![]() |
Demokrasi ve laiklik konusunda en duyarlı TV kanalı hangisi?
Sizce, demokrasi ve laikliği savunmada en iyi, en duyarlı TV kanalı hangisi?
|
Re: Demokrasi ve laiklik konusunda en duyarlı TV kanalı hang
Kanaltürk'ü çok tutuyorum bu konuda. Kuruluşunda Attila İlhan'ın da büyük payı olmuş ne de olsa.
NTV de 2. favorim |
roj tv ve med tv favorilerim
Değerli dersimmm bu iki tv kanalını hangi kriterleri göz önünde tutarak söyledin bizimle de paylaşabilir misin bu kriterleri? Sanırım Cem bu sorusunu genel yayın yapan kanalları göz önünde bulundurarak sordu. Eğer seninle olan diyaloglarıma bakılırsa senin kriterin bana göre biraz SİYASİ ne dersin?? Psikokemoterapi |
Ben de Kanaltürk diyorum. İkinci favorim yeni olmasına rağmen Su TV *diyorum.
|
dersimmmm abim helalossun..
bana sor. en çok hankı teve ye beenion*??.bende HNM Tv.ye çok beyeniyom.8O çünküm bana devamlı *-aslansın Cemal.. kaplansın cemalim.. en büyük CeMAl başka büyük yok deyi devamlı yayın yapıyo.. :mrgreen: Allah razı olsun benim hanımdan..iyiyayın yapıyo.. sende aynı benim gimi çok tarafsıs bi pastama yapmışın.. eyidir abim.tabikine işimizegelene seççez .domokrasi yokmu melmekette.sende ona seviyon..ama doru ama yannış.. * cemAL...(knendisi köfteci ve pıroftur.görüşleriçok kıymetlidir.... :lol: ) |
Exclusive arkadaşa aynen katılıyorum !!!
|
Sn. Cem,
Sorunuz biraz anlamsız geldi, çok özür dileyerek belirtmek istedim. Tüm iletişim araçları, ki buna TV ler de girer; belirli bir duyguyu, düşünceyi, fikri, ideolojiyi; tanıtmak, yaymak, duyurmak, savunmak maksadı ile var olurlar. Bir kere; var oluş nedenlerinin özünde; bir fikir savunması yatar. Demokrasi derken; her fikre açık ve adil demek istiyorsanız Birinci cümlemin manası doğrulanır. Laikliğin, ülkemizdeki açılımından bile şüpheliyim. İlk okul kitaplarında anlatılan; “Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması” bize çok uzak şu an. Reel olmasına rağmen bizim için ütopik, ama özlediğim diyebilirim. Bizdeki laik kesim de kendi içinde dogmatik aslında. Kemalizme tapan, ve anti laikleri kışkırtarak kendine pay çıkardan çevrelerden tutun da, ben müslümanım diyerek başında takke elinde tespih ile, “Gardaşım laiklik gibisi var mı. Bah ben de laikim” diyenlere bile rastlanır. Tüm bunlara rağmen ben oyumu Discovery, The History chanel, National Geographic den yana kullanıyorum. Seyrettiğim kanalların hiçbirisinin ulusal olmamasının ayıbını da birilerine havale ediyorum. * * Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın. |
Geçen aylarda benim kızın hatırına uydu anten aldım. Şimdi türk TV'lerini seyredebiliyorum. Ama ne Discovery, ne The History ne de National Geographic çıkıyor. Haber için NTV'ye bakıyorum, film için de MNG TV8'e. Bir de alevi TV'si çıktı. Su TV diye bişey. Daha haberini görmedim. Akşama kadar alevi türküleri çalıyorlar. En azından ben her çevirdiğimde türkü var.
Hayırlısıyla en demokratik ve laik TV, yakında açacağımız Turan Dursun TV'si olacak. (yakında dediysem hemen değil tabii ki radyodan sonra) |
1-NTV
2-National Geographic 3-Discovery & İz tv |
ntv ve kanaltürk öyle görünse de bazı eksik yönleri var. bu kanalların bazı haberleri yayınlamaktan çekindiğini ve bunun nedeninin çıkarlarına ters düşmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. özellikle koç ailesiyle ilgili olumsuz haberlerde kanaltürkten ses çıkmıyor. kötünün iyisi diyebileceğimiz kanallar bunlar.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:19 . |