![]() |
O profesöre hapis cezası!
http://www.muhalifgazete.com/resimle...307_17_36_.jpg
Türbanlı öğrencileri derse sokmadığı iddiasıyla yargılandı. İZMİR'de türbanlı öğrencilerin fotoğraflarını çekip derslere sokmadığı iddiasıyla yargılanan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakim cezayı ertelemedi, paraya da çevirmedi. http://www.muhalifgazete.com/48076-O...pis-cezasi.htm Son cümleyi görünce tüylerim diken diken oldu,gözlerim doldu yemin ediyorum..Ulan,kafayı yedirecek bu ülkedeki haberler bana..Lanet olsun..!!!! Daha dün korkunç bir haberle karşılaştım tv'de..Alkol almış bir sürücü 5-6 yaşlarında bir çocuğu ezerek öldürüyor..2 ay sonra tahliye ediliyor..Dün akşam haberlerde duydum ve bastım küfrü tabi.. Şimdi de bu haber çıktı..:yell: |
Mücadeleye devam
Neden biliyor musun.Çünkü, akıldan ve bilimden daha üstün bir şey yoktur. Eninde sonunda dönüp dolaşıp akıl ve bilim egemen olacaktır.Öyle ya da böyle biz kazanacağız O yüzden pes etmeyeceğiz. Ve bizim gibi düşünenlere sahip çıkacağız. |
Nedense Ayrımcılık yasaklarını ihlal etme suçları hep iki yüzlü bir şekilde uygulanıyor.
Fatih'te eşofmanlı bir bayanı belediye otobüsünden atan dinciler de 2 yıl ceza aldılar mı acaba? veya anayasada eşcinsel kelimesini görmek bile istemiyorum diyen AKPli milletvekile bir ceza verildi mi? AKP hukukun çifte standartına klasik bir örnek gene.. Özgürlük diye diye özgürlüğü katlettiler. Bu yüzden türbanlılar ezan veya Kuran her yerde yasaklansa umrumda bile değil artık. Hak ettiler.. |
Renan Pekünlü Türkiyenin Galileosuydu.Halton Arpın Türkiye versiyonuydu.
Evangelist Big Bang teorisinin papağanlığını yapmayan bu yürekli bilim insanına yapılan bu zulüm.İnsanlık dışıdır. |
Başörtülü öğrencileri derslere almamanın,fotoğraflarını çekmenin pek de onurlu ve mantıklı bir yöntem olduğu söylenemez.Ama yukarıda belirtildiği gibi artık yasalar tek yönlü işliyor,rüzgar hep aynı yönden esiyor.Tam on yıl oldu bunlar geleli,hala intikam duygularını tatmin edemediler.Asıl dertleri tatmin değil tabi,uzun süreli düşük yoğunluklu bir sindirme harekatı yürütüyorlar.
|
Onurlu davranış şeriatçi faşizme boyun eymemektir.
Onur kelimesi vatan severlerle vatan hainleri arasında hiç tereddütsüz vatanseverlerin taşıyabilecekleri bir sıfattır. Laiklikten ödün vermeyenlere yakışan bir sıfattır. Renan pekünlüye desteğim onurlu tavırından ötürüdür. Evangelist olsaydı kürsüsünden onu kimse alamazdı. O ne yaptığını bilen bir insandır. Halka dik durması haykırması gerektiğini göstermiştir. |
Alıntı:
Kendi kararlarını verecek yaşa gelmiş bir kadının giyimiyle uğraşmak,onu sanki fahişelik yaparken yakalamış gibi fotoğraflayıp fişlemek onursuz bir davranıştır. Mahkeme sonrası kendi fotoğraflarını çekenlere de tepki gösterip kavga çıkarmış Pekünlü.O kıza fotoğrafı çekilirken hissettirdiklerinin kendi başına gelmesine tahammül bile edememiş. Pekünlü gibileri asıl biz ateistlerin affetmemesi lazım,bu tür adamların her yaptıkları karşı tarafa yarıyor. |
Türban şeriat ideolojisinin bir siyasi tavrı olarak üniversiteye girmemelidir.Öğrencileride eğitimcileride baskı altına alma amaçlıdır.Şimdi ilk okula türbanla gidiliyor.'Bu nasıl bir davranış ,birde bu konuda onur skalanızı gösterin.
Beni suçluyorsun şeriatte payım var diye' Ben radikal bir ateistim.Bunu göz önüne al.daha fazla söyletme. |
Senin onursuzluk demen midemi bulandırdı.Aşağıdaki alıntıyı oku.
Kime onursuz dedğini bil.Her onurlu insanın yapacağı şeyi yap ,özür dile. http://www.muhalifgazete.com/resimle...307_17_36_.jpg Pekünlü’ye 2 yıl bir ay tescilsiz hapis cezası verilmesiyle ilgili basın açıklamasında bulunan Şen, şunları kaydetti: ''İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü hakkında “eğitim hakkını engellemek” gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası vermiştir. Mahkeme, cezayı ertelememiş ve paraya çevrilmemiştir. Prof. Dr. Pekünlü’nün bu cezayı almasını nedeni, üniversitede derslere türbanla giren öğrencileri tutanak tutarak ve görüntüleyerek tespit etmesidir. Sayın Prof. Dr. Pekünlü, aslında hukuka uygun davrandığı için cezalandırılmıştır. Çünkü Anayasa Mahkemesi kararları, türbanla üniversiteye girmenin hukuka aykırı olduğu yönündedir. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını etkisiz kılacak bir yasal düzenleme de yapılmamıştır. Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nden mahkemeye gönderilen yazıda da bu konuda hukuki bir değişiklik yapılmadığı belirtilmiştir. Prof. Dr. Pekünlü’ye verilen hapis cezası, eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın “Üniversitelerde türbana karşı 30-35 hoca kaldı, halledeceğiz” açıklamasını akıllara getirmektedir. Cumhuriyet yıkıcısı AKP hükümeti, Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen türbanın üniversitelere girmesinin önünü açmıştır. Zaten AKP, aynı Anayasa Mahkemesi tarafından Cumhuriyet yıkıcısı olduğu hükme bağlanan bir partidir. Türbanın üniversitelerde fiilen serbest olmasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli de AKP hükümetine açıktan destek vermişlerdir. Gelinen noktada türbanlı öğrenciler hukuka aykırı şekilde derslere türbanlı şekilde girebilirken, hukuku uygulayan öğretim üyesi cezalandırılmaktadır. Sayın Prof. Dr. Pekünlü’ye verilen hapis cezası, laikliğin bedelidir. Başka bir ifadeyle laiklik hapse mahkum edilmiştir. Türkiye’de Cumhuriyetimizin yıkıldığı ve Atatürk Cumhuriyeti’nin yeniden kurulması gerektiği, bu olayla bir kez daha doğrulanmıştır. Cumhuriyet yıkıcısı AKP hükümetinin yerine milli hükümet kurulduğunda, ilkokuldan üniversiteye kadar eğitimin her aşaması laik ve bilimsel hale getirilecektir.'' (AHA) ulusalkanal.com.tr |
Boşver estagfurullah..Arkadaşın haberden/yasalardan pek haberi yok sanırım..Ya da var da,türban savunuculuğu yapıyor..
Ben bir akademisyen değilim..Eğer olsaydım;Sümer'lilerde fahişelerin giydiği,gericiliğin sembolü olan türbanı takanları dersime sokmazdım..! Adam hiçbirşey yapmadığı halde hapis cezası alıyor ve bu adamın yanlış yaptığını ısrarla insanlar söylemeye devam ediyor..! Ayıp,yahu..! Dipnot:Haberin şu noktası gözden kaçmasın sakın; Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:14 . |