Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum? (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Dualarımın yanıtını alamayıp orada hiç kimsenin olmadığını anlayınca (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31762)

burax 22-04-2013 22:50

Dualarımın yanıtını alamayıp orada hiç kimsenin olmadığını anlayınca

Aslında en başta sorgulayarak başladım niye? nasıl? gibi sorularla başladım. Niye ettiğim dualar hiç cevapsız kalıyor niye en yüce din olan İslam ve militan ülkeler bu kadar gelişmemiş niye böyle oluyor gibi sorularla. Sonra araştırmaya başladım geniş bir araştırma. Hiçbir zaman dindar birisi olmadım ama aslında niyeyse dinden de çıkmayı hiç düşünmüyordum. :ballchain:
Diğer tüm dinleri inceledim ne kadar tanrısal inanç varsa çoğunu inceledim ve çok garip bir şeye rastladım. Aslında hepsi aynı...
Şunu fark ettim ki tüm bu tek tanrılı inançların kaynağı çok eski uygarlıklara dayanıyor. Sümer, Mısır, Yunan hatta Budizm'e kadar yolu uzanan bir yol aslında. Bir arkadaş tavsiyesi ile Zeitgeist belgeselini izledim ve oradaki anlatılanlara inanılması mümkün bile değil. Sonra daha çok araştırdım ve daha çok...
Dinlerin yalan olduğunu ve toplum yanılgısı olduğunu fark ettim ama iş burada bitmiyor aslında burada başlıyor...
Sonra daha gerçekçi ve mantıklı cevaplar aramaya başladım. Ve tabiki bilime baş vurdum orada her şeyden daha akıllı insanları salak yerine koymayan cevaplar vardı.
Evrimi araştırdım. Sonra evreni. :ranger: Nasıl varız nereden geldik ve nereye gidiyoruz. Bunları araştırınca inanmak imkansızdı benim için. Hiçte pişman olmadığımı söylemek istiyorum. :thumb: Çünkü gerçekler çok daha güzel. Ateizme teşekkürler

vartor 23-04-2013 02:29

Gercege hos geldin:)

Ahlaksız 23-04-2013 02:52

Ne mutlu size..Hoşgeldiniz foruma..

Şüpheci Dinsiz 23-04-2013 03:10

Sevgili burax aramıza hoşgeldiniz. :)

Neva 23-04-2013 06:11

Hos geldiniz.

burax 24-04-2013 20:37

Hoşbulduk :) Kendimi biraz zorlayarak ateist oldum denilebilir. Çok kolay olmuyor geçiş süreci. Agnostik ve deist arası bir sürece geçtim. Bir haftamı deist olarak geçirdim sonra tamamen bıraktım. Şu anda bir pastafaryanım :)

yalandaolsa 26-05-2013 18:45

biraz araştırınca,az biraz okuyunca anlıyor insan gerçeği. tabi, kolay değil.yıllarca kandırıldığının farkına varmak öyle üzüyorki insanı. yalanlara inananlara ve insanlara inandıranlara,maddi manevi kazançlı çıkanlara o kadar öfkeliyimki anlatmak mümkün değil.tabuları yıkmak,ezber bozmak boşver ,mutluyum ya.

RainFall 10-12-2013 09:27

Bakın böyle basit bir neden dinden çıkılmaz fakat her dinsizin kendisine göre haklı gerekçeleri vardır.Benimde var örneğin.Bu dini reddetmemdeki bazı sebepler.

Neva 10-12-2013 09:49

Alıntı:

RainFall´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 506814)
Bakın böyle basit bir neden dinden çıkılmaz

Niye?
Dualarin yanitini alamamak, kisilere gore onemli bir neden olamaz mi sizce?

RainFall 16-12-2013 18:35

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 506821)
Niye?
Dualarin yanitini alamamak, kisilere gore onemli bir neden olamaz mi sizce?

Şöyle demek istedim ben.Müslümanlar bu olayı öyle bir söylerlerki.İbadet et derler önce motive ederler sonra sen yaparsın gibisinden işi kendisi kişiyapar ama Allah yardım etti derler ne mantıksa artık.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:59 .