Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Takvim gazetesi yazarı bikini giyenleri günahkâr ilan etti! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28695)

ALKA 03-08-2012 02:42

Takvim gazetesi yazarı bikini giyenleri günahkâr ilan etti!

Ali Rıza Demircan Takvim Gazetesi'ndeki köşesinde Müslüman kadınların bikini giymesinin ve epilasyon yaptırmasının haram olduğunu yazdı..

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın babası olan Ali Rıza Demircan'ın 'Bikini giymek haramdır' yazısı şöyle:

Müslümanlar kadınlar bikini veya mayo ile denize girebilirler mi? Giremezler. Çünkü kadınlarımız, üreme organı ve yakın çevresi anlamına gelen Ferc'lerini korumakla yükümlü oldukları gibi yüz, eller ve ayaklar dışındaki diğer vücut organlarını da örtmekle yükümlüdürler. (Nur 31) Onlar, kocaları dışında, babaları ve kardeşleri dahil olmak üzere hiçbir ergin erkeğin ve hatta kadının yanında bikinili veya mayolu olarak bulunamazlar. Rabbimizin örtünme emrine inanmakla birlikte vücutların açığa vuran kadınlar günahkâr olurlar. Tövbe ederek kendilerini aklamalıdırlar. Faiz ve zina yanı sıra vücut teşhiri gibi sürekli olarak işlenen haramların İslâmî imanı zayıflatarak yıkıma maruz bırakabileceği de unutulmamalıdır.

devamı..
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=77

Neva 03-08-2012 02:49

Bu fecr ile ferc kelimesi de ne yakin birbirine!!!

Denize girmesinler aslinda daha iyi..!!!!!!

murted 03-08-2012 12:36

Bu habere çok yerde rastladım ama neden gündem olduğunu anlamadım. Adam bilinmedik bir şey söylememiş ki. Gidin diyanete sorun, benzer cevabı alacaksınız.

Alıntı:

Çünkü kadınlarımız, üreme organı ve yakın çevresi anlamına gelen Ferc'lerini korumakla yükümlü oldukları gibi yüz, eller ve ayaklar dışındaki diğer vücut organlarını da örtmekle yükümlüdürler
Olay zaten bu. Örtmeyen de doğal olarak günahkardır. Kadın kadına kurallar biraz daha esnese de kadınız diye her yerinizi birbirinize gösteremezsiniz.

Hatta adam insaflı bile davranmış. Hanefi mezhebine göre şehirli hür kadınların ayaklarını da örtmesi gerekirken Şafii mezhebine göre eller ve yüz de örtülmelidir. Geriye gözler kalıyor. Sokaklarda gördüğümüz çarşaflı, eldiveli ninjaların varlığı işte buna dayanıyor. Adam Hanefi mezhebine göre konuşuyor ya Şafi olaymış?

Daha da beğenmeyen varsa mutlu olacaksa eğer Yaşar Nuri'ye ya da Zekeriya Beyaz'a sorsun.

Ahlaksız 03-08-2012 16:50

Orta ve düşük gelirli vatandaşların çok büyük bir bölümü kapalıdır ve bu insanların çok büyük bir bölümüde tatil nedir bilmezler..!
Tatil yapanlar mücahitlikten müteahhitliğe terfi etmiş abdestli kapitalistler ve kodamanlardır..!
Dolayısıyla buna benzer fetvaların hitap ettiği bir zümre yoktur..!
Fakir bikini giy(e)meyeceğine,zengin de farklı şekilde tatil yapabileceğine göre bu fetvaları kimse umursamaz:)

Luthien Tinuviel 03-08-2012 21:51

bence de mayo ve bikini giymesinler. ben denizde görüyorum normal kıyafetleriyle denize giriyorlar. sudan çıkınca çok seksi görünüyorlar. mayolulara on basar.
bi tane konuştuğum kapalı genç kız bana "düşünsene, görülen bir şey mi daha çok merak uyandırır, yoksa görünmeyen mi?" diye sormuştu.
dindarlar her yerlerini kapattıklarından (beyinleri de dahil) yanıyorlar sanırım.

Hypatia 03-08-2012 22:33

Seksi mi ?

Zevk meselesi ama nedense beni güldürdü , sizin o dediğinizi , teyze tabir ettiğimiz kadınlar fistanlarıyla yapıyor , yanlarında beyaz donlu kocalarıyla :)

Dine göre biz kadınlar her bir yerimizi sıkı sıkı saralım kapatalım zaten .Bazen ne demeye yaratıldığımızı anlamıyorum :) Allahım sana geliyorummmm

yucemanitu 03-08-2012 22:39

Takvim gazetesi yazarı ilan etmiyor ki. Sadece dinin hükmünü söylüyor doğru da söylüyor yani. Eleştirilmesi gereken Ali Rıza Demircan değil İslam'dır.

Neva 04-08-2012 10:50

Alıntı:

murted´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 447798)
Bu habere çok yerde rastladım ama neden gündem olduğunu anlamadım. Adam bilinmedik bir şey söylememiş ki. Gidin diyanete sorun, benzer cevabı alacaksınız.

Tamam dogrusun da, bir noktayi gozden kacirmissin. Bu canina yandigimin bikinisi yillardir giyilir zaten, gerek inancli gerek inancsizlarca, yeni birsey degil.

Muslumanlar da bunu, dinin geregini gayet iyi bilir.

Acaba niye bu fetvayi vermek geregi duydular dersin, bayram degil, seyran degil hesabi.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:42 .