Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Türkiye'deki Özgür Düşünceliler Örgütlenmeli midir? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28151)

ALKA 21-06-2012 15:33

Türkiye'deki Özgür Düşünceliler Örgütlenmeli midir?

Bu konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Deist, Agnostik, Ateistler gibi özgür düşünceliler* örgütlenmeli midir ve bu örgütlenme size göre nasıl olmalıdır?

*Özgür Düşünceli = Ateist, Agnostik, Deist, Panteist, Dinsiz vb., kısacası aklını ve vicdanını dinlerden arındırmış olanlardır.

Bu anket aşağıdaki siteden alınmıştır. Orada da oy kullanırsanız güzel olur.

http://www.yourfreepoll.com/jvpxgdmmsp.html

vartor 21-06-2012 22:22

Ilk sikka evet dedim ama benim icin kolay, yurt disinda yasiyorum, icerdekilerin cekinmeleri bence normal, demokrasi yerine, diktatorluk geldi ulkeye.

ALKA 22-06-2012 01:55

O yüzden bazıları uluslararası bir derneğin şubesi olarak daha iyi korunabileceğimizi, yerli bir dernek olursak bu derneğin her an hükümet tarafından bir bahane ile kapatılabileceğini düşündüğünden daha ziyade "c" şıkkının uygun olduğunu düşünebilir..

bakkalmahmud 22-06-2012 15:54

Bence dünyaya özgür düsünce hakim olmali cünkü bizim dünyamizda herkese yasam hakki var(kesip yedigimiz hayvanlar haric)ama bazi dogmacilarin dünyasinda (kendileri gibi düsünenlerde dahil)onlar gibi düsünmeyenlere yasam hakki yok.
Avrupaya özgür düsünce hakim ve herkes baris icinde yasiyor,islam ülkelerinde herkes korku icinde yasiyor,bir ömür korkuyla yasamakdansa hic yasamamak daha iyi.

irsArtvin 23-06-2012 23:32

Dernek veya herhangi bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında örgütlenmek daha mantıklı. Gerçi siyasi parti olma yolu da denenebilir diye düşünüyorum. Buradaki maksat, özgür düşünceye sahip insanları bir araya getirip örgütlü mücadele alanı yaratacak hukuki bir zeminde buluşmak ve vermiş olduğumuz mücadeleye yasal araç yaratmaktır.

Corpse Bride 25-06-2012 16:51

karşı taraf için cephe oluşturmak -diğer taraf olmak-, hiç sonu gelmeyecek bir mücadele bence. her iki taraf içinde aynı durum. tamda sisteme layık mücadele türü. ve hiç kazanan yok bu oyunu. bu şekilde bir taraf, bertaraf edilemiyor bkz. geçmiş.

unbe 28-06-2012 14:06

3. şık en mantıklısı ülkedeki durumlar göz önüne alındığında.

upuaut 30-06-2012 12:03

Arkadaşlar, ben ankete yanıt olarak "Hayır, korkuyorum, AKP tepemize biner" dedim.

Sormayacak mısınız neden bu yanıtı verdiğimi?

Aha, bu sorunun yanıtı şu videoda:

Galata Meydanı'nda içki içenlerle mahalleli arasında başlayan kriz devam ediyor, 2012-06-30.

Yeni baskı bu, daha dün çekilmiş.

Gençler biraraya gelmiş, Galata Kulesi'nin etrafında içki içmek istiyorlar. Ama polis izin vermiyor. Mahalle esnafı da cabası.

ALKA 30-06-2012 15:27

Örgütlenmesek sanki tepemize binmeyecekler. Örgütlensen de örgütlenmesen de faşist bir anlayış şekli başka yaşam tarzlarına ve düşüncelere nefes alacakları bir yer bırakmaz. Korktukça sindikçe her geçen gün baskılar ve özgürlüklerin yok edilmesi giderek daha da fazlalaşıyor. Bir baskı sistemi zaten farklı düşüncede insanları yalnızlaştırmayı ve ötekileştirmeyi hedefler. Örgütlenmek ise daha zor ezilmek demektir..

irsArtvin 30-06-2012 18:33

Alıntı:

ALKA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441967)
Örgütlenmesek sanki tepemize binmeyecekler. Örgütlensen de örgütlenmesen de faşist bir anlayış şekli başka yaşam tarzlarına ve düşüncelere nefes alacakları bir yer bırakmaz. Korktukça sindikçe her geçen gün baskılar ve özgürlüklerin yok edilmesi giderek daha da fazlalaşıyor. Bir baskı sistemi zaten farklı düşüncede insanları yalnızlaştırmayı ve ötekileştirmeyi hedefler. Örgütlenmek ise daha zor ezilmek demektir..

Sayın ALKA; dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Erki elinde bulunduranlar, buna bizim literatürde bu günkü adıyla burjuvazi ve de oligarşi deniyor, eğer biz sesimizi çıkarmazsak, farklı görüşte olanları ve de azınlık olan tüm sınıf, görüş ya da toplulukları ciddiye almadan ülkede istedikleri gibi at oynatırlar. Şayet politik tavrımızı ortaya koyup sesimizi çıkarırsak, istediklerini yapamazlar. Tarih sahnesi bize göstermiştir ki, iktidarlar her zaman halktan kopuk ayrı bir sınıf olmuştur ve ellerinde var olan devlet gücünü daima zorbalıkla halkların kafasına vura vura muhafaza etmişlerdir. Bu günkü iktidar da tarihin bize alıştırmış olduğu gibi istediklerini bizim kafamıza vura vura empoze etmeye çalışıyor; fakat örgütlü mücadelede olduğumuz sürece kendi zorbalığını bize kabul ettiremez ama yalnız olursak, baş edemeyiz ve çok rahat bir şekilde çözülürüz, mücadelemiz daha başlamadan yok olur.

Alıntı:

upuaut´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 441957)
Arkadaşlar, ben ankete yanıt olarak "Hayır, korkuyorum, AKP tepemize biner" dedim.

Sormayacak mısınız neden bu yanıtı verdiğimi?

Aha, bu sorunun yanıtı şu videoda:

Galata Meydanı'nda içki içenlerle mahalleli arasında başlayan kriz devam ediyor, 2012-06-30.

Yeni baskı bu, daha dün çekilmiş.

Gençler biraraya gelmiş, Galata Kulesi'nin etrafında içki içmek istiyorlar. Ama polis izin vermiyor. Mahalle esnafı da cabası.

Sayın upuaut; bilmem bilir misiniz ama bizim, iktidarların duymaktan hiç hazzetmedikleri çok güzel sloganlarımız vardır. Bunlardan üç tanesini, iktidara ithafen, size hatırlatmak isterim:

Direne direne KAZANACAĞIZ!

Faşizme karşı OMUZ OMUZA!

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya HİÇBİRİMİZ!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:36 .