![]() |
iyi bir kaynak. islam mezhepleri tarihi
prof. neşet çağatay iyi bir bilim adamıydı agah çubukçuyla ortak bir kitap yazmışlar.
bu işlere meraklı birinin okuması gerektiğini düşünüyorum adı ''islam mezhepleri tarihi '' için de çoğu arkadaşımızın adını bile duymadığı islami ekoller var.sanırım zevkle okursunuz. bu kitabın başlık açılması gerekecek kadar önemli olduğunu düşünüyorum http://kitaplar.ankara.edu.tr/dosyalar/pdf/595.pdf |
Henuz okumadim linki, ama yetmis cesit mezhep olacagini tahmin edebiliyorum. Tesekkurler ozgur_beyin.
|
Onlar kendilerini tevhidci ve sünnet yolunda yani. Peygamberin
izinde bilip, Vehhâbi inancında olmayanları kâfir sayarlar. vehhabiler bölümünden demekki islamın içindede diğerine göre kafirlerde varmış |
Zaten İslam böyle bir din sayın hocam.
Bizden değilsen kafirsin. "Ötekileştirme" ve "afaroz" sistemi burada da mevcut. Bu arada link için çok teşekkürler... |
Çok teşekkürler ozgur_beyin, merak sarıp araştırmaya başladığım bir konuydu.
|
devamı sayılmasada konuyla dolaylı ilgili başka bir dosya daha var .
tevvabun (tövbe edenler) hareketi bu hareket şia mezhebinin çıkışına kaynaklık etmiştir http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/731/9307.pdf |
Alıntı:
Her kaynak önemlidir. Dosyanın boyutu 1 MB bile değil zaten :D Dursun köşede... |
tevvabun ,peygamberin torununun (hüseyin) ölümüne katılanlar sonra pişman olmuşlardır.
gerekçelride şuydu yarın öldüğümüzde peygamberle karşılaştığımızda ona ne cevap veririz diye. düşünüp pişman olanların hareketidir.tevvabun hareketi. yezid muhammedin hadisçisinin oğlu sinan bin enes tarafındantorunun başını kesti ve yezidin önüne attı. işte övündükleri asrı saadetin hemen ertesi bu oldu |
Alıntı:
güzel bir kaynak daha, teşekkürler .. |
buraya aktarılabilecek önemli bir anekdot daha var.
sünni islamın en büyük düsturlarından biride müninlerin kardeş olduğu (hucurat 10) yönündedir ama gerçek hiçte öyle değildir. vehhabi sünniyi islamdan saymaz şia da hiçbirini islamdan saymaz. şii sünni imamın arkasında namaz kılmaz. bunu ilk defa türkiyeye geldiğinde ahmedi nejat yaptı sanırım oda bir jestti. birinci linki dikkatlice okunursa (tabi merak edenler) tek islam ne geçmişte nede gelecekte olmayacaktır |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:47 . |