Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Anne üzerinden küfür (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28922)

Olimpiyat 15-08-2012 11:38

Anne üzerinden küfür

Arkadaşlar dikkatimi bir şey çekti

Youtube başta olmak üzere video paylaşımlarının yapıldığı yerlerde, çoğunlukla küfürler var.Şarkı da olsa, kısa süreli bir belgeselde olsa, altta tartışmalar ve küfür.

Dünyada sanırım en çok küfür yapan milletiz, hatta din tartışmalarında bile bir süre sonra birbirlerinin analarına küfürler yağıyor.

Anne kavramının kutsal kabul edildiği ama bir o kadar da onun üzerinden küfür edildiği bir toplumda yaşıyoruz ve muhtemelen Dünya da küfürde açık ara birinciyiz.

Birisinin annesine küfreden kendi annesine de küfür edilmesine çanak tutar.Bunun bile bile edilmesi ise ayrı bir gariplik.
Bu çelişki neden?

qlause 15-08-2012 11:41

Bunu 2 satırda anlatmak mümkün değil hiç kafanı yorma :)

Hypatia 15-08-2012 12:00

Anne kutsaldır kimse anasına bacısına yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmaz ... Lafta !

Babanın şarap çanağı var mesela , bu o kadar etkili değildir . Anneye küfür etmek kolay , malzeme güzel..

Kadın bu , annede olsa , genç kızda olsa , küfür için en iyi malzeme .. hiç birşey yapamazsanız a.. na koyuyorsunuz oluyor bitiyor..

Yine yeniden sözüm meclisten dışarı , erkeklerr....

Garip varlıklarsınız ...

murted 15-08-2012 13:25

Youtube'da bir klibin altında bile beğendin/beğenmedin muhabbeti yüzünden millet birbirine ağza alınmayacak küfürler ediyor. Kadın bir şarkıcının klibinin altında millet kadınla ilgili fantezilerini sansürsüz şekilde yazıyor. Sahiden, nedir bu böyle? Bahane arıyor bence millet sövmek için. En ağzı bozuk milletlerde başa güreşeceğimiz kesin.

Nevandaar 15-08-2012 15:47

Bir amerikan filmlerinde küfürlere bakın bir de bizlerin ettiği küfürlere. Sadece çok küfür etmiyoruz aynı zamanda oldukça da yaratıcıyız küfür konusunda :)
Savaşlar küfürleşerek olsaydı eğer tüm dünyayı dize getirirdik :)

Annelere çok küfür ediliyor çünkü bu topraklarda anne küfürbaz erkek evlat için çok değerli ve kin ve nefret duyduğu karşı tarafa zarar veremese bile onun en kutsalına hakaret ederek rahatlatıyor kendini. Tabi olay kendi en kutsalına olduğunda da adam öldürmeye kadar gidiyor.

Küfürün neden sürekli cinsel içerikli olduğunu çok düşündüm.
İki partner arasındaki cinselliğin etken kısmı cezalandırma olurken edilgenlik kısmı neden hakaret oluyor?
Erkek egemen toplumdan kaynaklandığını düşünüyorum ancak konu iyice irdelense oldukça ilginç fikirler de ortaya konabilir belki.

unbe 15-08-2012 17:04

nevaandar,
wilbur smithin bir kitabı var nehir tanrısı diye.
orda eski çağlarda geçen bir savaş sahnesi geldi aklıma şimdi.
savaş oluyor,ama iki ülkenin kralı karşılıklı birbirlerine hakaret yağdırıyor.
en iyi hakaret yağdıran o günkü roundu almış oluyor :D

Anima Libera 15-08-2012 19:18

Arifin Manchester'a attığı golü arıyordum nereye geldim "amk"...

Ahlaksız 15-08-2012 20:40

Öncelikle küfür eden kişi konuşmayı bilmiyordur..Cümle kurmaktan aciz insanlar küfrederler..Türk insanının konuşabildiğini düşünmüyorum ben..!
Dili olan ama konuşamayan bir milletiz biz..!

Anneye veya kadına yönelik küfürlerin temelinde de,Türk toplumun kadına vermediği değerden kaynaklandığını düşünüyorum..Müslüman olan Türk toplumunda kadını aşağılamak gayet doğaldır..Bunda garipsenecek bir durum yok..Kadını aklen ve dinen dun olarak lanse eden Muhammed'in takipçileri tabiki de kadına yönelik küfürler edeceklerdir..!

Ülkeyi 10 yıldır yöneten muhafazakar İslam'cı hükümet döneminde kadına yönelik şiddetin,namus ve töre cinayetlerinin fevkalade artması İslam'ın kadına vermediği değer açısından somut bir veridir..!

Lynx 15-08-2012 21:07

Turkce oyle bir dildir ki. Dunyada esi benzeri olmayan kendini tam anlamiyla ifade edebilme yetenegine sahip bir dildir. Ister farkinda olun ister olmayin gunluk yasantimizda bu dili en cokda mecaz olarak kullaniyoruz. Bu dili tam anlami ile hislerimize uygun bir sekilde konusuyoruz. Dogrudan konusmak yerine hislerimizle konustugumuzun farkinda degiliz sanirim. Arastirmalara gore turkcede ki bir cumleyi anlayabilmek icin beyin iki kez dusunuyormus. Hatta beyin ,diger dillere gore cumleyi idrak edebilmek icin bir kac salise daha fazla calisiyor.

Bu durumda kufurlerinde agir gelmesi hic anormal bir durum degil. O yuzden kufurun insanin damarina basmasi gayet normal bir durum. Tabiki kisi kendine hakim olupda anne ve babayi ve karistirmayabilir. Ama bu is isten yillardir cikmis zaten.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:25 .