Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Gezi Parkı olayları hakkında (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31964)

nebukadnezar 03-06-2013 13:28

Gezi Parkı olayları hakkında

Son günlerdeki açılan site başlıklarında görülen propagandist yazılardan anlaşılıyor ki, Turan dursun gerçek çizgisinden sapmıştır. Veya ta baştan beri bu amaçla görev yapıyordu da ben farkında değilmişim...

Sizin burada yaptığınız şey sadece medya üzerinden kritik yapmak.
Üretkenlik üzerine hiç bir katkınız yok.

Gezi Parkı olayları hakkında.

Kabul ediyorum, polis biraz amacını aşmıştır ve bunda İçişleri Bakan'ı suçlu gösterilebilir.

Peki sizin dış basının balonuyla gaz'a gelmelerinize ne demeli?

Borsanın düşmesi sizin ne işinize yarıyor?

Türk parasının değer kaybetmesi size ne kazandırıyor?

Türkiye'nin karışmasından ne gibi çıkarlar elde ediyorsunuz?

Taksim Gösterilerinin Türkiye'ye Maliyeti sizi çok mu memnun etti?
Türkiye'ye 20 milyon TL üzerinde zarar verdik diye, şimdi hepiniz köşelerinize çekilmiş oh olsun diyerek ellerinizi mi ovuşturuyorsunuz?
Yok arkadaş, sizin görüşünüz bu şekildeyse bundan sonra sizinle yok um.

İstanbul'da birşeyler değişiyor; Mesela ulaşım eskiye nazaran biraz daha kolaylaştı.
Çevre düzenlemesinde iyiye yönelik belirgin farklılıklar oluştu.
Ama siz nerden bileceksiniz.
Biliyorum şimdi hepiniz bana yüklenecek, tu kaka diyerek bir çok örnekler göstereceksiniz. Hemen cevabını vereyim; önce onların eski halini gözlerinizin önüne getirin lütfen.

Evet ben Ateist'im. Hemde birçoğunuzun bilemediği kadar çok daha iyi bir Ateist'im. O kadar ki, daha her fırsatta ülkemi kötüleyebilecek biri olarak hissetmiyorum kendimi.

Taksim gezi park'ının akşam 9 dan sonraki hali hepinizin çok mu hoşuna gidiyordu, hiç o saatlerde bir arkadaşınızla orada gezinmeyi denemişmiydiniz?
Birçoğunuz bunları bilemez.
Çünkü Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Olaylara karambol yaklaşımı içersindesiniz; onun için bukadar rahat olabiliyorsunuz.

Sizinle olamam; çünkü burada benim güvenliğimi de tehlikeye atıyorsunuz.
Ateist'liğimi yaşamak şimdi çok daha zor.
Şimdi kendimi eskisi kadar bile ifade etmem çok daha zor olacak.
Ateist hiç bir örgüt'ün militanı değildir, olmamalıdır. Bunu sizler de zaman zaman yazılarınızda belirtiyordunuz, ama gerçek öyle değilmiş.
Bir an önce kendine gelmeniz dileğiyle, hoşçakalın.

Sevgili Neva! Özellikle sizden çok özür diliyorum. Keşke sizinle daha demokratik, seviyeli, tarafsız, bilgilendirici bir ortamda bulunsaydık.
Umuyorum siz de her şeyin farkına varırsınız.
Sevgiler.

Lütfen üyeliğimi siliniz.

nebukadnezar.

uyar 03-06-2013 13:33

dostum... degmez ben de rahatsizim ama buradayim... cekip gitmeye gerek yok

idontneedagod 03-06-2013 13:39

Bir ülkenin hükümeti devirmek adına topyekün ayaklanmasına ve sağı solu yakıp yıkmasına ben de karşıyım. Ben de evimin balkonuna çıkıp elimde tencere ile ses çıkarıp "barışçıl" bir şekilde protestomu yapıyorum sesimi duyurmak adına. Ama icraat amacını aşıyor sanki.

Nedir amacımız? Demokratik bir ülkede barış içerisinde yaşamak. Peki huzurumuz ve barışımızı riske atmak mücadeleyi demokratik düzlemde vermek yerine nedern otobüsler yakılır yıkılır? Neden AKP karşıyaka ilçe binası yakıldı dün gece?

Ahlaksız 03-06-2013 13:47

Sn.nebukadnezar;sitedeki üyelerin veya yöneticilerin bu eylemlere destek vermesini bahane edip forumdan ayrılma kararı almanız doğru değil..Madem bu insanlar size göre yanlış yapıyorlar,ilgili başlıklarda yorumlarınızı yaparsınız..
Bende bu eylemlere karşıyım ve buradaki arkadaşlara fikirlerimi aktarmaktayım..Sizde böyle yapın ve kararınızdan dönün bence..

Yergin 03-06-2013 14:12

nebukadnezar,

Yanlış tanımışım seni. Söylediklerine katılıyorum ama gel sen pireye kızıp yorgan yakma.

Neva 03-06-2013 14:19

Alıntı:

nebukadnezar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 483533)

Çünkü Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Olaylara karambol yaklaşımı içersindesiniz; onun için bukadar rahat olabiliyorsunuz.

Sizinle olamam; çünkü burada benim güvenliğimi de tehlikeye atıyorsunuz.
Ateist'liğimi yaşamak şimdi çok daha zor.
Şimdi kendimi eskisi kadar bile ifade etmem çok daha zor olacak.
Ateist hiç bir örgüt'ün militanı değildir, olmamalıdır. Bunu sizler de zaman zaman yazılarınızda belirtiyordunuz, ama gerçek öyle değilmiş.
Bir an önce kendine gelmeniz dileğiyle, hoşçakalın.

Sevgili Neva! Özellikle sizden çok özür diliyorum. Keşke sizinle daha demokratik, seviyeli, tarafsız, bilgilendirici bir ortamda bulunsaydık.
Umuyorum siz de her şeyin farkına varırsınız.
Sevgiler.

Lütfen üyeliğimi siliniz.

nebukadnezar.

Sevgili Nebukadnezar;

Ateist, hicbir orgutun militani veya hicbir siyasi fikri olmayan biri degildir. Ateizm'e boyle bir sablon henuz global dunyada bicilebilmis degildir herseyden once.. Site uyelerimizin siyasi fikirlerine etki edebilmek gibi bir luksumuz ne yazik ki yok.

Bununla birlikte TD olarak, ozellikle de site yonetimi olarak kendi siyasi fikirlerimize ragmen, olaylara genis pencereden baktik.

Her iki karsit tarafin da aktif olarak sitede idamesini sagladik(dindar kesim/dinsiz kesim), hatta bu yuzden sikayetler dahi aldik.

Ancak ulkede olup biten olaylara da, 3 maymunu oynayacak degildik elbette. Yoksa Turkiye'nin para degerinin dusmesi veya hasar meydana gelmesi vs. bizi ne diye mutlu etsin? Biz Turkiye'nin dusmani miyiz?

Veya Turkiye'de amacini asan olaylardan bizler mi sorumluyuz? Suriye sinirlari acildiginda, iceri akin akin giren onca ajan, orgut elemani vs. de isleyen ve elestiren de bizdik oysa.

Ne yapmaliydik sizce?
Yasanan siddeti gormezden mi gelmeliydik veya guvenligimiz icin mevcut uygulamayi mi sak sak alkislamaliydik, yuceltmeli miydik?

Yurtdisinda yasayanlar olarak, orada yasamiyor olabiliriz, ancak sunu bilin ki, sizin marti'ya attiginiz bir basit sokak simitinin degerini , siz orada yasayanlardan cok daha iyi bilmekteyiz.

(bize hep soylenegelen klasiktir bu cunku, sen burada yasamiyorsun bilmiyorsun, hep bir uvey evlat/oteki muamelesi gormeye aliskinizdir yani, burada bile yazim dilimizden oturu(takdir edersiniz ki sizler Turkce'ye vakif olamiyoruz) vatan dusmani, Turk dusmani vs. itham edilmis kisileriz.

Ayrica borsa Turkiye'de ilk kez dusmuyor ki!? Yoksa bu ilk mi?

Guvenliginize gelince;

Turan Dursun sitesi, zaten cizgisi belli olan goz onunde bir siteydi, hala da oyle.. Gitmenize kisisel olarak cok uzulurum acikcasi, bircok guzel paylasimda bulunduk zira. Bir kez daha dusunun diyebilirim sadece.

Ha bunca uzun niye yazdim? Burada yasamiyorsunuz dediginizden, uzerime alinip yazdim. Tekrar soyleyeyim gitmenize kisisel olarak ancak uzulurum.

ALKA 03-06-2013 23:55

Annem anlatıyor:

"oğlum Hitler iktidara geldiğinde ben küçük bir çocuktum, Hitler bize çok güzel şeyler vaat etti ve yaptı, işçiler ömürlerinde ilk kez topluca fabrikayla birlikte tatile gidebildiler, parasını devlet ödedi, tüm ülke otobanlara çevrildi, köprüler kuruldu, işçi bi babanın ilk kez devlet kredisiyle araba ve ev alma imkanı oldu, herkese iş bulundu, kış ayları yoksul ailelere kömür verildi, okul öncesi çocuklar için kreşler açıldı, anneler hem işe gidebiliyor hem de devlet desteğiyle çocuklarını kreşte baktırabiliyordu, yeni tren yolları açıldı, tren biletleri ucuzladı, bir çok kentte yeni hava alanları kuruldu, başkentimiz Berlin bir dünya kenti olmuştu, durumuzum diğer bir çok ülkelere göre daha iyiydi, Hitler seçimde çok oy alıp başa çıkmış, tüm ülkede NSDAP partisinin bayrakları sallanıyor, büyük parti gösterileri oluyor, gençlik kolları örgütleniyor, ev ev kapı kapı insanların ayağına gidiliyordu, okullarda yaz tatillerinde herkes için gençlik kampları açılmıştı, beden eğitim, spor müsabakaları, müzik ve sanat dersleri veriliyordu, Hitler tüm Alman halkı için bize bir baba figürü gibiydi.

Savaş başlamıştı ve bize saldıran düşmanlarımıza karşı vatanımızı canla başla savunuyorduk. Hatta diğer komşu ülkelerde de Adolf Hitler'i destekleyen onu bi önder olarak kabul eden partiler açıldı. Her yerden Hitler'e övgü geliyordu. Hitler orada da teşkilatlanmıştı ve Polonya bize sorun çıkarıyordu, çünkü orada çok Yahudi vardı ve bizdeki yahudileri Hitler'e ve Nsdap'ye karşı kışkırtıyorlardı. Hepimiz bir birlik ve seferberlik halindeydik. Kardeşim Rudoph hasta oldu ve cephedeyken öldü. Henüz 18 yaşındaydı ve çok gençti abim. Düşmanla birlik olan ve ülkemizin kalkınmasını hazmetmeyen bazı Almanlar ve de Alman olmayanlar oldu, ağır savaş şartlarında onları kamplara yerleştirmekten ve toplumdan uzak tutmaktan başka bir yolu olmadığına inanıyorduk. Onlardan bazılarının baş kaldırırken ve isyan ederken öldürüldüğü haberi geliyordu. Bazılarının ise açlıktan öldüğü söyleniyordu, ki açlıktan ölen ya da çok hastalanan Almanların da olduğunu biliyorduk. Ve ben 13 yaşındaydım, bazılarının neden Hitler'e karşı olduğunu bilemiyordum, çünkü biz ona sevgimizden daima Hitler selamı veriyorduk, okulda, yolda ve devlet kurumlarında. Savaş sırasında bombardımanlar başlığında biz çocukları kırsal alana köylere ve çiftliklere gönderdiler, anne ve babalar şehirde kalıyordu, biz orada tarlada patates topluyorduk, tavukları ve domuzları besliyorduk. Bir kaç ay sonra, ya da okullar açıldığında tekrar evlere gönderiliyorduk. Şehirlerde her yer harap haldeydi ama biz yine de yola devam ediyorduk.

Ta ki 13 yaşımdayken Rus cephesinde kaybeden askerlerimizin ülkeye geri döndüğünü görene kadar. Oğlum, o askerlerimizin perişan halini, yüzlerindeki ifadesizliği, bitip tükenmişliği görsen için yanardı, savaştayken çocukken çok ölü gördüm, parçalanmış bedenler, bomba alevleri yüzünden yanmış kömür olmuş insanlar, düşman uçakları biz çocukların tepesine kadar iner toplu olduğumuz yerlere otomatik tüfekle tararlardı, ben hep grubun gittiği ters yöne gider öyle kurtulurdum, çünkü tek ve yalnız başına insanlara ateş ederek mermi harcamadıklarını biliyordum. Ama o askerlerimizi gördüğümğzde ölü insanlar gördüğüm kadar korkmamıştım, onlar ne yaşıyordu ne de ölüydüler. İnsan mıydılar bilmiyorum. İşte o andan itibaren Führer'e olan inancım ve savaşın kendimizi koruduğumuz için yaptığımıza olan söylenenlerden şüphe duymaya başladım. Büyüdüğümde anladım kı Hitler bizi kandırmıştı. O bizi esir almıştı ve bunları yapmıştı."

Evet annem ülke ekonomisi, alım gücü, sosyal ve sağlık hizmetler, gayri safi milli hasıla, yanlış desenformasyonlar ile kandırılmış ve bir ideoloji tarafından derinden ikna edilmiş ve kendi yaşadığı küçük ve kapalı dünyasında satın alınmıştı.

Görüyorum ki, bir zamanlar benim yaşadığım ve şu anki adıyla Türkiye olan ülkede, annemin Hitler hakkında anlattığı tüm kehanetler tek tek gerçekleşiyor.

Bunu görmek üzücü ama daha üzücü olan bunu anlatmaya, düşünmeye ve karşı koymaya çalışmalarını istediğimiz kişilerin bizi onlardan daha tehlikeli görmesi ve suçlaması..

Saygılarımla..

Proculte 04-06-2013 00:02

Ne kadar komik gerekceler neymis borsa dusuyormus ve turk parasi deger kaybediyormus el insaf yani gercekten gunun 24 saati gaz sikicaksin millete ,panzerlerle su sikacaksin yetmedi yakaladigin insanlari oldureyesiye doveceksin sonra bu gerekcelerler insanlara muhalefet edeceksin.Tipik bir AKP taraftarisin sadece diyecegim bu.

spartacus 04-06-2013 01:00

İnsanların demokratik haklarını savunması veya baskı sistemine karşı direniş göstermesi, kişilerin ateist olup, olmamalarıyla, böylesine dar bir açıyla ilgili olamaz diye düşünüyorum. Bu çerçevede bir bakış açısının geçerli olacağını sanmıyorum, zira ateistlerde AKP ve yıllardır sürdürdüğü anti-demokratik, ötekileştirmeci, statükocu yönetim biçiminden rahatsız.

Kaldı ki susmak, güvenliği arttırmaz aksine azaltır diye düşünüyorum. Öteden beri AKP nin kendisi gibi inanmayan veya düşünmeyen her kesime karşı faşist bir baskı uyguladığını dile getirdik, defalarca yazdık, çizdik, bir çok somut olay, olgu üzerinden aktarmaya çalıştık. Görüntüye aldanmamak gerekir, topluma ciddi düzeyde ötekileştirme enjekte ediliyor, bu tepeden aşağı değil, alttan yukarı bir yol izliyor, yani AKP çok akıllı bir taktik izliyor. Bunuda dile getiriyoruz, tepeden değil tabandan gelişen, kısaca mahallelerden başlayan bir ötekileştirme ve ardından milletimiz istiyor bizde yapıyoruz yalanı geliyor. Kafalar sadece öte alemlere adapte ediliyor, uyuşturuluyor. Her taraf yasadışı olduğu, açık sömürü olduğu ortada olan "Sadaka ömrü uzatır" kumbaralarıyla dolu, yıllardır hükümet bunu görmüyor mu? İnsanlığa ne yararı var o sömürünün, tarikatlar paraları topluyor, sonra gidip villa kentler inşa ediyorlar.

Farklı olamazsınız, AKP li ya da dindar olacaksınız baskısı, sembollerden, heykellerden başladı, insanların yaşam alanlarına, inanç ve düşüncelerine kadar genişledi. Sürekli bir yerlere kaynak akıtılıyor, ister sahtekarlıkla, ister kaptı, kaçtı ile ister rant isterse din ve inanç istismarıyla, bunun garantisi ise inançlarından hareketle köleleştirilmiş, uysal ve tek derdinin öte alem olduğu insan tipidir. İstismar o derece büyük ki, toplumu hızlı biçimde kendileri ve ötekiler diye bölüyor ve diğer tarafı ezmek için çalışıyorlar, bunu da kendileri yapmıyor, toplum kendi, kendine yapıyormuş gibi bir görüntü oluşturuyorlar(tavandan değil, tabandan hareket ettikleri için). Politika, ötekilere yaşam şansı verilmemeye doğru ilerliyor ve mahalle baskısı diyebileceğimiz baskılarda artıyor. AKP daim iktidarda kalmak için popülist yol izliyor ve toplumun geri-ötekileştirmeci bilincine hitap ediyor. Bunu yapabilmek için de kendileri gibi düşünmeyen veya yaşam biçimi kendileri gibi olmayan herkesi ötekileştiriyorlar, baskılıyor ve yaşam alanlarını daraltıyorlar. Sadece insanlar değil kurumlarda bu politikaya adapte ediliyor.
THY de bile kırmızı rujun yasak olduğunu biliyor musunuz? Bir ülke başbakanının alkol kullanan herkese alkoliktir demesi, dindar gençlik yetiştirmeyelimde, ateist nesil mi yetiştirelim(işte hükümetin hem faşist yüzü, hem de nesil yetiştirme işi hükümetin olabilir mi?) vs(onlarca örnek), nasıl bir zihniyetin ürünü olabilir? Ötekileştirmenin en faşist biçimiyle karşı karşıya değil miyiz? Yani meseleyi sadece 3-5 ağaç ve Gezi parkına indirgememek lazım, öfke ve sabır taşmış durumda. Bende arada içerim, örneğin yılda 2 şişe şarap, ne yani alkol aldım diye alkolik miyim? Tavuk yiyen tavukkolik mi, ayran içen ayrankolik mi? Kaba örnek olsun diye verdim, ya diktatörün tüm diğer ötekileştirmeci, linç kültürü diyebileceğimiz açıklamalarını düşünün. Hitlerde 1933 seçimlerinde %44 oy almamış mıydı?

Kaldı ki AKP nin Ortadoğu politikasından tutunda, tüm iç, dış politikası ortada. İçerde, dışarıda daha çok işgal, şiddet.

metehanejder 04-06-2013 10:13

zalim düzene isyan etmek her iyi insanın görevidir.isyan eden değil isyan etmeyen utansın

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:02 .