![]() |
Dua etmenin şekli
Dua ederken bazı hareketler oldukça önemlidir.
* * * * dua ederken,kollar,koltuk altı görülecek bir şekildeyana açılıp ,eller,yüze paralelbir şekilde *öne uzatılmalıdır.Takriben yüzden 30 c.m mesafede parmak aralıkları *hafif *açık olan ellerin parmaklardan çıkan ışınların, alından çıkan ışınlarla ilerde bir birleşim yapacak şekilde yönlendirilmesi son derece faydalıdır. * * * * *Bakın bu konuda hz. rasul aleyhisselam ne buyuruyor: * * * * *'herhangi bir kul,koltuğunun *altı görülecek şekilde ellerini kaldırır ve allah tan bir dilekte bulunursa;acele etmediği takdirde kesinlikle *duasına icabet edilir. * * * * * *kitabın adı: peygamberimizin öğrettiği *günlük dualar. * * * * * *derleyen: kerem onur * * * * * *yayınlayan *:kerem yayıncılık */ cağaloğlu * * * * * * * * * * * * gördünüzmü formulu acele etmezseniz, usuldede bir hata yapmazsanız ,işiniz iş .hade hayırlı traşlar pardon dualar. * * * * * * şimdi ben bu kitabı alıp okuyupta *medet umana ne diyeyim. *sözün bittiği yer burası. * * * * * * * galiba!!! |
Re: Dua etmenin şekli
Yûnus Sûresinin 12 . Ayetinde *
İnsana bir sıkıntı dokundu mu, gerek yan üstü yatarken, gerek otururken, gerekse ayakta iken (her halinde bu sıkıntıdan kurtulmak için) bize dua eder. Ama biz onun bu sıkıntısını ondan kaldırdık mı, sanki kendisine dokunan bir sıkıntı için bize hiç yalvarmamış gibi geçer gider. İşte o haddi aşanlara, yapmakta oldukları şeyler, böylece süslenmiş (hoş gösterilmiş)tir. * Mü’min Sûresinin 60 . Ayetinde * Rabbiniz şöyle dedi: “Bana dua edin, duânıza cevap vereyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler aşağılanmış bir halde cehenneme gireceklerdir.” |
sevgili özgür_beyin
*'herhangi bir kul,koltuğunun *altı görülecek şekilde ellerini kaldırır ve allah tan bir dilekte bulunursa; acele etmediği takdirde kesinlikle *duasına icabet edilir. Buradaki anahtar kelimeler İCABET EDİLİR kelimeleridir. Ve bunlar demek değildir ki KABUL EDİLİR. İcabet, karşılık manasına gelir. Yani duanıza karşılık verilir, duyulur. Ama kabul edilme sözü değildir bu. Hatta İslam öğretisinde bunun için çok kullanılan bir örnek vardır: Bir eczaneye gittiniz ve bir ilaç istediniz. Ama eczası istediğiniz ilacın size faydası dokunmayacağını bildiği için (teşhis konmuş burada) hastalığınıza göre başka bir ilaç verdi. Dua da böyledir. Sizin kendiniz için istediğiniz şey sizin yararınıza olmadığı için Allah başka bir şey verir onun yerine. Yani kısaca dua kabul olunmazsa gerekçesi (kılıfı) hazırdır. Vardır bir hikmeti. |
sevgili *K.C.
* * * * * * * * *Bunları uyduranlar duayla hiç bir haltın olmayacağını bilmiyorlarmı? *tabiki biliyorlar. *icabet kelimesini açık kapı bırakmak kasdıyla koyuyorlar. bügün afrikada aç insanlara bir yudum *suyu bir lokma ekmeği çok gören *RAB , elini açıpta oğluma iş, kızıma koca , diyen kolaycı müslümanamı *İCABET edecek. * * * * * * * * bu sadece 'çocuklara balon' * *satmanın bir yöntemidir. ve para kazanmak içinde iyi bir yöntemdir. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:55 . |