![]() |
Diyanethaber müminleri Zaytung'a karşı uyardı!
Komik ve o kadar eğlenceli bir Zaytung haberi daha.. Gülmek istiyorsanız mutlaka okulamısınız :)
Mizahi haber ve video içeriğiyle ilgi çeken ve "Dürüst, Tarafsız, Ahlaksız Haber" sloganı ile yayın yapan Zaytung, Diyanethaber sitesini kızdırdı! Zaytung'da çıkan, "Ateist Olduğu Gerekçesiyle İstifası İstenen Köy İmamı, Geri Adım Atmıyor: Mesleğime profesyonelce yaklaşıyorum..." haberini ciddiye alarak ilgili müftülüğü arayan site bir yalanlama yayınladı. Zaytung haberini, "Ahlaksız Sitede Geçen Haber Metni" başlığıyla yayınlayan Diyanethaber, Zaytung'un haberini de ‘reklam olmasın' diye vermedi. Alıntı:
Alıntı:
|
Hiç güleceğim yoktu. Müftülük bir de açıklama yapmış. Ne günlere kaldık.
Yalnız olsa süper olur. Şimdi her futbolcu oynadığı takımın taraftarı mıdır? Hayır! Aynı mantık. |
Mizah amacı taşıyan bir Zaytung haberi olduğu halde gerçek olabileceğinden o kadar çok korkuyorlar ki açıklamayla kendilerinin gülünç duruma düşmesi bile önemli değil. Güler misin ağlar mısın? :)
|
Hakikaten acinacak bir durum, ancak taraftarlari da ayni durumda oldugundan ne halde olduklarini pek fark edemezler. Yine sadece ateistler fark edecek zavalliliklarini.
|
Oysa zaytung, allaha havale et butonuyla yıllardır veriyor, vereceği mesajı..
Bir kaç yıl önce kendi uydurduğum bir haberi ciddi bir dille süsleyip "dikkat! zaytung haberi değildir" spotuyla facebook'da paylaşmıştım. Neredeyse aylarca paylaşıldı durdu. Bir ademoğlu çıkıp bu haberin aslı astarı nedir demedi.. Zaytung değildir diyince, gerçek sanıldı... Bir örnek daha vereyim. Galiba 6 ayı geçiyor. Bir haber sitesinde, "çocuğunuzun cinsiyetini siz belirleyin" diye bir haber vardı. Uzun uzun anlatmışlar. Şöyle şöyle yaparsanız çocuğunuz erkek olur, böyle böyle yaparsanız kız olur. Yazının en altında da "bu deney %50 başarıya ulaşmıştır" ibaresi var. Sanki denenmesi tavsiye edilen şeyler yapılmasa oran değişecek :) En güzel yanı, epey bir yorum yapılmış olması ve sadece bir kaç kişinin bunu fark etmiş olmasıydı.. Bence diyanet olayın farkında. Zaytung'a yorum yazanlar içinde bile zaytung'un işlevini bilmeyip, haberi doğru sananlar var. Yani adamlar, ne ektiklerini bildiği için, ona göre biçiyorlar.. |
Zaytung'u yalanlamaları iyi olmuş :D
|
Alıntı:
Ben mesela ateıst oldugumu başkasına söylemeyi bırak kendim bile ateist oldugumu unutmuştum.On yıldan fazla din üzerine bir defa olsun tartışma yapma ihtiyacı duymamışımdır. Sonra Turan Dursun Sitesi dinsiz oldugumu hatırlattı |
Alıntı:
Ben çok sayıda ateist olmasa bile azımsanmayacak sayıda deist olan ve din hizmetlerini veren çok sayıda personel olduğunu düşünüyorum. Tabi bunu doğrulamamız mümkün olamaz, kimse çıkıpta bunu açıklayacak cesareti gösteremez. İşte Turan Dursun sesini yükseltince başına gelen belli. |
Bugün ilginç bir şey oldu.
Müslüman olmuş bir danimarkalıyla tanıştım .Kopenhag da ona islam dersi veren caminin imamı varmış.Bu imamları diyanet Türkiyeden gönderiyor.İmamı lokanta da domuz eti yerken yakalamış Tabi bizim imam bunu görünce beti benzi gitmiş.Yalvarmış kimseye söylemesin diye. Sıradan bir müslüman domuz eti yerse ateist denmez ama bir imam domuz eti yiyorsa en azından müslümanlıgı şüphelidir. |
Uyarmasında ne sakınca var ki bunu burada tartışıyorsunuz. Bir keresinde burada zaytung'da yapılmış bir haber açılıp tartışılmıştı, sonrasında da haberin gerçek olmadığı görülmüştü. Bunlar olağan şeyler, normal şeyler. Diyanet bu konuya cevap vermeseydi de bu konu forumda açılırdı yine.
Olan olaylara bir tebessüm edip geçip gitmek ülkem insanı için ne kadar zor böyle... Bu yüzden zaten haber siteleri var, bu yüzden zaten zaytung var. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:33 . |