![]() |
Sokak Röportajları Ateist nedir, kime denir
|
* Allahin varligina % 50 oranla inanmayana yari-ateist denilir...
* 'Islam olmayan' diger teist dinler ateist olarak nitelendirildiklerine süphesiz cok sevineceklerdir... * 'Seytana tapana ateist denilir' cümlesi sadece kismen dogru, asil dogrusu sudur: 'Allahsiz, dinsiz, zibidi zindik, seytana tapan, soysuz yahudi ruhlu, yunan-kürt-ermeni kirmasi tohumu, illuminatici liberal emperyalist, masoncu metal dinleyen amerikan usagi, fasist komünist karisimi pedofil, kedi kesen ve bundan zevk alan satanist, kalpleri mühürlü putperest mastürbasyonculara' ateist denilir... |
Daha 4 halifenin ismini bile sayamayan bu tipler ateistin tanımını mı yapacaktı..
|
Alıntı:
Doğrusu buysa ve aslında siz bunu biliyorsanız -ki bir olgunun anlam bulduğu kelime adı verilen bir ögeye toplumun yüklediği anlamın önemi yadsınamaz bir gerçek- bu durumda karşı tarafı yani içinde bulunduğunuz toplumu, milletinizi anlayamamanız ve anlaşılamadığınıza dair büyük tepkiler vermeniz absürd değil mi? Bu durumda siz bunlardan biri olmadığınıza göre -ki değilseniz- ateist değilsiniz; ateist olmadığınızı söyleyebilirsiniz. Misal doğacı, doğa sevgilisi, doğaya tapan vs. gibi kavramlarla kendinizi ifade edebilirsiniz. Ki kelimenin gücüne, toplumun gözündeki anlamına karşı gelmek kolay iş değil. Kelimelere takılmamak lazım. Sevgiler. |
Toplumun bu tepkisi nerden ve neden kaynaklanıyor biliyor musunuz?
Bu tamamen içgüdüsel, koruma ve korunma amaçlı. İnsanlar kendilerinden olmayan kendi gibi olmayan kimselerden korkarlar. İnsanlar her daim topluluklar halinde grup grup yaşlarken dışarıdan gelen bir kimsenin öncelikle hangi gruptan olduğunu öğrenmeye odaklanmışlardır. Misal; ''Hemşerim memleket nire?'', ''Nerelisin'', ''Nerden geliyon'' suali. Bu neden kaynaklanıyor sanıyorsunuz? Nasıl bir kimse ki, adeti, töresi nedir, ne yer ne içer vs. gibi yargılarla az da olsa huyunu, suyunu çözmek istemek. Ateistlik yüzde doksan dokuzu müslüman olan bir ülkede bir toplum için çok yabancı. Huyunu, suyunu çözebilmeleri mümkün olmadığından yalnızca korku verici. Kendi gruplarından olmadığını ve haklarında hiçbir yargıya sahip olamayacaklarını biliyorlar. Bu da onlar için yalnızca ürkütücü. Bana da hep sorarlar; başka başka memleketlerde, başka başka gruplarda, topluluklarda... Benim net bir cevabım yoktur hiçbir zaman için çünkü ''Bu dünya benim memleket''. ''Kendimi bildim bileli yollarda tükettim koskoca bir ömrü Bir uçtan bir uca gezdim şu fani dünyayı Okumuşu, cahili, yoksulu, zengini hiç farkı yok hepsi aynı Sonunda bende anladım hanyayı Konya'yı Sanki insanlık pazara çıkmış ekmek aslanın ağzında Bir sıcak çorba içermisin diyen yok Dört duvarı ören çatısını kapatıp içten kilitlemiş kapıyı Bir döşekte sana serelim buyur diyen yok Tek bir soru hemşerim memleket nire? Bu dünya benim memleket Hayır anlamadın hemşerim esas memleket nire Bu dünya benim memleket Tövbe, tövbe, tövbe Kardeşlik ve eşitlik üzerine uzun uzun nutuklar çekip Niye senin derin benden koyu diye soran çok Kaşının altında gözün var diye silahlanıp ölüme koşarken Kalan dul ve yetim ne yer ne içer diye soran yok Barış garibim bulamadı çözümü oturdu etti bunca sözü Gelin hepberaber anlaşalım diyen yok Zaten paramparça bölünmüş ve yaşanmaz olmuş dünyamız Daha fazla kesip bölmeye hiç gerek yok Tek bir soru hemşerim memleket nire? Dedim ya yahu bu dünya benim memleket Hayır anlamadın hemşerim esas memleket nire Bu dünya benim memleket Tövbe, tövbe, tövbe'' Sevgiler. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:06 . |