış bu metinler, bugün bile okunduğunda anlaşılabiliyor. saygılar... |
Hinduizmin kutsal kitabı olan Bhagavat gitada da yıldız savaşlarına benzer anlatımlar vardır. Ateşli silahlar havada uçan arabalar vesaire...Bunca yıl önce böylesi bir anlatım başka hiç bir kutsal kitapda belki yoktur.
|
Alıntı:
Saygılarımla... Alıntı:
Jalayan - hem suda hem havada seyahat icin dizayn edilmis bir tasit (Rig Veda 6.58.3) Kaara- hem yerde hem suda seyahat icin dizayn edilmis bir tasit (Rig Veda 9.14.1) Tritala- uc katli bir tasit(Rig Veda 3.14.1) Trichakra Ratha - havada ucan uc tekerlekli bir tasit (Rig Veda 4.36.1) Vaayu Ratha- havadaki gazlari ayristirma gucuyle calisan araba (Rig Veda 5.41.6) Vidyut Ratha- guc kaynagi tasiti(Rig Veda 3.14.1). Saygılarımla... |
Yeni Mucizeler;
Rig Veda:Who scatter clouds about the sky, away over the billowy sea: O Agni, with those Maruts come. Bulutları dalgalı denizden uzaklara dağıtan; Ey Agni,Marutlar ile gel. Müslümanlar bulutların hareketine bile mucize diyor,dolayısıyla bunu mucize olarak sunmama şaşmayın :D Rig Veda:Where now is Surya, where is one to tell us to what celestial sphere his ray hath wandered? Güneş şimdi nerede,nerede bize göksel kürenin ışınlarını gönderdiği yeri söyleyecek olan? Görüldüğü gibi Güneş'in küre oluşundan bahsedilmiş,halbuki Güneş tepsi gibi görünür,bunun keşfedilebilmesi imkansızken o zamanlar,nasıl bilmişler? Rig Veda:THREE spheres of light, O Varuna, three heavens, three firmaments ye comprehend, O Mitra... Sen 3 ışık küresi,Varuna,3 cennet,3 göğü algılarsın,Ey Mitra... Hindularda da gök katlıdır,7 katlıdır hem de,gördüğünüz gibi burada 3 katından bahsedilmiş,3 gök denilerek. Rig Veda:ONE half of day is dark, and bright the other: both atmospheres move on by sage devices. Günün bir yarısı karanlık,diğer yarısı aydınlıktır:her iki atmosfer muhtemeşem düzen içinde ilerleyip durur. Burada bilimsel bir hata var,fakat bilimsel hatadan doğan bir mucize de; Bu ayetten kolayca dünyanın bir tarafında karanlık iken bir tarafında gündüz olması mucizesi çıkarılabilir.Hatta ondan başka sonuç da çıkmıyor aslında,atmosferi ikiye bölmüş,bir tarafı karanlık,bir tarafı aydınlık demiş,bunlar yer değiştirir demiş.Yer değiştirdiklerinde bi taraf aydınlık iken bir taraf mecburen karanlık olacak :) Ayrıca bu ayet şu Kur'an ayetlerinin de kaynağı gibi gözüküyor,örneğin şu; Enbiya/33 “Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ayı yaratan da Odur. Bunların herbiri bir yörüngede yüzmektedir.” Gördüğünüz gibi burada gece ve gündüzden ayrı varlıklar olarak söz edilmiş ve bunların da yörüngede yüzdükleri yazılmış.Bu ayetin birebir kopyası ve yanlış bir bilgi elbette. Vedalar:In the expanse of space. Uzayın genişlemesiyle. Evrenin genişlemesinden bahsetmiyor mu açıkça? Vedalar:As the exalted horn of bulls for splendid might, as the Sun's eye set in the firmament's expanse, Muhteşem güçlü boğaların yüce boynuzu gibi,genişleyen göğe yerleştirilmiş Güneş'in gözü gibi. Yine evrenin genişlemesinden... Şimdilik bu kadar yeter :) |
Alıntı:
Kitapta melek(tekil) olarak gecer, burda cogul kullanilmis. |
hoş bir paylaşım...gerçekten...
|
Öncelikle merhaba;
Konu ilginç.Konuyu dağıtmadan aklıma takılan bir soruyu paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz kurandaki büyük hatalardan biri kalbin beyin sanılması. Bu hata geriye doğru incil, tevrat ve rig vedalarda da var. Diyeceğim oki vedalarda sözde mükemmel son dini bile silip süpürecek bilgiler mevcutken, ayrıca diğer dinler bunlardan etkilenip aynı hatayı (kalp-beyin) yansıtmayı sürdürürken bu vedaları yada bilgileri binlerce yıl önce insanlara sunan her kimse neden bu bariz hatayı yapmış olabilir? Ben nedense bilinçli bir hatanın yapıldığı izlenimi ediniyorum. Düşünsenize evrenle ilgili bu kadar doğru bilgiler sunarken kalbi beyin yerine koyacak kadar bilgisiz olabilir mi bu kişi(ler)? Diyorum ki, bu bilimsel hata özellikle konulmuş gibi duruyor inançların içine. Bir gün yeterli bilimsel bilgiyle çözüleceğini ve insanların bu inançların tanrısal olmadığını anlayacağı öngörüsüyle vedaları insanlara aktaranlarca yapılmış kasıtlı bir yanlıştır. Ben bu hata ile binlerce yıl önceden inançların tanrısal olmadığının geleceğe bir uyarı ve mesaj olarak insanlara iletildiğini düşünüyorum. Bilmem siz ne dersiniz. Şimdilik saygımla gittim... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:39 . |