![]() |
"Vatikan bile kutladı. Bizim üniversitelerimizde hala sorun var"
Kaynak ve Alıntı Adresi: http://haber.sol.org.tr/bilim-teknol...z-haberi-54399
Alıntı:
|
Bunların yaptığı tam bir arsızlık ve biilim düşmanlığı.
Neden bilim düşmanlığı derseniz, bilimsel bir kuramın reddi yine bilimsel olmalıdır. Bilimsel deneyleriniz, araştırma ve kanıtlarınız olmadan bilimin öğretildiği bir kuruma gidip bir bilimsel iddiayı çürütemezsiniz. Neden arsızlık derseniz, siz hiç camiye gidip cuma namazlarında Allah'ın olmadığı veya evrim kuramını vaaz etmek isteyen bir kişi gördünüz mü? Eğer üniversitelerde bilimsel dayanağı olmayan dinsel öğretiler öğretilecekse ben de gider camilerde evrim teorisini anlatırım... veya camilerde Ateist görüşlere de yer verilmesi gerektiğini Ateistlerin camilerden dışlandığını iddia ederim. Bu kadar densizlik ve kendini beğenmişlik olabilir mi? |
Sevgili ALKA,
Bu adamlarda mantik olsa, zaten simdi bulunduklari yerde olmazlardi. Kendini begenmislik, akillariyla allah yolunda gittiklerini, dolayisiyla dogruyu yaptiklarini zannettiklerinden kaynaklaniyor. Iman mi mantigi siliyor, mantiksizlik mi imani korukluyor henuz anlayamadim, ama biri varken nedense digeri olmuyor. |
Buna benzer "evrim karşıtı" sempozyum veya toplantılar burada da sıkça yapılıyor. Buna karşı değilim ben. Dinlerin etkisiyle böyle şeylerin yapılmasını olağan karşılıyorum. Zaten katılımcı olaran kesim belli... Bir lobi veya özel bir toplantı salonu gibi geniş bir alanda toplansınlar. Karışamayız.
Karşı olduğum şey, bu tip faaliyetlerin "bilim" çatısı altında yapılmasıdır. Bilimsel tek kelimenin 'evrim' olduğu sempozyumdan ne fayda gelir bilemiyorum. Ayrıca hadi bazıları bu şarlatanlığa bilim dediler, Marmara Üniversitesi gibi büyük ve ismi sayılır bir yerde, bu tip akıl dışı şeylerin yapılmasına nasıl izin verildiğine de şaşırıyorum. İlla ki "Burası Türkiye, her şey olur." mu demek gerekiyor?! |
Behzat Ç. dizisinde bir kaç ay evvel bu konuya bayağı parmak basmışlardı. Konudan bihaber insanlar için çok bir şey ifade etmeyen tonla göndermeyle doluydu ki bölüm seyrettiğimde yuh artık demiştim. Vakti olanların bölümün tamamını izlemelerini tavsiye ederim. Çok daha fazlası var tabi bölümde.
http://www.youtube.com/watch?v=MQXYY4Bznnc |
Alıntı:
yaratılış düşüncesini sen camide vaaz verirken, köy kahvesinde sohbet ederken, evde mevlit okuturken anlatırsın bu normaldir ama futbol sahasında basketbol oynanmak, cuma namazında İncil dersleri vermek nasıl çok yersiz ve diğerlerine bir saygısızlıksa bir bilim kurumunda da böyle bir sempozyum yapılmasına da onun için abestir. Örneğin tıp fakültesinde ‘Leylek Kuramı sempozyumu', astronomi bölümünde ‘Dünya düzdür konferansı', tarih ve coğrafya bölümünde ‘Ruh çağırma seansları' düzenlenirse, bunlara da ‘hoşgörü' adına karşı çıkmayacaklar mı? Yarın bir başkası çıkar zorla camide bale yapmak veya nu resimleri sergisi açmak ister, ya da Allah Yoktur konferansı düzenler. Yani ne kendilerini ne de başkalarını kandırsınlar. |
prof. dr. irfan yılmaz
(dokuz eylül üniversitesi buca eğitim fakültesi orta öğretim fen ve matematik alanlar eğitimi bölümü biyoloji eğitimi anabilim dalı) *prof. dr. adem tatlı (emekli, dumlupınar üniversitesi eski rektör yardımcısı fen-edebiyat fakültesi eski dekanı) *prof. dr. turan güven (gazi üniversitesi gazi eğitim fakültesi ortaöğretim fen ve matematik alanları eğitimi bölümü biyoloji eğitimi anabilim dalı) *prof. dr. eşref edip keha (karadeniz teknik üniversitesi tıp fakültesi temel tıp bilimleri bölümü tıbbi biyokimya anabilim dalı) *prof. dr. ismail kocaçalışkan (yıldız teknik üniversitesi fen-edebiyat fakültesi moleküler biyoloji ve genetik bölümü moleküler biyoloji anabilim dalı) *prof. dr. cengiz çakmak (istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi felsefe bölümü felsefe tarihi anabilim dalı) *yrd. doç. dr. ömer faruk noyan (celal bayar üniversitesi mühendislik fakültesi inşaat mühendisliği bölümü yapı anabilim dalı) *dr. nihat buğra ağaoğlu (türkiye öğrenci konseyi başkanı, sağlık bakanlığı proje koordinatörü) BU isimler katılacakmış konuşmacı olarak. İrfan Yıldırım şu dinozorlarla kapışması için Ademin boyunun 30 metre olması gerektiğini söyleyen şahıs... Adem Tatlı'yı evrimin biyolojinin felsefesi olduğu iddasıyla biliyoruz. Turan Güven: Tartışma programlarında sürekli Maohlon Hoagland'ın doğal seleksiyon örneğini bir kahve muhabbeti şeklinde (yaww gardeşim bu nasıl iş o şişelerin gapağını dakan bir var yauww) çarpıtan şahıs Hoagland şunu tespit etmiştir "Hayatın Kökleri" isimli kitabında: Issız bir kumsalda kıyıya vuran şişelerin hepsinin kapaklı olduğunu aralarında hiç kapaksız şişe görmediğini söylemiştir. Çünkü kapaksız olan şişelerin okyanusun zorlu koşullarına dayanamayıp battığını asla kıyıya varamadığını görerek bu olayla doğal seleksiyon kuramı arasında benzetme kurmuştur. Tabi bu bir benzetme. Doğal seleksiyon kuramında da doğanın zorlayıcı koşullarında hayatta kalan canlılar, okyanusun zorlu koşullarında batmadan kıyıya vurabilmiş kapaklı şişelere benzer. Doğanın zorlu sınavını atlatabilen canlılar bu genetik miraslarını aktararak yeni ve farklı nesiller yaratırlar. Şişeler sadece bu zorlu sınavı geçişi gösterme amaçlı bir örnektir. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:54 . |