Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   inanmamak olan bir şeyi reddetmek midir? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28761)

aysehatun 07-08-2012 03:12

inanmamak olan bir şeyi reddetmek midir?

Yoksa olan/olmayan bir şeyi aramak mıdır? mesela şöyle diyor musunuz hiç, hani müslümanlığı çelişkili buluyorsunuz ya, bana doğru gelen bir din olsaydı da, bir yaratıcının varlığına inansaydım?

xcan 07-08-2012 03:14

Alıntı:

aysehatun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 448378)
Yoksa olan/olmayan bir şeyi aramak mıdır? mesela şöyle diyor musunuz hiç, hani müslümanlığı çelişkili buluyorsunuz ya, bana doğru gelen bir din olsaydı da, bir yaratıcının varlığına inansaydım?

Aramanın ne sakıncası var?

aysehatun 07-08-2012 03:17

Alıntı:

Estagfurullah´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 448382)
Aramanın ne sakıncası var?

sakıncası var demedim ki ben. ne güzel diyorum hatta.

Neva 07-08-2012 03:17

Alıntı:

aysehatun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 448378)

Yaratici gerekli mi? Gerekliyse nicin?

aysehatun 07-08-2012 03:22

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 448385)
Yaratici gerekli mi? Gerekliyse nicin?

şimdi sevgili neva ben kendi mantığımla düşünüyorum, ki bu sana saçma gelebilir saygı duyuyorum ama ben o mantıkla düşününce bir yaratıcı olmadan düşünmek inanmaya çalışmak bana o kadar boş ve saçma geliyor ki. o yüzden bu soruyu sordum, yanlış anlaşılma olmasın, kimseyi yadırgamıyorum, sadece merak ediyorum düşünceleri.

xcan 07-08-2012 03:26

Alıntı:

aysehatun´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 448391)
şimdi sevgili neva ben kendi mantığımla düşünüyorum, ki bu sana saçma gelebilir saygı duyuyorum ama ben o mantıkla düşününce bir yaratıcı olmadan düşünmek inanmaya çalışmak bana o kadar boş ve saçma geliyor ki. o yüzden bu soruyu sordum, yanlış anlaşılma olmasın, kimseyi yadırgamıyorum, sadece merak ediyorum düşünceleri.

Olduğuna dair düşünceniz bilgiyemi hisleremi dayalı?.

Neva 07-08-2012 03:26

Alıntı:

Yok hayir sacma degil elbette, ancak bildik anlamda yaratici kavrami hatali bir soyutlamadir zaten.

Yani agac varsa tanri var, bocek varsa tanri var vs..

errata 07-08-2012 03:31

Alıntı:

Sorun kimin neyi nasıl düşünebileceği ve ondan ne sonuç çıkaracağı değil. En azından başlangıçta. Bir kimya laboratuvarına girseniz eminim oradaki bir çok şey size saçma ve boş gelecektir. Veya ağır matematik içeren bir fizik kitabını kaç sayfa okuyabilirsiniz? Bunları yapabilmek için en azından temel bir takım bilgilere ihtiyacınız olacak. Dinlerin içeriğini veya tanrısızlık düşüncesini sorgulamak için de kritik düşünen bir beyne ve o yönde verilere, felsefelere ihtiyacınız var.

Nasıl ki bisiklet sürmek bile belli bir süre ve denge öğrenimi gerektiriyorsa. Kainatı veya tanrısızlığı anlamaya çalışmanın hemen olabileceğine sizi ne ikna etti ki?

Bence şüphecilik nedir, önce bunu br düşünün. Sonra iyi bir şüpheci nasıl olabilirsiniz onların yolunu arayın. Ardından edinirseniz bu şüpheci ve kritik düşünebilme yeteneğinizle başta tanrının varlığı olmak üzere her şeyi tahlil etmeye çalışın.

aysehatun 07-08-2012 03:34

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 448394)
Yok hayir sacma degil elbette, ancak bildik anlamda yaratici kavrami hatali bir soyutlamadir zaten.

Yani agac varsa tanri var, bocek varsa tanri var vs..

iyilik varsa kötülük vardır. peki ya kötülük olduğu zaman iyiliği aramak, benim yaptığım da sanırım budur. ağaca anlam yüklüyorum ben, meyve veriyorsa yiyorum, onu sindiriyorum, sonra tekrar doğaya karışıyor. bir döngü varsa, bunu bir yaratıcı muhakkak belirlemiştir diyorum. ki size inanın demiyorum kesinlikle, sadece olamaz mı? diyorum.

aysehatun 07-08-2012 03:39

Alıntı:

Estagfurullah´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 448393)
Olduğuna dair düşünceniz bilgiyemi hisleremi dayalı?.

hislerime de dayalı, bilgime de dayalı. bildiğim bir şey, bilimin dini, dinin ise bilimi yok saymaması gerektiği. belki görmezden gelebilir, ama yok sayılamaz.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:39 .