Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Enfal 44-Nasıl olmuş da olmuş? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28084)

alpan 05-06-2012 15:34

Enfal 44-Nasıl olmuş da olmuş?

Allah Bedir savaşında, her iki tarafa da sayılarını olduğundan az göstermiş. Kafirlere Müslümanların sayısını az göstermesi, askeri taktik açısından anlaşılabilir ama Müslümanların kafirlerin sayısını olduğundan az göstermesi askeri strateji ve taktik açısından anlaşılmaz. Dünya kurulduğundan beri hiçbir birlik komutanı yoktur ki savaşacağı askerin gerçek sayısını bilmek istemesin.

Düşünün karşınızda 500 kişilik bir birlik var ama siz bunu 50 kişi olarak görüyorsunuz ve taktiğinizi de ona göre belirliyorsunuz. Savaş başlıyor ve göremediğiniz 450 düşman askeri ha bire size darbe vuruyor. Hiçbir komutan bunu istemez.

Pekii nedir bu ayetin hikmeti? Görmediği kafirlerden kılıç darbesi alan müslümanlar ne hissetmiştir? Bu sahneyi gözünde canlandırabilen var mı? Bu olay benim okuduğum en fastastik mucize aslında. Ama islami siteler bu mucizeyi fazla dillendirmek istemezler, niçin acaba?

Enfal 44- Allah, olacak bir işi yerine getirmek için (savaş alanında) karşılaştığınız zaman onları sizin gözlerinizde az gösteriyor, sizi de onların gözlerinde azaltıyordu. Bütün işler Allah'a döner.

Neva 05-06-2012 18:28

Alıntı:

alpan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440241)
Görmediği kafirlerden kılıç darbesi alan müslümanlar ne hissetmiştir? Bu sahneyi gözünde canlandırabilen var mı? Bu olay benim okuduğum en fastastik mucize aslında. Ama islami siteler bu mucizeyi fazla dillendirmek istemezler, niçin acaba?

Tam da soylediginiz fantastik.

Sanirim ayni taktik dusman tarafina da uyarlandigindan olsa gerek, mucize olarak dillendirilmiyor islami cevrelerce.

alpan 05-06-2012 19:09

İslami kaynaklara göre Bedir savaşı

Kafirler:1.000 kişi
Müslümanlar:317 kişi
Müslümanların kafirleri kaç kişi gördüğü:100 kişi
Kafirlerin Müslümanları kaç kişi gördüğü:Bilinmiyor :)

Şimdi bu islami kaynaklardan alınan bilgiye göre bu anlamsız gibi görülen durumu hayali bir senaryo ile anlamlı hale getirelim :)

Çatışma sonrası geçen bir konuşma

x:Efendim çok zaiyatımız var, ortalık kan gölüne döndü. 100 kişiye karşı bu kadar zaiyat verirsek, gelecekte halimiz nasıl olacak? Hem hani 1.000 tane melek yardımımıza gelecekti (Enfal 9)?

m:Sus bre zındık, sen karşında 100 kişi mi var sanırsın? Karşında 1.000 kişi vardı ama Allah onları sana 100 kişi gösterdi (Enfal 44). Şimdi verdiğimiz zaiyat niye çok anladın mı bre şaşkın?

x:Büyüksünüz efendim ama aklıma takılan bir soru daha var

m:Nedir o?

x:Bu kafirler nasıl oldu da bu kadar inançla bize saldırdılar. Biz bile Allah ve melekleri yanımızda olmasına rağmen (Enfal 9), bunca imanımıza rağmen korkuyorduk (Enfal 6-16)

m:Yavrucum, güzelim bak işte bu da Allah ın onlara kurduğu tuzaktır. Bizi gözlerinde az gösterdi, belki de bizi 50 kişi gördüler, o yüzden böyle cesaret ve inançla savaştılar.

x:Hmmmm şimdi oldu.

(Son:Şeyh uçmaz mürid uçurur :D )

Bu da küçük bir anekdot:

İbn Mes'ud der ki: Bedir günü yanımda bulunan bir kimseye ne dersin, yetmiş kişi varlar mı diye sordum, o, yüz kişiye yakındırlar, dedi. Biz, bir ki­şi esir aldık ve kaç kişi idiniz diye sorduk, bin kişi idik diye cevap verdi.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:45 .