![]() |
Diyanet'e göre ateizm bir problemdir
Sevgili Arkadaşlar;
Her konuda bir görüşü olan, hayatın her alanında bilirkişi hizmeti veren güzide ülkemizin güzide kuruluşu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ateizm nedir sorusuna da kayıtsız kalması beklenemezdi elbette. Diyanet'in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz. Tamamını okumanızı öneriyorum. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Hala inanmaz mısınız? |
Diyanetin biz Ateistlerden aldığı vergiler umarım Diyanete haram olur.
İnsan bir teşekkür eder imamların parasını ödediğimiz, İslam'a maddi katkı yaptığımız için. Nankörlük affedilmemeli, cehennemle cezalandırılmalı. :D |
Alıntı:
Tartışmalar artık ortalama bir adamın yer alamayacağı kadar bilgi gerektirir hale geldi. Allame-i cihanlar tarihe karıştı. Artık bırakın iki konuyu, bir konuda uzman olmak bile neredeyse mümkün değil. Böyle bir ortamda 1400 yıllık tecrübesi ile din kolayca yolunu buldu. Artık tartışma yapıp kazanmak yerine, tartışmayı kazandığına inandırıyor taraftarlarını. Daha kolay, daha masrafsız. ve lanet olsun ki, bu adamın maaşının bir kısmını da ben ödüyorum. :) Ateistin maaşını ödediği imamın arkasında namaz kılmak caiz mi acaba. Sonuçta kul-hakkı var. Var mı bilgisi olan. Caizse de gideyim namaz kılayım iki rekat. Paralar boşa gitmesin babında... :) |
Ateist acikladigi icin kotudur her zaman.
Ellemeyip uyandirmasan bak senden iyisi oluyor mu! |
Merhaba,
Diyanetten,yatırımını insana değil inanca yapan bir kurumdan zaten başka tür anlayış beklemek beyhude olur...Bu tarz açıklamarın cesareti , arkalarında duranlardan da gelmektedir...Bir ülkenin Başbakan'ı " Ateizmi " suçmuş gibi lanse ederse,ona bağlı kurumlar da o yolda devam eder...Hani derler ya " İmam .....sa cemaat .....mış " diye,o manada... Bir devlet olarak,inançlısından-inançsızından-farklı inançlısından vergileri toplayacaksın,sonra da hala daha 24.madde ile din dersini bir de üstüne üstlük belli bir dinin belli bir mezhebini referans alarak zorunlu tutacaksın...Sonra da " Haktan-Hukuktan-Adaletten-İleri Demokrasiden " bahsedeceksin... Ancak yine de ülkenin bu durumundan inançlısından inançsızına herkesin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum... Sağlıcakla kalınız... |
Cok yerinde tespitler sevgili bursali 68,
Alıntı:
Aziz Nesin, en cok ulkenin aydinlarina kizardi da o zaman nedenini iyi anlayamazdim, simdi hersey acik secik, ne demek istedigini zorla anlatti bu hukumet millete. |
Diyanetin Onurlu Başkanı
Aslında diyanet işleri başkanına sormak gerekli:'' siz, Diyanet İşleri Sn. Başkanı, bu makamınızda, sadece islamın bir meshebinin düşüncesini bütün İslama aitmişcesine temsil ederek, aldığınız maaşın helal olduğu düşüncesinde misiniz? diye.
Bu soruya gerçekçi bir yanıt verebilirse, yani istifa etmek onurunu gösterebilirse, ne mutlu o başkana... Var mı tarihinde diyanetin böyle onurlu bir başkanı? |
Tanritaniyanlarda kendi iclerinde birbirlerine karsi tanritanimazlar.
Diyanet tanritanirlar ve tanritanimazlar diye ayirmis ama tanritanirlarda birbirlerinin tanrilarini reddeder. Ben Ateizmden cok memnunum,müthisbirsey. |
Alıntı:
Diyanetin işlevi nedir? Ne olmalıdır? Diyanet var olmalı mıdır? Bu soruları yanitlayalim. |
Alıntı:
Ben diyanet işlerinin dini kontrol altında tutmak için dönemin iktidarı tarafından kuruduğunu düşünüyorum. Çoğu dindarda böyle düşünüyor. Dindarların çoğu aslında bir taraftan diyanetin kalkmasını istiyor, diğer taraftan da ciddi bir para akışı oluyor. Bu parayı kaybetmek istemiyorlar. Sadece bu sene için 4,5 milyar TL galiba. Üstelik ilahiyat fakulteleri, İHL leri de eklediğinizde. Deletin dine aktardığı para çok güzel paradır. Kalkmasın ama para ödenmesin. Böyle bir şık var mı. :) Yok. Kalksın. Ama kaldırırken "İmamlara ödenecek maaş camiye gidenlerden alınacak" derseniz ortalık yıkılır. :) ben olsam şöyle derdim. "kdvyi %14'e indirdik herşey ucuzlayacak ama diyaneti kapatıyoruz" Bayram olarak karşılanırdı. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:49 . |