![]() |
Türkiye'de Ateist Olmak
3 gün önceki olay. Ekşi sözlükte bir yazar başına gelenleri yazmış:
Alıntı:
|
Ben de çok olumsuzluklar yaşamaya başladım. Hayatımın geri kalanını yurtdışında yaşayıp yaşamamak konusunda çok kararsızım
|
Zor oldugu asikar.
|
Maleesef ben de bunu aileme söylemekten çekiniyorum. Bu açlıktan tüm sinirlerin gerildiği, sürekli kavgalar ve anlaşmazlıklar çıktığı bir ayda zorla oruç tutuyorum. Yani gizli gizli yemek yemek de diyebiliriz buna. İşin içinden sadece ben adetim, hastayım gibi yalanlar uydurarak çıkıyorum. Fazlasıyla zor bir durum bu.
|
Merhaba,
Bu ülke nüfusunun önemli bir kısmı hem muhafazakar hem cahil...Yukarıdaki olayı okudum...Gerçekten çok üzüldüm...Bizim insanımızın ne kadar LİNÇ sevdalısı olduğunun açık ispatlarından biridir...Ki linç CAHİL TOPLUMLARIN en büyük özelliğidir... Ancak burada çok küçük bir ayrıntıyı da vurgulamak istiyorum...Bu tarz tepkiler sadece ateist olan insanlara gösterilmiyor, ayrı ideolojik düşüncede olan, farklı dinlere inanan..v.s. neredeyse herkese gösteriliyor...Ve hatta giyim kuşamından dolayı bile kişiye adam muamelesi yapılan veya tam tersi adam yerine konmayan bir toplumda yaşıyoruz maalesef... Yakın çevremdeki insanlar ile inanç konularını konuşurken, buradakilerden bile bazen sert konuşuyorum...Bir nevi yeri geliyor yerin dibine sokup-çıkarıyorum...Ancak beni bildikleri için çok tepki gösteremiyorlar, en hacı hocası dahi...Ki bir ara bir arkadaşımın çocuğu trafik kazasında ölmüştü...O gece orada yanımızda atıp tutan bir de imam vardı...O her gün vaazlarında anlattıkları şirklerini, putlarını böcek gibi ezdim de ezdim...Söylemediğimi bırakmadım...Kıpkırmızı oldular ancak gıkları çıkmadı...! Bu ülkenin çok fazla düzeleceği konusunda umudum yok zaten o ayrı...Ancak bunun kanunlarla sert tedbirler alınması gerektiğini düşünüyorum...Daaa, o da fiyasko...Bu iktidarla mı, bu toplumla mı sorusu geliyor bir anda aklıma...Yani sözün özü yine umudum yok... Sağlıcakla kalınız... |
Alıntı:
Durum bu kadar vahimken,biz ateistlere bu toplumda yer olabilir mi? Dediğiniz gibi bırakın farklı düşünmeyi,farklı bir görüntüye dahi tahammül gösteremeyen bir toplumuz..Bıyığınızı veya sakalınızı kesseniz,kulağınıza küpe taksanız veya değişik tarzda bir elbise giyseniz bile anında şiddetli bir tepki ile karşılaşırsınız.. İnsanların herşeyine karışmayı marifet sayan bir toplumuz..Böyle bir toplumda demokrasi/özgürlük/refah sağlanabilir mi? Böyle bir toplumda en fazla havaalanı,avm veya cami açılışı yapabilirsiniz..Dev bir üretim tesisi,dev bir tiyatro açamazsınız..Bu yüzden de gelecekte yok olmaya mahkumsunuzdur.. |
Gunumuzde Turkiye sinirlari icinde bilincli Ateist`e rastlamak oldukca zor oldugunu idda edersek yanlis bir tespit olmaz.
Kominizmi ve Marksizmi kavramiyan bu felsefeye ocu gibi bakan birisinin Ateist olmasi`da bir o kadar ocu gibi bir seydir. Basta Yasamanin "DIRENMEK" oldugunu kavramiyan bilincsiz bir topluma sahip oldugumuzu kabullenmek zorundayiz, Bir baskasinin bilgi ve birikimlerini hazmetmiyen, surekli kendisini baskasindan ustun gorme gibi aliskanligi olan bir topluma sahibiz. Sayginin ve sevginin ne oldugunu bilmiyen bilmis gibi gorunup, Saygi ve sevgi adina kendisinde hic bir sey barindirmiyan bir topluma sahibiz. Turkiye`de Ateist olmak neden zor Olsun? Asil zor olan yasamin kendisi degilmidir? yasamin zorluklarina ragmen, YASAMAK DIRENMEKTIR demiyormuyuz? Dolayisiyla yasamin kendisi zor oldugunu kabullenirsek, zorluklari asmak elbette mucadeleden gecer. Baskasina karsi mucadele vermeden once, kendimize karsi mucadele vermek zorundayiz, Savunduklarimiz ve savunmak istediklerimizin nitelik ve niceligini kavramadan, ayaklarimizin yerden kopuk oldugunu fark etmeden, ulu orta gelisi guzel moda olsun, laf olsun torba dolsun vs vs gibi yaklasimlarla, savunmak istediklerimizi veya savunmaya calistiklarimizla taban tabana zit oldugumuzu aklimizin ucundan bile gecirmeyiz. Kendisini Ateist goren veya gormeye calisan bir cok insanin, Allah korkusu, Cennet hevesi, Cehennem korkusu, Azrail korkusu vs vs gibi insan beynine yerlestirilen AFYON`un etkisinde kaldigini inkar edebilirmiyiz? Ateist olan birinin Aklin Yolu Ile Hareket edebilen bir insan oldugunu dusunursek, Yani butun batil ve hayali inanclari kabul etmiyen, Bilimin isigindan yola cikarak Karanliklari aydinliga cikarma cabasi icinde olan bir veya birilerin, Irkci, Milliyetci, Yobaz ve Gerici bir mantiga hizmet etmesi celiski degilmidir? Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bildigin ve inandigin bir dusunceden korkuyorsan, tepki gelecek veya sorunlar yasiyacaksin diye kendinden odun veriyorsan!!! savundugun veya savunmaya calistiklarindan emin degilsin veya bu konuda yeterli kadar bilincli degilsin, yani kendini asamamissin, dolayisiyla inanmiyor gibi gorundugun hayali inanclarin afyon olarak beyin hucrelerinden cikmadigi kesindir. Tarihte destanlar yaratmis lider ve onderleri savunurken, onlarin dogrularini savunmakla sorumluluklarimizi yerine getirmis oluruz, Onlarin yanlislarini savunup, farkli kiliflar bulmaya calisirsak, Irkci ve Milliyetci yapilanmalarimizla yaptiklari yanlislari savunup, dogru oldugunu kabul etmeye calisirsak. birak Ateist olmayi, Insan olmaya bile aday degiliz, Sonuc olarak Turkiye`de Modayi takip etmek BIR COCUK HASTALIGI gibidir, Bir iki sey ogrenir, ogrendigi bu bir kac sey mantikli geldiginde, moda olsun diye farklilik olsun diye kendisini O kulvarda gormeye calisir, Yeri geldiginde ise, Dinciden daha dinci, Irkcidan daha Irkci ve Milliyetciden daha milliyetci olur. Alıntı:
Kendisini Asamiyanlar Ateist Olamaz.... Oldugunu dusunen ve inanan varsa kendisini kandirmaktan oteye gitmez. Saygi ve Insani Sevgilerimle |
Alıntı:
|
Çok zor bir şey. Öyle böyle değil. Burası Türkiye.
|
Alıntı:
Sevgili Başköylü, bence buradaki sorun, kişinin ateist olup olamayacağı konusu değil, toplumun kategorize olması, farklı görüşlere şiddet ile karşılık vermeye başlamasıdır...Örneğin ben, yukarıdaki arkadaşın olayına şahit olsaydım orada, müslüman kimliğinde biri olarak o arkadaşın yanında, dayak yeme-darp edilme pahasına yanında olurdum...Niçin çünkü yapılan son derece yanlış ve SUÇ...! Yanlış yanlıştır, bunun din ile, dinsizlik ile, görüşler ile ilgisi yok... Yine de dediğim gibi bu ülkede şu an ateist olmak da zor, farklı inançlardan olmak da zor, aynı inanca farklı inanmak da zor, farklı ideolojilerde olmak da zor... Bu sorunun temel nedenlerinden biri de sanırım eğitim alanında yatmaktadır...Belli yaşı aşmış olanlar için bir şey söyleyemem, çünkü onların geri dönüşü artık zor, ancak yaşı genç olanlar için tablo karanlık diye düşünüyorum... Asıl mesele sanırım, inançlar, inançsızlıklar, düşünceler ile savaşmak, mücadele etmek değil, cehaleti körükleyen temel sorunlara karşı mücadele etmek, birlik olmaktır...Bu başarılabildiği sürece, inançsızlar da, inançlılar da, farklı inanananlar da, farklı düşüncedekiler de rahat bir nefes almaya başlayacaktır diye düşünüyorum... Sağlıcakla kalınız... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:41 . |