Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İman kesin bilgiyle mi yapılır? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29104)

nebukadnezar 28-08-2012 10:20

İman kesin bilgiyle mi yapılır?

Olimpiyat 28-08-2012 10:21

Kesin bilgi derken?
Soruyu açabilir misin?

kurtulusislamda 28-08-2012 10:29

Alıntı:

nebukadnezar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452815)

iman kalben yapılır ve dil ile ikrar edilir,kalbin ne kadar bozuksa,kalben cıkar için inanır görünüyorsan ama dil ile ikrar edip durursan ben ALLAHU TEALAYA inanıyorum de istediğin kadar gösterişten uzak olamazsın,önemli olan kalp niyetidir.kalben inanıyor ve dil ile ikrar ediyorsan işte önemli olan iman budur.

nebukadnezar 28-08-2012 10:43

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452816)
Kesin bilgi derken?
Soruyu açabilir misin?

Soru çok açıktır sayın olimpiyat.

nebukadnezar 28-08-2012 10:49

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452821)
iman kalben yapılır ve dil ile ikrar edilir,kalbin ne kadar bozuksa,kalben cıkar için inanır görünüyorsan ama dil ile ikrar edip durursan ben ALLAHU TEALAYA inanıyorum de istediğin kadar gösterişten uzak olamazsın,önemli olan kalp niyetidir.kalben inanıyor ve dil ile ikrar ediyorsan işte önemli olan iman budur.

Soru çok açık bir şekilde sorulduğu halde, cevabınız etrafından dönmek şeklinde olmuş...

idontneedagod 28-08-2012 11:51

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452821)

Size göre kalp, kan pompalamak dışında, beynin işlevlerine mi sahiptir? Bir insanın kalbi neye göre temizdir? Kalben iman ne demektir?

SEYFULLAHx 28-08-2012 12:05

Merhaba iman kesin bir bilgi ilemi yapılır demişsiniz soru gayet açık katılıyorum ve ben sorunuzu islam dini üzerinden cevaplayacağım islam dininde evet bir bilgi lazım ama bir insanın herşeyi bilmesi imkansız ilk insandan son insana peygamber dahi olsa ama iman içinde bilinmesi gereken gerçek var iman ALLAH'ın varlığı ve tekliğidir ve Muhammed (s.a.v.)'ın onun peygamber olmasını bilmektir bunu bilmek gerekiyor yanı kelimei tevhid bunu diyen insan ve kalbende seven ve inanan iman etmiş olur. Şimdi diyeceksiniz diyen olabilir hakkıdır bunu nasıl bileceğiz zaten kaynaklar mevcut diyeceğim diyeceksiniz kaynakların doğru olup olmadığını nereden bileceğiz aslında tam bir araştırma yaparsanız kaynakların doğru olduğuna inanacaksınız. ama ateist goruşunun onculerininde kaynakları var evet var burda insanı tüm varlıklardan ayıran şey devreye giriyor yanı akıl eğer aklınızla düşünürseniz gerçek yolu bulacaksınız tabiki vicdanınızıda koyacaksınız. Değerli vaktinizi ayırıp yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

idontneedagod 28-08-2012 12:09

Alıntı:

SEYFULLAHx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452842)
Merhaba iman kesin bir bilgi ilemi yapılır demişsiniz soru gayet açık katılıyorum ve ben sorunuzu islam dini üzerinden cevaplayacağım islam dininde evet bir bilgi lazım ama bir insanın herşeyi bilmesi imkansız ilk insandan son insana peygamber dahi olsa ama iman içinde bilinmesi gereken gerçek var iman ALLAH'ın varlığı ve tekliğidir ve Muhammed (s.a.v.)'ın onun peygamber olmasını bilmektir bunu bilmek gerekiyor yanı kelimei tevhid bunu diyen insan ve kalbende seven ve inanan iman etmiş olur. Şimdi diyeceksiniz diyen olabilir hakkıdır bunu nasıl bileceğiz zaten kaynaklar mevcut diyeceğim diyeceksiniz kaynakların doğru olup olmadığını nereden bileceğiz aslında tam bir araştırma yaparsanız kaynakların doğru olduğuna inanacaksınız. ama ateist goruşunun onculerininde kaynakları var evet var burda insanı tüm varlıklardan ayıran şey devreye giriyor yanı akıl eğer aklınızla düşünürseniz gerçek yolu bulacaksınız tabiki vicdanınızıda koyacaksınız. Değerli vaktinizi ayırıp yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Öncelikle sitemize hoşgeldiniz.

Mesajınızın bir üstündeki sorum sizin için de geçerli.

Ayrıca imanın boş inançlar olduğunu itiraf ettiğiniz için size teşekkür ederim. Demekki kendini buna inandırabiliyorsan müslümansın.

kurtulusislamda 28-08-2012 12:15

Alıntı:

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452836)
Size göre kalp, kan pompalamak dışında, beynin işlevlerine mi sahiptir? Bir insanın kalbi neye göre temizdir? Kalben iman ne demektir?

demekki senin için kalp sadece kan pompalamak işlevini gören basit bir organ
sayın nebukadnezar cevabım gayet sağlıklı ve basit
yapmacık deil kalben iman lazım dedik
Kesin bilgiyi insan işine gelmediğinde reddebilir sizin herşeyi tesaduflere bağlı olarak acıklamaya gitmeniz gibi.
Neden elnizde kesin bilgi yokken bir kac ileri zekalının sırf kalplerindeki rahatlamayı destek olsun diyerekten tesadufi gibi basit ve amacsız bir yol gütmelerine neden canak tutuyorsunuz.
Bilmiyormusunuz ki,ANCAK ALLAH CELLA CELALUHUNUN izin verdiği kadar bilebilir ve öteye gidemesiniz.
bana direk yönelteceğiniz soru şu olacak
Hz MUHAMMEDİN kesin yaşadığına dair bilgi nedir?
KURAN-I KERİMİN kesin ALLAHIN sözleri olduğuna dair bilgi
vs,vs,vs sorular yönelteceksiniz ve sazan gibi atlayacaksınız bu soruları sormak için
Bir şeyi inanmak kesin bilgi dahilinde deildir sadece,kişinin hisleri,düşünceleri,kalbi önemlidir.
Ancak bu soruyu sizin gibi maddecilerden gelmesi beklenirdi,her şeyi görmek isteyen,dokunmak isteyen o halde vardır deyip inanan.

idontneedagod 28-08-2012 12:23

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 452846)
demekki senin için kalp sadece kan pompalamak işlevini gören basit bir organ
sayın nebukadnezar cevabım gayet sağlıklı ve basit
yapmacık deil kalben iman lazım dedik
Kesin bilgiyi insan işine gelmediğinde reddebilir sizin herşeyi tesaduflere bağlı olarak acıklamaya gitmeniz gibi.
Neden elnizde kesin bilgi yokken bir kac ileri zekalının sırf kalplerindeki rahatlamayı destek olsun diyerekten tesadufi gibi basit ve amacsız bir yol gütmelerine neden canak tutuyorsunuz.
Bilmiyormusunuz ki,ANCAK ALLAH CELLA CELALUHUNUN izin verdiği kadar bilebilir ve öteye gidemesiniz.
bana direk yönelteceğiniz soru şu olacak
Hz MUHAMMEDİN kesin yaşadığına dair bilgi nedir?
KURAN-I KERİMİN kesin ALLAHIN sözleri olduğuna dair bilgi
vs,vs,vs sorular yönelteceksiniz ve sazan gibi atlayacaksınız bu soruları sormak için
Bir şeyi inanmak kesin bilgi dahilinde deildir sadece,kişinin hisleri,düşünceleri,kalbi önemlidir.
Ancak bu soruyu sizin gibi maddecilerden gelmesi beklenirdi,her şeyi görmek isteyen,dokunmak isteyen o halde vardır deyip inanan.

Kalp düşünmeni ve inanmanı sağlayan organ değildir. Yıl 2012 kurtuluş lütfen yapma bunu.

İşte ne güzel kendi ağzınla söylemişsin. Ben böyle hissediyorum diyorsun. Peki düşüncenin doğruluğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun? Onu da geçtim, Farzedelim bir yaratıcı var, peki İslam'ın doğru din olduğu kanısına nasıl varıyorsun? Belki Thor sizi azabıyla bekliyor.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:58 .